Stänga inaktiva utvecklarkonton

Utvecklarkonton på Google Play är avsedda för utvecklare som aktivt publicerar och underhåller sina appar. Inaktiva utvecklarkonton stängs och registreringsavgiften återbetalas inte.

När blir ett utvecklarkonto inaktivt?

Det finns två uppsättningar kriterier för att avgöra om ett utvecklarkonto är inaktivt eller inte.

Ett inaktivt utvecklarkonto utan appar

• Utvecklarkontot skapades för över ett år sedan.
  • Inga appar har skickats för granskning.

Ett inaktivt utvecklarkonto med appar

• Utvecklarkontot skapades för över ett år sedan.
  • De publicerade apparna (inklusive publicerade appar, borttagna appar och avstängda appar) i kontot har tillsammans färre än 1 000 installationer sedan början.
  • Telefonnumret och kontaktadressen i utvecklarkontot på Play har inte verifierats.
  • Play Console har inte använts under de senaste 180 dagarna.

Vad händer när utvecklarkontot blir inaktivt?

Om utvecklarkontot uppfyller någon uppsättning av de ovanstående kriterierna markeras det för nedstängning på grund av inaktivitet. När detta händer skickas ett e-postmeddelande till kontots ägare för att upplysa om att utvecklarkontot snart stängs. Detta meddelas även tydligt i Play Console.

I e-postmeddelandet finns information om vilka åtgärder du kan vidta för att behålla utvecklarkontot och när de ska vara klara. Om du inte följer dessa steg stängs utvecklarkontot permanent. Registreringsavgiften återbetalas inte.

Påminnelser skickas 60, 30 och 7 dagar innan kontot tas bort.

Hur förhindrar jag att mitt utvecklarkonto stängs?

Om du planerar att publicera eller underhålla appar i framtiden kan du förhindra att ditt konto stängs genom att slutföra båda dessa uppgifter:

1. Verifiera dina kontaktuppgifter:
    1. Logga in på Play Console.
    2. Öppna sidan Kontoinformation (Alla appar > Kontoinformation) och verifiera din e-postadress och telefonnummer.
    3. Klicka på Spara.
  2. Skapa och publicera en app eller publicera en uppdatering av en befintlig app på Google Play
    1. Logga in på Play Console
    2. Skapa och konfigurera din app om du inte redan har gjort det.
    3. Ladda upp ett nytt AAB-arkiv eller en ny APK-fil.

Observera att ditt konto kan bli inaktivt igen. Då får du ett nytt meddelande.

Obs! Om du inte gör något av ovanstående senast det datum som anges i e-postmeddelandet som vi skickade om att avsluta kontot stängs utvecklarkontot permanent. Registreringsavgiften återbetalas inte.