Lukning af inaktive udviklerkonti

Google Play-udviklerkonti er beregnet til udviklere, der aktivt udgiver og vedligeholder apps. Udviklerkonti, der er inaktive, lukkes, og registreringsgebyret refunderes ikke.

Hvornår bliver en udviklerkonto inaktiv?

Der er to kriterier, der afgør, om en udviklerkonto er inaktiv eller ej.

En inaktiv udviklerkonto uden apps

• Udviklerkontoen blev oprettet for over et år siden.
  • Den har aldrig indsendt en app til gennemgang.

En inaktiv udviklerkonto med apps

• Udviklerkontoen blev oprettet for over et år siden.
  • Alle udgivne apps (herunder aktive, fjernede og suspenderede apps) på kontoen har tilsammen haft færre end 1.000 installationer i hele deres levetid.
  • Telefonnummer og kontaktmailadressen for Play-udviklerkontoen er ikke verificeret.
  • Den har ikke brugt Play Console inden for de seneste 180 dage

Hvad sker der, når min udviklerkonto bliver inaktiv?

Når en udviklerkonto opfylder et af ovenstående kriterier, lukkes den på grund af inaktivitet. Når dette sker, modtager kontoejeren en mail, der oplyser om, at udviklerkontoen snart lukkes. Du får også besked om dette i Play Console.

Mailen informerer dig om, hvilke trin du skal følge for at beholde din udviklerkonto, og hvornår du senest skal have fuldført dem. Hvis du ikke følger disse trin, lukkes din udviklerkonto permanent, og registreringsgebyret refunderes ikke.

Mails med påmindelser sendes med 60, 30 og 7 dages varsel.

Hvordan forhindrer jeg, at min udviklerkonto lukkes?

Hvis du har planer om at udgive eller vedligeholde apps i fremtiden, kan du forhindre, at din konto lukkes, ved at udføre begge følgende handlinger:

1. Verificer dine kontaktoplysninger:
    1. Log ind på Play Console.
    2. Gå til siden Kontooplysninger (Alle apps > Kontooplysninger), og fuldfør verificeringen af mailadresse og telefonnummer.
    3. Klik på Gem.
  2. Opret og udgiv en app, eller udgiv en opdatering af en eksisterende app i Google Play
    1. Log ind på Play Console
    2. Opret og konfigurer din app, hvis du ikke allerede har gjort det.
      • Bemærk! Hvis du ikke er klar til at offentliggøre din app, kan du bruge intern appdeling, intern test eller lukket test til at uploade appen på sikker vis, uden at den gøres generelt tilgængeligt.
    3. Upload en ny app-pakke eller APK.

Vær opmærksom på, at din konto kan blive inaktiv igen, og du vil i så fald modtage en ny notifikation.

Vigtigt! Hvis du ikke udfører begge handlinger senest den dato, der er angivet i den mail, vi sendte om kontolukning, lukkes udviklerkontoen permanent, og dit registreringsgebyr refunderes ikke.