Förstå mätvärden för intäktsgenerering med hjälp av strategiska riktlinjer

Strategiska riktlinjer är ett intuitivt gränssnitt i Play Console som gör det enklare för intäktsgenererande spelutvecklare att bilda sig en bättre uppfattning om sin intäktsgenerering Med hjälp av nya anpassade mätvärden och rekommendationer från Google Plays tillväxtexperter kan de få företaget att växa.

Verktygen för strategiska riktlinjer omfattar

• en mätvärdeshierarki som hjälper dig att sätta mätvärdena för spelintäkter i ett sammanhang och förstå hur de påverkar dina verksamhetsmål och när de olika mätvärdena bör prioriteras
  • benchmarkvärden utifrån referensgrupper, uppdelning efter land, trender – allt för att hjälpa dig förstå möjligheter att optimera det mätvärde du vill prioritera
  • rekommendationer från våra tillväxtexperter för att du ska kunna dra nytta av dessa möjligheter

Obs!

• Strategiska riktlinjer är endast tillgängliga för spelutvecklare som genererar intäkter via Google Plays faktureringssystem.
  • Mätvärdena och rekommendationerna i de strategiska riktlinjerna är skräddarsydda för en intäktsmodell som baseras på köp i appen, så de kanske inte är lika relevanta för utvecklare som i första hand genererar intäkter via prenumerationer eller betalappar.

Så här använder du strategiska riktlinjer

Strategiska riktlinjer hjälper dig att förstå och utvärdera dina intäktsfaktorer i jämförelse med jämförbara appar i olika länder och under olika perioder. Du kan till exempel

• använda mätvärdenas hierarki för att avgöra vilket delvärde på lägre nivå som dina team kan påverka för att nå störst tillväxtmöjlighet
  • förhandsgranska tidsserier för specifika mätvärden och se om dina resultat är helt annorlunda eller del av en trend och utforska mätvärdesanalysen för detaljerad information om mätvärdet och rekommendationer kring vad som kan förbättras
  • se en uppdelning av resultatet utifrån land/region i förhållande till din engagerade användarbas i respektive land/region, för att identifiera platser som ger sämre resultat
  • ändra referensgrupp för att ta reda på hur det går för spelet i jämförelse med andra genrer.

Få tillgång till strategiska riktlinjer:

1. Öppna Play Console och sidan Strategiska riktlinjer (Generera intäkter > Ekonomiska rapporter > Strategiska riktlinjer).
  2. I avsnittet Mätvärdenas hierarki kan du välja olika mätvärden och utforska deras resultat, deras kopplingar till varandra och hur de står sig i förhållande till de jämförbara appar du har valt. I avsnittet Resultat per land/region jämförs resultaten i olika länder/regioner för att identifiera specifika förbättringsmöjligheter.
  3. När du har identifierat ett mätvärde som du vill utforska klickar du på Utforska mätvärdesanalyser för att visa sidan Mätvärdesanalys där du kan få djupare insikt om mätvärdet i fråga. Detta omfattar följande:
    • Visa en fullständig tidslinjehistorik för resultattrender i jämförelser med jämförbara appar.
    • Se en uppdelning av mätvärdets resultat i olika länder, också i jämförelse med jämförbara appar.
    • Se rekommendationer från våra experter om hur du kan förbättra mätvärdet, med länkar till fler resurser från Google Play.
Definitioner av mätvärden

Mätvärdenas hierarki innehåller följande mätvärden:

Mätvärde

Definition

Genomsnittliga intäkter per aktiv användare per månad

Bruttointäkt under en 28-dagarsperiod delat med aktiva användare per månad (28 dagars löpande), vilket mäter hur väl du lyckas generera intäkter från användare.

Andel köpare per månad

Andelen aktiva användare per månad som gjorde minst ett köp under en 28-dagarsperiod. Det här mätvärdet är viktigt för att förstå andelen konverteringar till köpare och för att bredda din betalande användarbas.

Genomsnittlig intäkt per månatlig köpare

Detta kallas även för genomsnittlig intäkt per betalande användare (ARPPU) Det här är de intäkter som appen har genererat under en 28-dagarsperiod som gjorts av månatliga köpare (användare som gör minst ett köp under en 28-dagarsperiod). Det här mätvärdet ger dig en uppfattning om värdet som köpare har för ditt företag.

Obs! Detta är ett nytt mätvärde.

Andel förstagångsköpare per månad

Andelen aktiva användare som gör ett köp för första gången under en 28-dagarsperiod. Med detta mätvärde kan du analysera hur snabbt du får nya köpare.

Obs! Detta är ett nytt mätvärde.

Andel återkommande köpare per månad

Andelen köpare per månad som har gjort ett köp tidigare. Det här visar om du har en lojal betalande målgrupp.

Obs! Detta är ett nytt mätvärde.

Genomsnittlig intäkt per köp per månad

Kallas även genomsnittligt beställningsvärde. Bruttointäkter under 28 dagar delat med antalet köp under den aktuella perioden. Detta mätvärde är viktigt för att få en inblick i köpmönster, beräkna kundens långsiktiga värde (CLTV) och fastställa den bästa prisstrategin.

Köp per månatlig köpare

Genomsnittligt antal köp under en 28-dagarsperiod som gjorts av månatliga köpare (användare som gör minst ett köp under en 28-dagarsperiod). Det här mätvärdet kan öka antalet användare som köper och hur ofta de köper. Det hjälper dig att få en bättre bild av köpbeteenden.

Vanliga frågor

Varför finns inte strategiska riktlinjer för min app?

Strategiska riktlinjer är endast tillgängliga för spelutvecklare som genererar intäkter via Google Plays faktureringssystem. Om du genererar intäkter på så sätt men ändå inte ser sidan Strategiska riktlinjer kan du behöva begära behörigheten Visa ekonomiska uppgifter från kontoadministratören. Det kan du göra genom att följa denna länk till Play Console och göra en begäran.

Jag har ett prenumerationsspel eller premiumspel. Är strategiska riktlinjer relevanta för mig?

Mätvärdena och rekommendationerna i de strategiska riktlinjerna är skräddarsydda för en intäktsmodell som baseras på köp i appen, så de kanske inte är lika användbara för utvecklare som i första hand genererar intäkter via prenumerationer eller betalappar.

Hur definieras referensgrupper?

Läs mer om referensgrupper och hur de skapas i Play Console.

Varför finns det ingen tillgänglig data för mitt spel? Vad kan jag göra för att se datan?

Alla mätvärden baseras på intäktsdata och är vanligtvis tillgängliga upp till sju dagar före det aktuella datumet. För spel som inte genererar intäkter visas ingen data.

Prova att välja en 28-dagarsperiod eller ett annat datum för att öka mängden tillgänglig data.