Forstå beregninger for inntektsgenerering med strategisk veiledning

Med Strategisk veiledning får spillutviklere et intuitivt grensesnitt i Play-konsollen, slik at de kan få en bedre forståelse av resultatene sine for inntektsgenerering. På denne måten kan de skape vekst i bedriftene sine basert på nye egendefinerte beregninger og anbefalinger fra Google Play-eksperter innen vekstrådgivning.

De strategiske veiledningsverktøyene omfatter

• et beregningshierarki som kan hjelpe deg med å kontekstualisere hvordan beregningene for spillinntekter påvirker forretningsmålene dine, og forstå når du bør prioritere optimalisering for én beregning fremfor en annen
  • referansemålinger for grupper med lignende apper, oversikter over land og trender som gjør det enklere å forstå og identifisere muligheter til å optimalisere en valgt beregning
  • anbefalinger fra ekspertene våre innen vekstrådgivning, som kan hjelpe deg med å dra nytte av disse mulighetene

Merk:

• Strategisk veiledning er bare tilgjengelig for spillutviklere som genererer inntekt via faktureringssystemet i Google Play.
  • Beregninger og anbefalinger i forbindelse med strategisk veiledning er skreddersydd for en modell basert på inntektsgenerering gjennom produkter i appen, så dette innholdet kan være mindre relevant for utviklere som hovedsakelig tjener penger via abonnementer eller apper som koster penger.

Bruk strategisk veiledning

Strategisk veiledning er en oversikt over inntektsgenerering som gjør det enklere å forstå og evaluere inntektsfaktorene dine i forhold til lignende apper i forskjellige land og perioder. Du kan for eksempel

• bruke beregningshierarkiet til å finne ut hvilken underordnet beregning på lavere nivå teamene dine kan påvirke for å realisere den største muligheten for total inntektsøkning
  • ta en forhåndstitt på tidsrekker for bestemte beregninger for å se om resultatene dine avviker betydelig eller er en del av en trend. Hvis du vil se detaljert informasjon om den aktuelle beregningen, samt anbefalinger for hvordan du kan bli bedre på dette området, kan du se nærmere på analysen av beregningen.
  • se en oversikt over resultatene dine for ulike land/regioner i forhold til den engasjerte brukerbasen din i disse landene/regionene for å identifisere steder der du får dårlige resultater
  • endre settet med lignende apper for å forstå resultatene dine for spillet sammenlignet med andre sjangre

Slik kan du få tilgang til og bruke strategisk veiledning:

1. Åpne Play-konsollen, og gå til Strategisk veiledning-siden (Tjen penger > Finansielle rapporter > Strategisk veiledning).
    • Merk: Du må ha tillatelsen Se økonomiske data for å få tilgang til Strategisk veiledning-siden.
  2. I «Verdihierarki» velger du beregninger for å utforske resultatene deres, forholdene mellom dem og hvordan de ligger an i forhold til de valgte lignende appene. I «Resultater etter land/region»-delen sammenlignes resultatene for flere land/regioner for å finne mer spesifikke forbedringsmuligheter.
  3. Når du har funnet en beregning du vil utforske, klikker du på Gå gjennom beregnings- og verdianalyser for å se Verdianalyse-siden og få mer dyptgående statistikk om den aktuelle beregningen. Dette omfatter følgende:
    • Se en fullstendig tidslinjelogg over resultattrender, med sammenligninger med lignende apper.
    • Se en oversikt over resultatene for beregningene i ulike land, med sammenligninger med lignende apper.
    • Se anbefalinger fra ekspertene våre om hvordan du kan forbedre denne beregningen, med linker til flere ressurser fra Google Play.
Definisjoner av beregninger

Beregningshierarkiet inneholder disse beregningene:

Beregning

Definisjon

Gjennomsnittlig inntekt per månedlig aktive bruker

Bruttoinntekten som er generert i løpet av en periode på 28 dager, delt på antallet månedlige aktive brukere (rulleringsperiode på 28 dager), som måler hvordan du har lyktes med å generere inntekt fra brukerne dine.

Frekvensen av månedlige kjøpere

Prosentandelen av månedlige aktive brukere som gjorde minst ett kjøp i løpet av en periode på 28-dager. Denne beregningen er avgjørende for å forstå kjøperkonverteringen og øke bredden på basen med betalende brukere.

Gjennomsnittlig inntekt per månedlige kjøper

Dette kalles også gjennomsnittlig inntekt per betalende bruker (ARPPU). Dette er inntektene appen din har generert over 28 dager fra månedlige kjøpere (personer som foretar minst ett kjøp i en periode på 28 dager). Denne beregningen hjelper deg med å forstå verdien av kjøpere for bedriften din.

Merk: Dette er en ny beregning.

Frekvensen av månedlige kjøpere som kjøper noe for første gang

Prosentandelen av aktive brukere som kjøper noe for første gang i løpet av en periode på 28 dager. Med denne beregningen kan du analysere hvor raskt du får nye kjøpere i spillet ditt.

Merk: Dette er en ny beregning.

Frekvensen av tilbakevendende månedlige kjøpere

Prosentandelen av månedlige kjøpere som har kjøpt noe tidligere. Med denne beregningen kan du bedømme om du bygger opp et lojalt betalende publikum.

Merk: Dette er en ny beregning.

Månedlig gjennomsnittlig inntekt per kjøp

Kalles også gjennomsnittlig bestillingsverdi. Bruttoinntekten i løpet av en periode på 28 dager delt på antall kjøp i perioden. Denne beregningen er viktig for å få innsikt i brukernes kjøpsmønstre, beregne kundens levetidsverdi (CLTV) og fastsette en optimal strategi for prissetting.

Antallet kjøp per månedlige kjøper

Det gjennomsnittlige antallet kjøp gjort over 28 dager av månedlige kjøpere (personer som gjør minst ett kjøp i en periode på 28 dager). Med denne beregningen kan se hvor mange brukere som kjøper noe, og hvor ofte de kjøper noe. Dermed blir det enklere å forstå kjøpsatferden.

Vanlige spørsmål

Hvorfor er ikke strategisk veiledning tilgjengelig for appen min?

Strategisk veiledning er bare tilgjengelig for spillutviklere som genererer inntekt via faktureringssystemet i Google Play. Hvis du gjør det, men fortsatt ikke ser Strategisk veiledning-siden, kan det hende du må be om tillatelsen Se økonomiske data fra kontoadministratoren din. Dette kan du gjøre ved å følge denne linken til Play-konsollen og sende en forespørsel.

Jeg har et abonnementsbasert spill eller et premium-spill. Er strategisk veiledning relevant for meg?

Beregninger og anbefalinger du får gjennom strategisk veiledning, er skreddersydd for en modell for inntektsgenerering som er basert på produkter i appen, så utviklere som hovedsakelig tjener penger via abonnementer eller apper som koster penger, kan oppleve at dette innholdet er mindre nyttig.

Hvordan defineres grupper med lignende apper?

Finn ut mer om grupper med lignende apper og hvordan de velges ut i Play-konsollen.

Hvorfor finnes det ingen data for spillet mitt? Hva kan jeg gjøre for å se dataene?

Alle beregningene er basert på inntektsdata og er vanligvis tilgjengelige i opptil 7 dager før dagens dato. Spill som ikke genererer inntekter, har ingen data.

Prøv å velge en periode på 28 dager, eller en annen dato, for å øke datamengden.