Kaupallistamismittareiden ymmärtäminen strategisen ohjauksen avulla

Strateginen ohjaus tarjoaa Play Consolessa intuitiivisen käyttöliittymän, jonka avulla sisältöään kaupallistavat pelikehittäjät saavat paremman käsityksen kaupallistamisen tuloksista. Näin he voivat laajentaa liiketoimintaansa Google Playn kasvuasiantuntijoiden omien mittareiden ja suositusten perusteella.

Strategiseen ohjaukseen kuuluvat esimerkiksi

• mittarihierarkia, jonka avulla voit hahmottaa pelien tulomittareiden vaikutuksen liiketoimintatavoitteisiisi, sekä milloin tietyn mittarin optimointia kannattaa priorisoida toisen mittarin sijaan
  • vertailuryhmien vertailuarvot, maakohtaiset erittelyt ja trendit, joiden avulla voit ymmärtää ja tunnistaa valitsemasi mittarin optimointimahdollisuuksia
  • suosituksia kasvuasiantuntijoilta, jotta voit hyödyntää näitä mahdollisuuksia.

Huomioitavaa:

• Strategista ohjausta on saatavilla vain pelikehittäjille, jotka käyttävät kaupallistamiseen Google Playn laskutusjärjestelmää.
  • Strateginen ohjaus ja suositukset on räätälöity sovelluksen sisäistä tuotepohjaista kaupallistamismallia varten, joten sisältö saattaa olla vähemmän hyödyllinen ensisijaisesti tilausten tai maksullisten sovellusten avulla kaupallistaville kehittäjille.

Strategisen ohjauksen käyttäminen

Strateginen ohjaus on yleiskatsaus kaupallistamiseen. Sen avulla voit ymmärtää ja arvioida tuloja tuovia tekijöitä verrattuna muihin maihin ja ajanjaksoihin. Voit esimerkiksi

• selvittää mittarihierarkian avulla, mihin alemman alatason mittareihin tiimisi voi vaikuttaa kokonaistulojen kasvattamista ajatellen
  • esikatsella tiettyjen mittareiden aikasarjoja selvittääksesi, onko kehityksessä merkittävää eroa vai onko se osa trendiä, ja tutustua mittarianalyysiin, josta saat yksityiskohtaisia tietoja kyseisestä mittarista ja suosituksia alueen tulosten parantamiseksi
  • nähdä erittelyn maiden tai alueiden kehityksestä suhteessa niiden aktiivisiin käyttäjiin, jotta voit tunnistaa heikommat alueet
  • verrata pelisi tuloksia muihin genreihin muuttamalla vertailuryhmän valintoja.

Strategisen ohjauksen käyttö:

1. Avaa Play Console ja siirry Strateginen ohjaus ‑sivulle (Kaupallistaminen > Talousraportit > Strateginen ohjaus).
    • Huom. Sinulla on oltava Katsele talousdataa ‐lupa, jotta pääset Strateginen ohjaus ‐sivulle.
  2. Valitse Mittarien hierarkia ‑kohdasta haluamasi mittarit, niin näet niiden kehityksen, suhteet toisiinsa ja sen, miten ne vertautuvat valitsemiisi vertailuryhmiin. Maa- tai aluekohtainen suoriutuminen ‑osiossa verrataan kehitystä eri maiden tai alueiden välillä, jotta voit tunnistaa tarkempia kehitysmahdollisuuksia.
  3. Kun olet valinnut tutkittavan mittarin, valitse Tutustu mittarien analyysiin, niin näet Mittarien analyysi ‑sivun, jolta saat tarkkoja tietoja kyseisestä mittarista. Voit esimerkiksi
    • katsella kehityksen historiatietoja vertaisvertailun avulla
    • katsoa erittelyn mittarin toimivuudesta eri maissa vertaisvertailun avulla
    • katsoa asiantuntijoidemme suosituksia mittarin parantamiseksi sekä linkkejä Google Playn lisämateriaaleihin.
Mittarien määritelmät

Mittarien hierarkia sisältää seuraavat mittarit:

Mittari

Määritelmä

Keskimääräinen tuotto kuukausittaista aktiivista käyttäjää kohden

28 päivän bruttotuotto jaettuna kuukausittaisilla aktiivisilla käyttäjillä (28 päivän liukuva keskiarvo). Tällä mitataan, miten olet onnistunut saamaan tuloja käyttäjiltä.

Kuukausittaisten ostajien suhde

Sellaisten kuukausittaisten aktiivisten käyttäjien prosenttiosuus, jotka ovat tehneet vähintään yhden ostoksen 28 päivän ajanjaksolla. Tällä mittarilla saat tärkeää tietoja ostajien konvertoitumisesta ja maksavien käyttäjien määrän kasvattamisesta.

Keskituotto kuukausittaista ostajaa kohden

Tästä käytetään myös nimeä keskimääräinen tuotto maksavaa käyttäjää kohden (ARPPU). Se kuvaa sovelluksen tuottoa 28 päivän aikana kuukausittaisilta ostajilta (henkilöt, jotka tekevät ainakin yhden ostoksen 28 päivässä). Tämän mittarin avulla saat käsityksen siitä, miten arvokkaita ostajat ovat yrityksellesi.

Huom. Tämä on uusi mittari.

Kuukausittainen ensiostajien prosenttiosuus

Sellaisten aktiivisten käyttäjien prosenttiosuus, jotka ostavat ensimmäistä kertaa 28 päivän jaksolla. Tämän mittarin avulla voit analysoida, kuinka nopeasti saat uusia ostajia pelillesi.

Huom. Tämä on uusi mittari.

Palaavien kuukausittaisten ostajien prosenttiosuus

Sellaisten kuukausittaisten ostajien prosenttiosuus, jotka ovat tehneet ostoksen aiemmin. Tämän avulla voit arvioida, oletko kasvattamassa uskollista, maksavaa yleisöä.

Huom. Tämä on uusi mittari.

Kuukausittainen keskimääräinen tuotto ostoa kohden

Tilauksen keskimääräinen arvo eli 28 päivän kokonaistuotto jaettuna kyseisenä aikana tehtyjen ostosten määrällä. Tämä mittari on tärkeä, sillä sen avulla voit saada hyödyllistä tietoa käyttäjien ostotottumuksista, laskea asiakkaan elinkaaren arvon ja määrittää optimaalisen hinnoittelustrategian.

Ostokset kuukausittaista ostajaa kohden

Kuukausittaisten ostajien (käyttäjät, jotka tekevät ainakin yhden ostoksen 28 päivässä) ostokset 28 päivässä keskimäärin. Tämä mittari voi lisätä monien käyttäjien ostoksia ja ostotiheyttä, mikä auttaa ostokäyttäytymisen ymmärtämisessä.

Usein kysyttyä

Miksi strateginen ohjaus ei ole saatavilla sovellukselleni?

Strategista ohjausta on saatavilla vain pelikehittäjille, jotka käyttävät kaupallistamiseen Google Playn laskutusjärjestelmää. Jos teet niin, mutta et edelleenkään näe Strateginen ohjaus ‐sivua, sinun on ehkä pyydettävä Katsele talousdataa ‐lupa tilin järjestelmänvalvojalta. Voit tehdä sen näin: seuraa tätä Play Console ‐linkkiä ja tee pyyntö.

Minulla on tilaus tai premium-peli. Onko strategisesta ohjauksesta hyötyä minulle?

Strateginen ohjaus ja suositukset on räätälöity sovelluksen sisäistä tuotepohjaista kaupallistamismallia varten, joten sisältö saattaa olla vähemmän hyödyllinen ensisijaisesti tilausten tai maksullisten sovellusten avulla kaupallistaville kehittäjille.

Miten vertailuryhmät on määritetty?

Lue lisää vertailuryhmistä ja niiden valitsemisesta Play Consolessa.

Miksi pelistäni ei ole saatavilla dataa? Miten voin nähdä dataa?

Kaikki mittarit perustuvat tulodataan, ja ne ovat yleensä saatavilla enintään seitsemän päivää ennen nykyistä päivää. Dataa ei ole saatavilla peleistä, jotka eivät tuota tuloja.

Kokeile valita 28 päivän jakso tai jokin toinen päivämäärä, jotta saatavilla on enemmän dataa.