Entendre les mètriques de monetització amb la guia estratègica

Les directrius estratègiques proporcionen una interfície intuïtiva a Play Console per ajudar els desenvolupadors de jocs que monetitzen el seu contingut a entendre millor el rendiment de la monetització. D'aquesta manera, podran fer créixer les seves empreses sobre la base de noves mètriques personalitzades i recomanacions d'assessors de Google Play experts en creixement.

Aquestes són algunes de les eines de la guia estratègica:

• Una jerarquia de mètriques que t'ajudarà a contextualitzar com les mètriques d'ingressos per jocs afecten els teus objectius empresarials i a saber quan cal prioritzar l'optimització d'una mètrica respecte d'una altra.
  • Comparatives per grups d'aplicacions semblants, desglossaments per país i tendències que t'ajudaran a entendre i identificar oportunitats per optimitzar una mètrica triada.
  • Recomanacions dels nostres assessors experts en creixement per ajudar-te a aprofitar aquestes oportunitats.

Notes:

• La guia estratègica només està disponible per als desenvolupadors de jocs que monetitzen el seu contingut a través del sistema de facturació de Google Play.
  • Les mètriques i recomanacions de la guia estratègica s'adapten a un model de monetització basat en productes de compra des de l'aplicació. Per tant, els desenvolupadors que monetitzen el seu contingut principalment a través de subscripcions o d'aplicacions de pagament poden considerar que aquest contingut és menys rellevant.

Utilitzar la guia estratègica

La guia estratègica és un recull d'informació general sobre la monetització que t'ajuda a entendre i avaluar els elements que generen ingressos en comparació amb aplicacions semblants d'altres països i períodes. Per exemple, pots:

• Utilitzar la jerarquia de mètriques per determinar en quina submètrica de nivell inferior poden incidir els teus equips per aprofitar la major oportunitat de creixement general dels ingressos.
  • Previsualitzar la sèrie temporal de mètriques concretes per entendre si el teu rendiment és marcadament diferent o si forma part d'una tendència. Pots explorar l'anàlisi de les mètriques per obtenir informació detallada sobre cada mètrica juntament amb recomanacions sobre com pots millorar en aquesta àrea.
  • Consultar el desglossament del rendiment entre diversos països o regions en relació amb la base d'usuaris que han interaccionat en aquests països o regions per identificar les ubicacions que tenen un rendiment inferior a l'esperat.
  • Canviar les comparacions del teu conjunt d'aplicacions semblants per comprar el rendiment del teu joc amb el d'altres gèneres.

Per accedir a la guia estratègica i utilitzar-la:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Guia estratègica (Monetització > Informes financers > Guia estratègica).
  2. A "Jerarquia de les mètriques", selecciona mètriques per explorar-ne el rendiment i les relacions entre elles, i comparar-les amb les aplicacions semblants seleccionades. La secció "Rendiment per països o regions" compara el teu rendiment en diferents països o regions per identificar oportunitats de millora més concretes.
    • Consell: ves a la secció Definicions de les mètriques que hi ha a més avall per veure una llista completa de les mètriques de la jerarquia.
  3. Quan hagis identificat una mètrica que vulguis explorar, fes clic a Explora l'anàlisi de les mètriques per veure la pàgina Anàlisi de la mètrica i obtenir informació detallada sobre la mètrica. Això inclou el següent:
    • Consultar un historial cronològic complet de les tendències de rendiment, amb comparacions d'aplicacions semblants.
    • Consulta un desglossament del rendiment de les mètriques en tots els països, amb comparacions d'aplicacions semblants.
    • Consultar les recomanacions dels nostres experts sobre com pots millorar aquesta mètrica, amb enllaços a recursos addicionals de Google Play.
Definicions de les mètriques

La jerarquia de mètriques conté les mètriques següents:

Mètrica

Definició

Ingressos mitjans per usuari actiu mensual

Ingressos bruts generats en un període de 28 dies dividits pels usuaris actius mensuals (mitjana mòbil de 28 dies), amb la qual cosa es mesura la teva capacitat de generar ingressos a partir dels usuaris.

Proporció de compradors mensuals

Percentatge d'usuaris actius mensuals que han fet com a mínim una compra en un període de 28 dies. Aquesta mètrica és clau per entendre la conversió de compradors i augmentar l'abast de la teva base d'usuaris de pagament.

Ingressos mitjans per comprador mensual

També es coneix com a "ingressos mitjans per usuari de pagament". Són els ingressos que genera la teva aplicació durant 28 dies amb els compradors mensuals (persones que han fet, com a mínim, una compra en un període de 28 dies). Aquesta mètrica t'ajudarà a entendre el valor dels compradors per a la teva empresa.

Nota: aquesta mètrica és nova.

Ràtio de compradors nous mensuals

Percentatge d'usuaris actius que han comprat per primera vegada en un període de 28 dies. Aquesta mètrica et permetrà analitzar la rapidesa amb què afegeixes compradors nous al teu joc.

Nota: aquesta mètrica és nova.

Ràtio de compradors mensuals que tornen

Percentatge de compradors mensuals que ja han fet una altra compra anteriorment. Això et pot ajudar a valorar si tens un públic de pagament fidel.

Nota: aquesta mètrica és nova.

Ingressos mitjans mensuals per compra

També es coneix com a "valor mitjà de les comandes", els ingressos bruts en 28 dies dividits pel nombre de compres d'aquest període. Aquesta mètrica és important per obtenir informació sobre els patrons de compra dels usuaris, calcular el valor del temps de vida del client (CLTV) i determinar una estratègia de preus òptima.

Compres per comprador mensual

Mitjana de compres fetes en 28 dies per compradors mensuals (persones que han fet, com a mínim, una compra en un període de 28 dies). Amb aquesta mètrica es pot augmentar el nombre d'usuaris que compren i la freqüència amb què ho fan, cosa que t'ajudarà a entendre millor el comportament de compra.

Preguntes més freqüents

Per què la guia estratègica no està disponible per a la meva aplicació?

La guia estratègica només està disponible per als desenvolupadors de jocs que monetitzen el seu contingut a través del sistema de facturació de Google Play. Si, tot i ser el teu cas, no veus la pàgina Guia estratègica, és possible que hagis de sol·licitar el permís Consultar dades financeres a l'administrador del teu compte. Per fer-ho, segueix aquest enllaç de Play Console i fes una sol·licitud.

Si tinc un joc prèmium o una subscripció; la guia estratègica és rellevant per a mi?

Les mètriques i recomanacions de la guia estratègica s'adapten a un model de monetització basat en productes de compra des de l'aplicació. Per tant, els desenvolupadors que monetitzen el seu contingut principalment a través de subscripcions o d'aplicacions de pagament poden considerar que aquest contingut és menys útil.

Com es defineixen els grups d'aplicacions semblants?

Obtén més informació sobre els grups d'aplicacions semblants i com se seleccionen a Play Console.

Per què no hi ha dades disponibles per al meu joc? Què puc fer per veure les dades?

Totes les mètriques es basen en les dades d'ingressos i normalment estan disponibles fins a 7 dies abans de la data actual. No podràs veure cap dada dels jocs que no generin ingressos.

Prova de seleccionar un període de 28 dies o una altra data per augmentar la quantitat de dades disponibles.