Få indblik i metrics for indtægtsgenerering med Strategisk vejledning

Strategisk vejledning leverer en intuitiv grænseflade i Play Console, som hjælper udviklere, der tjener penge på spil, med at få en bedre forståelse af deres resultater. På denne måde kan de skabe vækst i deres virksomhed baseret på nye tilpassede metrics og anbefalinger fra Google Plays eksperter inden for vækstrådgivning.

Værktøjerne i Strategisk vejledning omfatter følgende:

• Et hierarki for metrics, der giver dig kontekstualiseret indblik i, hvordan dit spils metrics for omsætning påvirker dine forretningsmæssige mål, og i, hvornår du skal prioritere optimering af én metric i stedet for en anden
  • Benchmarks for referencegrupper, oversigter over lande og tendenser, som hjælper dig med at få indblik i og identificere muligheder for optimering af en valgt metric
  • Anbefalinger fra vores eksperter inden for vækstrådgivning til, hvordan du kan udnytte disse muligheder

Bemærk!

• Strategisk vejledning er kun tilgængelig for spiludviklere, som benytter Google Plays faktureringssystem til indtægtsgenerering.
  • Metrics og anbefalinger i Strategisk vejledning er skræddersyet til indtægtsgenerering for produkter i apps, så dette indhold er muligvis mindre relevant for udviklere, der primært genererer deres indtægt via abonnementer eller købeapps.

Brug af Strategisk vejledning

Strategisk vejledning giver dig en oversigt over indtægtsgenerering, som hjælper dig med at få indblik i og evaluere din omsætning i forhold til lignende apps i forskellige lande og tidsrum. Du kan f.eks.:

• Bruge hierarkiet for metrics til at finde ud af, hvilke underordnede metrics på et lavere niveau dine teams kan påvirke for at opnå den størst mulige stigning i samlet omsætning.
  • Se en forhåndsvisning af tidsserier for bestemte metrics for at få indblik i, om din effektivitet er meget anderledes, eller om den er en del af en tendens. Du kan se den metricanalyse, der giver detaljerede oplysninger om den pågældende metric, sammen med anbefalinger til, hvordan du kan blive bedre inden for dette område.
  • Se en oversigt over effektiviteten i forskellige lande/områder i forhold til din engagerede brugerbase i de pågældende lande/områder for at identificere områder, der ikke klarer sig optimalt.
  • Skift referencegruppe til sammenligning for at få indblik i, hvordan dit spil klarer sig i forhold til andre genrer.

Sådan kan du finde og bruge Strategisk vejledning:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Strategisk vejledning (Tjen penge > Økonomiske rapporter > Strategisk vejledning).
    • Bemærk! Du skal have tilladelsen Se finansielle data for at få adgang til siden Strategisk vejledning.
  2. Vælg metrics i "Hierarki for metrics" for at undersøge deres effektivitet, hvordan de hænger sammen, og hvordan de klarer sig i forhold til dine valgte lignende apps. I sektionen "Effektivitet ud fra lande/områder" kan du sammenligne din effektivitet i forskellige lande/områder for at identificere mere specifikke muligheder for forbedring.
    • Tip! Gå til afsnittet Definitioner af metrics nedenfor for at se den komplette liste over metrics i hierarkiet.
  3. Når du har identificeret en metric, som du vil undersøge, skal du klikke på Undersøg metricanalyse for at se siden Metricanalyse og få detaljeret indsigt i den pågældende metric. Dette omfatter følgende:
    • Se en komplet tidslinje over historik for tendenser inden for effektivitet sammenlignet med lignende apps.
    • Se en oversigt over effektiviteten af metrics på tværs af lande sammenlignet med lignende apps.
    • Se anbefalinger fra vores eksperter om, hvordan du forbedrer den pågældende metric, med links til yderligere ressourcer fra Google Play.
Definitioner af metrics

Hierarkiet for metrics indeholder følgende metrics:

Metric

Definition

Gennemsnitlig omsætning pr. månedlig aktiv bruger

Den bruttoomsætning, der er genereret i løbet af en periode på 28 dage, divideret med antallet af månedlige aktive brugere (løbende gennemsnit for 28 dage). Denne måler, hvor effektivt du genererer omsætning fra dine brugere.

Procentdel af månedlige købere

Procentdelen af månedlige aktive brugere, som foretog mindst ét køb i løbet af en periode på 28 dage. Denne metric er vigtig for at forstå konverteringsraten for købere og for at opnå en bredere base af betalende brugere.

Gennemsnitlig omsætning pr. månedlig køber

Kaldes også gennemsnitlig omsætning pr. betalende bruger. Dette er den omsætning, din app har genereret i løbet af 28 dage fra månedlige købere (personer, der foretager mindst ét køb i løbet af en periode på 28 dage). Denne metric hjælper dig med at få indblik i værdien af købere for din virksomhed.

Bemærk! Denne metric er ny.

Procentdel af førstegangskøbere i en måned

Procentdel af aktive brugere, der køber for første gang i løbet af en periode på 28 dage. Denne metric giver dig mulighed for at analysere, hvor hurtigt du føjer nye købere til dit spil.

Bemærk! Denne metric er ny.

Procentdel af tilbagevendende købere i en måned

Procentdel af månedlige købere, der tidligere har foretaget et køb. Denne metric kan hjælpe dig med at vurdere, om du er ved at opbygge en loyal betalende målgruppe.

Bemærk! Denne metric er ny.

Månedlig gennemsnitlig omsætning pr. køb

Bruttoomsætningen over 28 dage, der også kaldes den gennemsnitlige ordreværdi, divideres med antallet af køb i den pågældende periode. Denne metric er vigtig, hvis du vil have indsigt i brugernes købsmønstre, beregne kundernes livstidsværdi (CLTV, Customer Lifetime Value) og fastlægge en optimal prisstrategi.

Antal køb pr. månedlig bruger

Det gennemsnitlige antal køb, der blev foretaget over en periode på 28 dage af månedlige købere (personer, der foretager mindst ét køb i løbet af en periode på 28 dage). Denne metric kan øge antallet af brugere, der køber, og hvor ofte de køber, hvilket kan hjælpe dig med at få bedre indblik i købsadfærden.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er Strategisk vejledning ikke tilgængelig for min app?

Strategisk vejledning er kun tilgængelig for spiludviklere, som benytter Google Plays faktureringssystem til indtægtsgenerering. Hvis du bruger faktureringssystemet, men stadig ikke kan se siden Strategisk vejledning, skal du muligvis anmode om tilladelsen Se finansielle data fra din kontoadministrator. Det kan du gøre ved at følge dette Play Console-link og foretage en anmodning.

Jeg har et abonnement eller et købepil. Er strategisk vejledning relevant for mig?

Metrics og anbefalinger i Strategisk vejledning er skræddersyet til indtægtsgenerering for produkter i apps, så dette indhold er muligvis mindre nyttigt for udviklere, der primært genererer deres indtægt via abonnementer eller købeapps.

Hvordan defineres referencegrupper?

Få flere oplysninger om referencegrupper og om, hvordan de er organiseret i Play Console.

Hvorfor er der ingen tilgængelige data for mit spil? Hvad kan jeg gøre for at se dataene?

Alle metrics er baseret på omsætningsdata og er typisk tilgængelige frem til 7 dage før dags dato. Der vises ingen data for spil, som ikke genererer omsætning.

Prøv at vælge en periode på 28 dage eller en anden dato for at øge den tilgængelige mængde data.