Je app updaten of de publicatie ervan ongedaan maken

In februari 2023 hebben we wijzigingen aangebracht in je publicatieworkflow. Hierdoor is het makkelijker om te begrijpen welke wijzigingen je verstuurt voor beoordeling. Je kunt ook beter beheren wanneer je bepaalde wijzigingen verstuurt voor beoordeling.

Lees de blog voor Android-ontwikkelaars voor meer informatie.
Wil je wijzigingen aanbrengen in je app? Dit artikel beschrijft wat je moet doen om te zorgen dat bestaande gebruikers je update krijgen.

Je updates voorbereiden

• De pakketnaam van de geüpdatete Android App Bundle moet gelijk zijn aan de huidige versie.
  • De versiecode moet hoger zijn dan de huidige versie. Ga naar de site voor Android-ontwikkelaars voor meer informatie over versiebeheer voor je app.
  • De geüpdatete app-bundel moet dezelfde handtekening hebben als de huidige versie.
Certificaat van een app-bundel bevestigen
Als je wilt bevestigen dat je app-bundel hetzelfde certificaat gebruikt als de vorige versie, kun je in beide versies de volgende opdracht uitvoeren en de resultaten vergelijken:

$ jarsigner -verify -verbose -certs my_application.aab

Als de resultaten identiek zijn, gebruik je dezelfde uploadsleutel en kun je doorgaan. Als de resultaten verschillen, moet je de app-bundel opnieuw ondertekenen met de juiste uploadsleutel.

Meer informatie over hoe je je app ondertekent.

Tip: Gebruik de app-bundel-verkenner om je app-bundels makkelijk op één plek te beheren.

Je app-bundel uploaden

Als je geüpdatete artefact klaar is, kun je een nieuwe release maken.

Levering van updates

Als je een update voor een app hebt ingediend, zie je Wordt beoordeeld onder Updatestatus in het dashboard van je app. Na de publicatie wordt de update naar bestaande gebruikers gedistribueerd.

Nadat je update beschikbaar is, kunnen gebruikers deze downloaden via de pagina Winkelvermelding van je app of via de pagina Mijn apps in de Play Store-app. Als een gebruiker automatische updates heeft aangezet voor je app, wordt de update automatisch gedownload en geïnstalleerd.

Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat de app-updates worden geleverd aan bestaande gebruikers.

Publicatie van een app ongedaan maken

Als je de publicatie van een app ongedaan maakt, kunnen bestaande gebruikers je app nog steeds gebruiken en app-updates krijgen, maar nieuwe gebruikers kunnen de app niet vinden en downloaden via Google Play.

Voordat je de publicatie van een app ongedaan kunt maken, moet je zorgen voor het volgende:

Zo maak je de publicatie van je app ongedaan:

1. Open de Play Console.
  2. Selecteer een app.
  3. Ga naar Release > Instellen > Geavanceerde instellingen.
  4. Selecteer op het tabblad Beschikbaarheid van de app de optie Publicatie ongedaan maken.

Systeem-apps updaten

Gebruikers zien systeem-apps (waaronder vooraf geladen apps) in het gedeelte Mijn apps van de Google Play Store zodra een app met dezelfde pakketnaam wordt geüpload naar de Play Console (ook als de app niet is gepubliceerd).

Google Play kan updates beheren voor vooraf geladen apps als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

• De vooraf geladen app moet zich in de systeempartitie bevinden.
  • De vooraf geladen app moet kosteloos zijn.
  • De vooraf geladen app moet zijn ondertekend met dezelfde handtekening als de app die is gepubliceerd in Google Play.
  • De pakketnamen van de vooraf geladen en geüpdatete app moeten gelijk zijn.
  • De versiecode van de geüpdatete app moet hoger zijn dan die van de vooraf geladen app.

Tip: Gebruik de Play Developer API om systeem-APK's te downloaden die gemaakt zijn op basis van app-bundels die je uploadt naar Google Play.

Als je een systeem-app wilt uploaden en er een fout optreedt wanneer je dit doet, neem je contact met ons op.

Gerelateerde content