Sovelluksen päivittäminen tai julkaisun peruuttaminen

In February 2023, we made changes to your publishing workflow to make it easier to understand which changes you're sending for review. You can also better control when you send certain changes for review.

Visit the Android Developers Blog to learn more.
Tässä artikkelissa kerrotaan toimista, joilla varmistat sovelluksen muutosten jälkeen, että sovelluspäivitys jaellaan varmasti nykyisille käyttäjillesi.

Päivitysten valmistelu

• Päivitetyllä Android App Bundle ‑tiedostolla ja sen nykyisellä versiolla on oltava sama pakettinimi.
  • Versionumeron on oltava suurempi kuin nykyisessä versiossa. Lue lisää sovelluksen versioinnista Android-kehittäjäsivustolta.
  • Päivitetyn sovelluspaketin ja sen nykyisen version allekirjoituksen on oltava sama.
Sovelluspaketin sertifikaatin vahvistaminen
Seuraavan komennon avulla voit vahvistaa, että päivitetty sovelluspaketti käyttää samaa sertifikaattia kuin aiempi versio. Suorita komento molemmissa sovelluspaketeissa ja vertaa niiden tuloksia:

$ jarsigner -verify -verbose -certs my_application.aab

Jos tulokset ovat identtiset, käytössä on sama lähetysavain ja voit jatkaa. Jos tulokset eroavat toisistaan, sinun on allekirjoitettava sovelluspaketti uudelleen oikealla lähetysavaimella.

Lue lisää sovelluksen allekirjoittamisesta.

Vinkki: Käytä sovelluspakettien hallintaa, niin voit helposti ylläpitää sovelluspaketteja yhdessä paikassa.

Sovelluspaketin lataaminen

Kun päivitetty artefakti on valmis, voit luoda uuden julkaisun.

Päivityksien jakelu

Kun olet lähettänyt sovelluspäivityksen, näet sovelluksen hallintapaneelissa "Päivitysten tila" ‐kohdassa "Tarkastettavana"-tilan. Kun päivitys on julkaistu, sitä aletaan jaella nykyisille käyttäjillesi.

Kun päivitys on saatavilla, käyttäjät voivat ladata sen sovelluksen tietosivulta tai Play Kauppa ‑sovelluksen Omat sovellukset ‑sivulta. Jos käyttäjä on ottanut käyttöön sovelluksesi automaattiset päivitykset, päivitys ladataan ja asennetaan automaattisesti.

Huomaa, että päivityksen jakelu sovelluksen nykyisille käyttäjille voi kestää jonkin aikaa.

Sovelluksen julkaisun peruminen

Sovelluksen julkaisun peruminen ei estä nykyisiä käyttäjiä jatkamasta sovelluksesi käyttämistä ja päivittämistä, mutta uudet käyttäjät eivät löydä tai voi ladata sitä Google Playsta.

Ennen kuin voit perua sovelluksen julkaisun, sinun on varmistettava seuraavat:

Näin perut sovelluksen julkaisun:

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse Julkaisu > Määritys > Lisäasetukset.
  4. Valitse Sovelluksen saatavuus ‑välilehdeltä Peruuta julkaisu.

Järjestelmäsovelluksien päivittäminen

Järjestelmäsovellukset (mukaan lukien kaikki esiladatut sovellukset) tulevat näkyviin Google Play Kaupan Omat sovellukset ‑osioon heti, kun Play Consoleen lähetetään samaa paketin nimeä käyttävä sovellus (vaikka sovellusta ei olisi vielä julkaistu).

Google Play voi hallinnoida esiladattujen sovelluksien päivityksiä, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

• Esiladattu sovellus sijaitsee järjestelmäosiossa.
  • Esiladattu sovellus on maksuton.
  • Esiladattu sovellus on allekirjoitettu samalla allekirjoituksella kuin Google Playssa julkaistu sovellus.
  • Esiladatulla ja päivitetyllä sovelluksella on sama paketin nimi.
  • Päivitetyn sovelluksen versionumero on esiladatun sovelluksen numeroa korkeampi.

Vinkki: Voit ladata Play Developer APIlla Google Playhin lataamistasi sovelluspaketeista luotuja järjestelmä-APK:ita.

Jos haluat lähettää järjestelmäsovelluksen ja saat lähetyksen aikana virheilmoituksen, ota meihin yhteyttä.

Lisää aiheesta