Actualitzar les aplicacions

Quan estiguis a punt per aplicar canvis a l'APK o l'Android App Bundle, utilitza la llista de comprovació que es mostra més endavant per assegurar-te que els usuaris existents rebin l'actualització.

Preparar les actualitzacions

• El nom de paquet de l'APK o l'app bundle actualitzat ha de ser el mateix que el de la versió actual.
  • El codi de versió ha de ser superior al de la versió actual. Obtén més informació sobre les versions de la teva aplicació.
  • L'APK o l'app bundle actualitzat ha d'estar signat amb la mateixa signatura que la versió actual.
Confirmar una signatura d'APK

Per confirmar que la signatura d'un APK es verifiqui correctament a totes les versions de la plataforma Android que siguin compatibles amb l'APK, pots utilitzar l'eina apksigner (disponible en la versió 24.0.3 i versions posteriors de les Eines de compilació de l'SDK d'Android) amb la sintaxi següent:

apksigner verify --verbose --print-certs apkname.apk

Si la signatura no s'ha verificat correctament, hauràs d'utilitzar la clau associada a l'APK que ja has penjat.

Obtén més informació sobre com pots signar la teva aplicació.

Confirmar la certificació d'un app bundle
Per verificar que l'app bundle fa servir la mateixa certificació que la versió anterior, pots executar l'ordre següent en totes dues versions i comparar-ne el resultat:

$ jarsigner -verify -verbose -certs my_application.aab

Si el resultat és idèntic, vol dir que fas servir la mateixa clau i que pots continuar. Si el resultat és diferent, hauràs de tornar a signar l'app bundle amb la clau correcta.

Obtén més informació sobre com pots signar la teva aplicació.

Penjar l'APK o l'app bundle

Una vegada tinguis l'artefacte actualitzat a punt, podràs crear una versió.

Publicar actualitzacions

Un cop hagis enviat l'actualització d'una aplicació, veuràs "Actualització pendent" a prop de la part superior dreta de les pàgines de Play Console de l'aplicació. Quan l'actualització es publiqui, es començarà a distribuir entre els usuaris.

Quan hi hagi una actualització disponible, els usuaris podran baixar-la des de la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació o bé des de la pàgina Les meves aplicacions de l'aplicació Play Store. Si l'usuari ha activat les actualitzacions automàtiques de l'aplicació, l'actualització es baixarà i s'instal·larà automàticament.

Tingues en compte que les actualitzacions de les aplicacions poden tardar una mica a enviar-se als usuaris existents.

Anul·lar la publicació d'una aplicació

Quan cancel·lis la publicació d'una aplicació, els usuaris existents podran continuar utilitzant-la i rebent-ne les actualitzacions. Ara bé, els usuaris nous no la podran trobar a Google Play ni baixar-la.

Per anul·lar la publicació de l'aplicació, segueix aquests passos:

1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona Presència a Google Store > Preus i distribució.
  4. A la secció "Disponibilitat de l'aplicació", selecciona Anul·la la publicació.

Actualitzar aplicacions del sistema

Els usuaris veuran les aplicacions del sistema (incloses aplicacions carregades prèviament) a la secció Les meves aplicacions de Google Play Store quan es pengi una aplicació amb el mateix nom de paquet a Play Console (encara que l'aplicació no estigui publicada).

Google Play pot gestionar les actualitzacions de les aplicacions carregades prèviament, però s'han de complir les següents condicions:

• L'aplicació carregada prèviament ha d'estar a la partició del sistema.
  • L'aplicació carregada prèviament ha de ser gratuïta.
  • L'aplicació carregada prèviament ha d'anar signada amb la mateixa signatura que l'aplicació publicada a Google Play.
  • El nom de paquet de l'aplicació carregada prèviament i el de l'aplicació actualitzada han de ser idèntics.
  • El codi de versió de l'aplicació actualitzada ha de ser superior al de la carregada prèviament.

Si has de penjar una aplicació del sistema i en fer-ho es mostra un missatge d'error, contacta amb nosaltres.