Actualitzar la teva aplicació o anul·lar-ne la publicació

In February 2023, we made changes to your publishing workflow to make it easier to understand which changes you're sending for review. You can also better control when you send certain changes for review.

Visit the Android Developers Blog to learn more.
Quan estiguis a punt per fer canvis a l'aplicació, aquest article descriu què has de fer per assegurar-te que els usuaris existents rebin l'actualització.

Preparar les actualitzacions

• El nom de paquet de l'Android App Bundle actualitzat ha de ser el mateix que el de la versió actual.
  • El codi de versió ha de ser superior al de la versió actual. Ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android per obtenir més informació sobre les versions de la teva aplicació.
  • L'app bundle actualitzat ha d'estar signat amb la mateixa signatura que la versió actual.
Confirmar la certificació d'un app bundle
Per verificar que l'app bundle fa servir la mateixa certificació que la versió anterior, pots executar l'ordre següent en totes dues versions i comparar-ne el resultat:

$ jarsigner -verify -verbose -certs my_application.aab

Si el resultat és idèntic, vol dir que fas servir la mateixa clau de pujada i que pots continuar. Si el resultat és diferent, hauràs de tornar a signar l'app bundle amb la clau de pujada correcta.

Obtén més informació sobre com pots signar la teva aplicació.

Consell: fes servir l'explorador d'app bundles per gestionar fàcilment els app bundles en un sol lloc.

Penjar un app bundle

Quan l'artefacte actualitzat estigui a punt, podràs crear una versió nova.

Enviar actualitzacions

Un cop hagis enviat l'actualització d'una aplicació, veuràs "En revisió" a "Estat de l'actualització" al Tauler de l'aplicació. Quan l'actualització es publiqui, es començarà a distribuir entre els usuaris existents.

Quan hi hagi una actualització disponible, els usuaris podran baixar-la des de la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació o bé des de la pàgina Les meves aplicacions de l'aplicació Play Store. Si l'usuari ha activat les actualitzacions automàtiques de l'aplicació, l'actualització es baixarà i s'instal·larà automàticament.

Tingues en compte que les actualitzacions de les aplicacions poden tardar una mica a enviar-se als usuaris existents.

Anul·lar la publicació d'una aplicació

Quan anul·lis la publicació d'una aplicació, els usuaris existents podran continuar utilitzant-la i rebent-ne les actualitzacions, però els usuaris nous no la trobaran ni la baixaran a Google Play.

Per poder anul·lar la publicació d'una aplicació, t'has d'assegurar que:

Per anul·lar la publicació de l'aplicació:

1. Obre Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Ves a Versió > Configuració > Configuració avançada.
  4. A la pestanya Disponibilitat de l'aplicació, selecciona Anul·la la publicació.

Actualitzar aplicacions del sistema

Els usuaris veuran les aplicacions del sistema (incloses aplicacions precarregades) a la secció Les meves aplicacions de Google Play Store quan es pengi una aplicació amb el mateix nom de paquet a Play Console (encara que l'aplicació no estigui publicada).

Google Play pot gestionar les actualitzacions de les aplicacions precarregades sempre que es compleixin les condicions següents:

• L'aplicació precarregada ha d'estar a la partició del sistema.
  • L'aplicació precarregada ha de ser gratuïta.
  • L'aplicació precarregada ha d'anar signada amb la mateixa signatura que l'aplicació publicada a Google Play.
  • El nom de paquet de l'aplicació precarregada i el de l'aplicació actualitzada han de ser idèntics.
  • El codi de versió de l'aplicació actualitzada ha de ser superior al de la precarregada.

Consell: utilitza l'API Developer de Google Play per baixar els APK del sistema generats a partir dels app bundles que pengis a Google Play.

Si has de penjar una aplicació del sistema i en fer-ho es mostra un missatge d'error, contacta amb nosaltres.

Contingut relacionat