Penjar una aplicació

Un cop hagis registrat un compte de desenvolupador de Google Play, podràs penjar aplicacions a aquesta plataforma mitjançant Play Console.

Consell: quan creïs una aplicació, fes servir el format de publicació recomanat de Google Play, l'Android App Bundle.

Crear una aplicació

1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona Totes les aplicacions Totes les aplicacions > Crea una aplicació.
  3. Selecciona un idioma predeterminat i afegeix un títol per a l'aplicació. Escriu el nom de l'aplicació tal com vulguis que es mostri a Google Play.
  4. Crea la fitxa de Play Store de l'aplicació, respon al qüestionari de classificació del contingut i configura els preus i la distribució.

Preparar l'aplicació per fer-ne proves o per a la versió de producció

Per preparar l'aplicació per a la versió de prova o de producció, has de preparar i llançar versions a un canal concret.

Una versió és la combinació d'un o diversos artefactes de compilació que es preparen abans de llançar una aplicació o una actualització per als usuaris.

Gestionar fitxers APK

Els noms de paquet dels fitxers d'aplicacions són únics i permanents, de manera que cal que els triïs amb cura. Tingues en compte que no es poden suprimir ni tornar a fer servir en el futur.

Trobar fitxers APK

Per veure els APK d'una aplicació, segueix aquests passos:

1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona Gestió de versions > Biblioteca d'artefactes. Veuràs una llista dels APK en fase d'esborrany, actius i arxivats de l'aplicació.
    • Esborranys: els APK que encara no s'han publicat per als usuaris.
    • Actius: els APK que s'estan publicant actualment per als usuaris.
    • Arxivats: els APK que van estar actius en algun moment però que ja no es publiquen per als usuaris.

Límit de mida màxima

Les aplicacions a Google Play tenen un límit de mida basat en la mida que té l'APK comprimit en el moment de baixar-lo.

Després de baixar un APK, Play Console fa servir gzip per estimar la mida que tindrà l'aplicació. Quan els usuaris baixen l'aplicació, les eines avançades de compressió que s'utilitzen a Google Play permeten que la mida real de l'aplicació en baixar-se sigui inferior a l'estimació que es mostra a Play Console.

En funció de les versions d'Android a les quals s'orienti l'APK, el límit de mida serà un dels següents:

• 100 MB: APK per a Android 2.3 o versions posteriors (nivell d'API 9-10, 14 o un nivell superior).
  • 50 MB: APK per a Android 2.2 o versions posteriors (nivell d'API 8 o un nivell inferior).

Si no en tens prou amb un sol fitxer APK per a tots els dispositius, pots penjar diversos APK per a la mateixa aplicació que estiguin orientats a diferents configuracions de dispositiu.

Nota: els usuaris han de tenir la versió 5.2 de Play Store o una versió posterior per instal·lar els APK de 100 MB.

Signar l'aplicació

Per poder-les instal·lar, Android requereix que totes les aplicacions estiguin signades digitalment. Per obtenir més informació, ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android.

• Si veus un missatge en què s'indica que l'APK està signat amb un certificat no segur i que la mida de la clau ha de ser de 1.024 bits com a mínim, segueix les instruccions per signar l'aplicació manualment.
  • Important: inscriu-te a la signatura d'aplicacions de Google Play o desa el magatzem de claus en un lloc segur. Si el perds, hauràs de publicar l'aplicació amb un nom de paquet nou i amb una clau nova. En aquest cas, cal que anul·lis la publicació de l'aplicació original i que n'actualitzis la descripció.
Requisits de la versió de l'APK per a Play Console

Cada APK té un versionCode al fitxer de manifest que s'incrementa amb cada actualització de l'aplicació.

Per penjar l'aplicació a Play Console, el valor més alt possible per al versionCode és 2100000000. Si el versionCode del teu APK supera aquest valor, Play Console impedirà que enviïs un APK nou.

Quan seleccionis el versionCode per a l'APK, tingues en compte que hauràs d'incrementar el versionCode per a cada actualització sense superar el valor màxim.

Nota: per obtenir més informació sobre les versions de l'APK, ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android. Tingues en compte que el MAXINT d'Android és diferent dels requisits de càrrega de Play Console.

Requisits del nivell d'API de destinació per a Play Console

Cada APK té un targetSdkVersion al fitxer de manifest (conegut també com a nivell d'API de destinació) que informa sobre com s'executa l'aplicació en diferents versions d'Android.

En configurar l'aplicació perquè s'orienti a un nivell d'API recent, s'assegura que els usuaris es beneficiïn de millores de seguretat i rendiment importants i, alhora, es permet que l'aplicació s'executi en versions d'Android anteriors (fins a la minSdkVersion).

Quan pengis un APK, ha de complir els requisits del nivell d'API de destinació de Google Play. Aquests són els nivells als quals s'han d'orientar les aplicacions actualment i en el futur.

Requisit del nivell d'API Data d'inici
Android 8.0 (nivell d'API 26)
  • 1 d'agost de 2018: necessari per a les aplicacions noves
  • 1 de novembre de 2018: necessari per a les actualitzacions de les aplicacions
Android 9 (nivell d'API 28)
  • 1 d'agost de 2019: necessari per a les aplicacions noves
  • 1 de novembre de 2019: necessari per a les actualitzacions de les aplicacions

Quan aquests requisits entrin en vigor, Play Console impedirà que enviïs APK nous amb nivells d'API de destinació anteriors.

Consell: per obtenir assessorament tècnic sobre com pots canviar el nivell d'API de destinació de l'aplicació per complir aquests requisits, consulta la guia de migració.

Configurar la fitxa de Play Store

La fitxa de Play Store de l'aplicació es mostra a Google Play i inclou detalls que ajuden els usuaris a obtenir-ne més informació. Aquesta fitxa es comparteix entre els diferents canals, inclosos els de proves.

Detalls del producte
  1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona Totes les aplicacions Totes les aplicacions.
  3. Selecciona una aplicació i emplena els camps de "Detalls del producte".
Camp Descripció Límit de caràcters Notes
Títol El nom de l'aplicació a Google Play. Límit de 50 caràcters Pots afegir un títol localitzat per idioma.
Descripció breu El primer text que veuen els usuaris quan consulten la pàgina de detalls de l'aplicació a Play Store. Límit de 80 caràcters Els usuaris poden desplegar aquest text per veure la descripció completa de l'aplicació.
Descripció completa La descripció de l'aplicació a Google Play. Límit de 4.000 caràcters

Nota: l'ús repetitiu o irrellevant de paraules clau al títol, a la descripció o a la descripció promocional de l'aplicació pot molestar l'usuari i comportar la suspensió de l'aplicació a Google Play. Pots consultar les directrius completes a les polítiques de programa de Google Play per a desenvolupadors.

Recursos gràfics

Obtén més informació sobre com s'afegeixen recursos gràfics, captures de pantalla i vídeos per a l'aplicació.

Idiomes i traduccions

Afegir i gestionar traduccions

En penjar una aplicació, l'idioma predeterminat és l'anglès (dels Estats Units, en-US). Pots afegir traduccions de la informació de l'aplicació, així com captures de pantalla i altres recursos gràfics en l'idioma que triïs.

1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona Totes les aplicacions Totes les aplicacions.
  3. Selecciona una aplicació i revisa els idiomes inclosos a "Detalls del producte".
  4. Per afegir idiomes nous, selecciona Gestiona les traduccions > Compra traduccions o Afegeix la meva pròpia traducció.
Consultar els idiomes disponibles

Pots proporcionar les teves pròpies traduccions per als idiomes següents:

• Afrikaans: af
  • Amhàric: am
  • Àrab: ar
  • Armeni: hy-AM
  • Àzeri: az-AZ
  • Basc: eu-ES
  • Bielorús: be
  • Bengalí: bn-BD
  • Búlgar: bg
  • Birmà: my-MM
  • Català: ca
  • Xinès (Hong Kong): zh-HK
  • Xinès (simplificat): zh-CN
  • Xinès (tradicional): zh-TW
  • Croat: hr
  • Txec: cs-CZ
  • Danès: da-DK
  • Neerlandès: nl-NL
  • Anglès: en-AU
  • Anglès: en-CA
  • Anglès: en-IN
  • Anglès: en-SG
  • Anglès (Regne Unit): en-GB
  • Anglès (Estats Units): en-US
  • Estonià: et
  • Filipí: fil
  • Finès: fi-FI
  • Francès: fr-FR
  • Francès (Canadà): fr-CA
  • Gallec: gl-ES
  • Georgià: ka-GE
  • Alemany: de-DE
  • Grec: el-GR
  • Hebreu: iw-IL
  • Hindi: hi-IN
  • Hongarès: hu-HU
  • Islandès: is-IS
  • Indonesi: id
  • Italià: it-IT
  • Japonès: ja-JP
  • Kannada: kn-IN
  • Khmer: km-KH
  • Coreà (Corea del Sud): ko-KR
  • Kirguís: ky-KG
  • Laosià: lo-LA
  • Letó: lv
  • Lituà: lt
  • Macedoni: mk-MK
  • Malai: ms
  • Malaialam: ml-IN
  • Marathi: mr-IN
  • Mongol: mn-MN
  • Nepalès: ne-NP
  • Noruec: no-NO
  • Persa: fa
  • Polonès: pl-PL
  • Portuguès (Brasil): pt-BR
  • Portuguès (Portugal): pt-PT
  • Romanès: ro
  • Romanx: rm
  • Rus: ru-RU
  • Serbi: sr
  • Singalès: si-LK
  • Eslovac: sk
  • Eslovè: sl
  • Espanyol (Amèrica Llatina): es-419
  • Espanyol (Espanya): es-ES
  • Espanyol (Estats Units): es-US
  • Suahili: sw
  • Suec: sv-SE
  • Tàmil: ta-IN
  • Telugu: te-IN
  • Tailandès: th
  • Turc: tr-TR
  • Ucraïnès: uk
  • Vietnamita: vi
  • Zulú: zu

Consell: per traduir la descripció de l'aplicació a altres idiomes, pots fer servir el servei de traducció d'aplicacions de Google Play.

Imatges i vídeos localitzats

Per comercialitzar l'aplicació en diversos idiomes d'una manera més efectiva, pots afegir recursos gràfics localitzats a la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació.

Si les preferències d'idioma dels usuaris coincideixen amb els idiomes que has afegit, veuran els recursos gràfics localitzats a Google Play.

Traduccions automàtiques

Si no hi afegeixes les teves pròpies traduccions, els usuaris podran veure la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació traduïda automàticament amb el Traductor de Google o escrita en l'idioma predeterminat de l'aplicació.

Quan es mostrin traduccions automàtiques, hi haurà una nota en què s'explicarà que la traducció s'ha fet de manera automàtica, juntament amb una opció per veure la pàgina en l'idioma predeterminat de l'aplicació. Tingues present que la traducció automàtica no és compatible amb l'armeni, el retoromànic, el tagal ni el zulú.

Categorització

Segueix aquests passos per seleccionar el tipus d'aplicació i la categoria:

1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona Totes les aplicacions Totes les aplicacions.
  3. Selecciona una aplicació.
  4. A "Categorització", selecciona un tipus d'aplicació i una categoria (consulta'n alguns exemples).
Detalls de contacte

Segueix aquests passos per afegir recursos d'assistència relacionats amb la teva aplicació per als usuaris de Google Play:

1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona Totes les aplicacions Totes les aplicacions.
  3. Selecciona una aplicació.
  4. A "Detalls de contacte", afegeix la teva informació de contacte. Pots oferir diversos canals d'assistència (lloc web, adreça electrònica, telèfon), però cal proporcionar una adreça electrònica de contacte per poder publicar aplicacions a Google Play.

Consell: obtén més informació sobre com pots oferir assistència als usuaris.

Política de privadesa

Afegir una política de privadesa a la fitxa de Play Store de l'aplicació contribueix a garantir la transparència sobre la manera de tractar les dades confidencials dels dispositius i usuaris.

La política de privadesa, juntament amb qualsevol comunicació inclosa a l'aplicació, ha d'indicar de manera detallada com l'aplicació recull, utilitza i comparteix les dades d'usuari, i amb qui les comparteix. Et recomanem que consultis el teu representant legal perquè t'informi de què s'exigeix.

• Per a les aplicacions que sol·liciten accés a permisos o dades sensibles (tal com es defineix a les polítiques sobre les dades d'usuari): has d'incloure un enllaç a una política de privadesa a la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació i dins de l'aplicació. Assegura't que la política de privadesa estigui disponible en un URL actiu, estigui relacionada amb l'aplicació i tracti específicament de la privadesa de l'usuari.
  • Per a les aplicacions del programa Dissenyat per a famílies: has d'incloure un enllaç a una política de privadesa a la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació i dins de l'aplicació mateixa, independentment de l'accés que tingui a dades o a permisos sensibles. Assegura't que la política de privadesa estigui disponible en un URL actiu, estigui relacionada amb l'aplicació i tracti específicament de la privadesa de l'usuari.

Afegir una política de privadesa a la fitxa de Play Store

1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona
  4. A "Política de privadesa", introdueix l'URL en què es pot consultar la política de privadesa.
  5. Desa els canvis.

Passos següents