Ongepaste reviews melden

Je kunt reviews die in strijd zijn met het beleid voor het posten van reacties van Google Play rechtstreeks vanuit de Play Console melden.

Een review melden

Bekijk het beleid voor het posten van reacties van Google Play voordat je een review meldt. Alleen reviews die in strijd zijn met het beleid voor het posten van reacties worden verwijderd.

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Reviews (Kwaliteit > Beoordelingen en reviews > Reviews).
  2. Selecteer het vlaggetje  voor de review die je wilt melden.
  3. Selecteer Melden.

Na het indienen van een melding

Je melding wordt binnen een paar werkdagen beoordeeld door een specialist.

Als de specialist bepaalt dat de review in strijd is met het beleid voor het posten van reacties, wordt de review verwijderd uit de Play Console. Als wordt vastgesteld dat de review niet in strijd is met het beleid voor het posten van reacties, wordt er een melding getoond bij de review dat het verzoek tot verwijderen is geweigerd. Als je melding is afgewezen, kun je dezelfde review niet opnieuw melden.

Problemen met het indienen van een melding

Als je een foutmelding krijgt dat je geen meldingen meer kunt indienen, wacht je 24 uur en stuur je de melding opnieuw. Je hebt dan de inzendlimiet voor je ontwikkelaarsaccount voor de dag bereikt.