Schadelijke downloaders

Code die zelf geen ongewenste software is, maar andere ongewenste mobiele software downloadt.

Code kan een schadelijke downloader zijn als:

• er reden is om aan te nemen dat de code is gemaakt om ongewenste mobiele software te verspreiden en de code ongewenste mobiele software gedownload heeft of code bevat waarmee apps kunnen worden gedownload en geïnstalleerd, of
  • minimaal 5% van de apps die door de code worden gedownload, ongewenste mobiele software is met een minimumdrempel van 500 waargenomen app-downloads (25 waargenomen downloads van ongewenste mobiele software).

Grote browsers en apps voor het delen van bestanden worden niet beschouwd als schadelijke downloaders zolang:

• ze geen downloads genereren zonder interactie van de gebruiker, en
  • alle softwaredownloads worden gestart door gebruikers die hiervoor toestemming hebben gegeven.