Google Playn palvelumaksu

Kehittäjiltä peritään Google Playn palvelumaksu, joka perustuu tiettyyn prosenttiosuuteen ostoksen hinnasta tai digitaalisista ostoksista sovelluksessa. Palvelumaksua peritään vain 3 %:lta Google Playn kehittäjistä. Loput 97 % kehittäjistä voivat jaella sovelluksiaan ja hyödyntää kaikkia Google Playn tarjoamia ominaisuuksia maksutta.

Palvelumaksussa otetaan huomioon Androidista ja Google Playsta saatava hyöty sekä kaikki tarjoamamme kehittäjäpalvelut, kuten sovellusten jakelu ja löytäminen, kaupallinen alusta, kehittäjätyökalut, analytiikka ja koulutukset.

Usein kysyttyä

Miksi Google Play veloittaa palvelumaksun?

Palvelumaksulla katetaan jatkuvat investointimme Androidiin ja Google Playhin, ja se kuvastaa Androidin ja Google Playn tuottamaa hyötyä. Sen avulla ansaitsemme rahaa yrityksenä. Aivan kuten sovelluksen kehittäminen, lanseeraus ja markkinointi, myös käyttöjärjestelmän ja sovelluskaupan kehittäminen, lanseeraus ja markkinointi maksavat. Tämä on yleinen liiketoimintamalli sovellus- ja pelikaupoissa, joita tarjoavat muun muassa Microsoft, Apple, Steam, Nintendo ja Amazon.

Kuinka suuri palvelumaksu on?

Yhtä kiinteää palvelumaksua ei ole, sillä kehittäjät toimivat eri aloilla, minkä vuoksi kestävän liiketoiminnan luomiseen tarvittavan tuen taso vaihtelee. 99 % palvelumaksun piiriin kuuluvista kehittäjistä maksaa enintään 15 %:n suuruisen palvelumaksun.

• Palvelumaksu on 15 % ensimmäisestä ansaitsemastasi miljoonasta dollarista joka vuosi, kun olet mukana ohjelmassa, ja sen jälkeen 30 %. Tämä tukee erityisesti pienkehittäjiä liiketoiminnan skaalauksessa.
  • Kaikkien tilaustulojen palvelumaksu on 15 %. Tässä on otettu huomioon kehittäjän investoinnit tilaajien säilyttämiseksi pitkällä aikavälillä.
  • Tiettyihin ohjelmiin (esim. Play Media Experience Program) osallistuvat kehittäjät voivat saada maksusta alennuksen, jos heidän sisältökulunsa ovat suuria.
Ketä palvelumaksu koskee?

Palvelumaksu koskee vain sitä kolmea prosenttia kehittäjistä, jotka veloittavat sovelluksistaan tai tarjoavat digitaalisia tuotteita.  Tämä tarkoittaa, että 97 % kehittäjistä voi jaella sovelluksiaan ja käyttää kaikkia kehittäjätyökalujamme ja ‐palveluitamme maksutta.

Mitä kuluja palvelumaksu kattaa?

Palvelumaksulla rahoitetaan investointeja Androidiin ja Google Playhin, ja se kuvastaa Androidin ja Google Playn tarjoamaa hyötyä. Sen avulla voimme tarjota edullisen ja innovatiivisen käyttökokemuksen, auttaa kehittäjiä tavoittamaan käyttäjiä ja luomaan kestävää liiketoimintaa sekä pitää alustan turvallisena.

Merkittävimpiä investointeja:

• Android ja Google Play Kauppa: Maksuttoman Android-käyttöjärjestelmän avulla laitteistojen valmistajat voivat luoda erilaisia laitteita eri hintapisteissä. Näin käyttäjillä on ennennäkemätön määrä valinnanvaraa. Google Play Kauppa tarjoaa maailman suurimman valikoiman sovelluksia ja pelejä, jotka ovat saatavilla yli 190 maassa. Valikoimaan kuuluu personoituja suosituksia ja helppoja tapoja löytää laadukkaita sovelluksia.
  • Uudet Android-alustat: Uusien laitetyyppien (esim. Auto ja TV) pohjalta kehitetään käyttöympäristöjä, jotta kehittäjät voivat tavoittaa käyttäjiä uusilla tavoilla.
  • Tietoturva: Kuluttajat luottavat Androidiin ja Google Playhin niiden tietoturvan vuoksi. Luottamus perustuu myös tarkastuksiin, joissa varmistetaan, että sovellukset ovat turvallisuus- ja tietosuojakäytäntöjen mukaisia, sekä Google Play Protectin automaattiseen suojaukseen, joka tarkistaa yli 100 miljardia sovellusta päivittäin.
  • Sovellusten jakelu: Kehittäjät voivat tavoittaa heti yli kolme miljardia Android-käyttäjää ja optimoida toimituksen laitteen ja toimintojen mukaan sekä tarjota jatkuvia päivityksiä.
  • Kehittäjätyökalut: Kehittäjät voivat esimerkiksi suorittaa kokeiluja ja betatestejä, optimoida sovellusten tietosivuja ja analysoida tuloksia.
  • Laskutusjärjestelmä: Käyttäjät voivat maksaa turvallisesti ja luotettavasti, ja kehittäjät voivat suorittaa maksutapahtumia helposti 700 miljoonan käyttäjän kanssa Google Play -lahjakorteilla ja paikallisilla maksutavoilla.
Mitä hyötyä Google Playsta on kehittäjille?

Tärkein tehtävämme on auttaa kehittäjiä innovoimaan ja laajentamaan toimintaansa. Investoimme jatkossakin alustaamme, työkaluihimme ja palveluihimme tukeaksemme kehittäjiä. Tarjoamme kehittäjille helpon tavan jaella sovelluksiaan miljardeille Androidin käyttäjille ja ansaita rahaa eri puolilla maailmaa asuvilta ihmisiltä kunkin ensisijaisella maksutavalla.

Google Play tarjoaa myös työkaluja ja palveluita, joiden avulla kehittäjät voivat esimerkiksi hallinnoida sovellusjulkaisuja sekä kampanja- ja uudelleenaktivointimahdollisuuksia Play Kaupassa, suorittaa kokeiluja ja optimoida toimintaa, analysoida dataa, pyytää teknistä tukea ja osallistua maksuttomiin koulutuksiin Play Academyn kautta.

Maksavatko kaikki kehittäjät palvelumaksun sovellusten sisäisistä ostoksista digitaalisista tuotteista?

Olemme sitoutuneet liiketoimintamalliin, jonka avulla voimme jatkossakin panostaa Androidiin ja Playhin, mutta ymmärrämme, että sama ratkaisu ei sovi kaikille kehittäjille. Useimmille kehittäjille tämä malli on palvelumaksumme, joka on korkeintaan 15 % yli 99 %:lle kehittäjistä. Joillakin suoremmin Androidiin ja Playhin sijoittavilla kehittäjillä voi olla erilaisia palvelumaksuja osana laajempaa kumppanuutta, jossa otetaan huomioon merkittävät rahalliset investoinnit ja tuoteintegraatiot kaikissa laitetyypeissä. Näiden tärkeiden sijoituskumppanuuksien avulla voimme tuoda lisää käyttäjiä Androidiin ja Playhin, sillä voimme parantaa jatkuvasti kaikkien käyttäjien kokemusta ja luoda uusia mahdollisuuksia kaikille kehittäjille.

Miten Etelä-Korean viimeaikainen lainsäädäntö vaikuttaa asiaan?

Äskettäin voimaan tulleen lainsäädännön mukaisesti kaikilla kehittäjillä on mahdollisuus tarjota vaihtoehtoinen sovelluksen sisäinen laskutusjärjestelmä Google Playn järjestelmän ohella. Kehittäjät voivat tarjota järjestelmää eteläkorealaisille käyttäjille, jotka tekevät sovelluksen sisäisiä ostoksia puhelimilla tai tableteilla Playssa jaelluissa sovelluksissa.

Kehittäjiltä veloitetaan edelleen palvelumaksu vaihtoehtoisen sovelluksen sisäisen laskutusjärjestelmän kautta, mutta palvelumaksu on 4 % pienempi. Jos palvelumaksu on esimerkiksi 15 % Google Playn laskutusjärjestelmän kautta tehdyistä tapahtumista, se on 11 % vaihtoehtoisen laskutusjärjestelmän kautta tehdyistä tapahtumista. Lue lisätietoja blogistamme.

Lisää aiheesta