Databehandling i For hele familien-apps

Apps, hvor børn indgår i målgruppen, må ikke transmittere følgende oplysninger fra børn eller fra brugere af ukendt alder:

• Androids annoncerings-id (AAID)
  • SIM-serienummer
  • Buildets serienummer
  • BSSID
  • MAC
  • SSID
  • IMEI-nummer
  • IMSI-nummer

Apps, der udelukkende er målrettet mod børn, aldrig må transmittere disse id'er. Apps, der er målrettet mod børn og ældre aldersgrupper, må kun transmittere disse id'er fra brugere, hvis det er bekræftet, at de er voksne.

Transmittere betyder, at der sendes data via netværket til en destination, som ikke er på enheden, herunder udviklerens egen server samt destinationer, der ikke styres af udvikleren. Apps, der er målrettet mod børn, bør desuden ikke anmode om enhedens telefonnummer via TelephonyManager API.

Som en del af opdateringen af Google Play-tjenesterne i 2022 kan apps, der er målrettet mod API-niveau 33, anvende en ny tilladelse i Google Play-tjenesterne, der gør det muligt at styre adgangen til Androids annoncerings-id (AAID). Som en hjælp til at overholde politikkerne kan udviklere med apps, der udelukkende er rettet mod børn, bruge denne mekanisme til at sikre, at adgangen til Androids annoncerings-id deaktiveres. Du kan finde flere oplysninger i sektionen om Androids annoncerings-id nedenfor.

Udviklere opfordres til at bruge appsæt-id'et til analyseformål.

Sådan overholder du retningslinjerne for databehandling i programmet For hele familien for SIM-serienummer, buildets serienummer, BSSID, MAC-, SSID-, IMEI- og IMSI-nummer samt telefonnummer

For at overholde retningslinjerne for databehandling i programmet "For hele familien" vedrørende SIM-serienummer, buildets serienummer, BSSID, MAC, SSID, IMEI-nummer, IMSI-nummer og telefonnummer skal følgende gælde for alle apps:

• De skal have et API-niveau, der er målrettet mod mindst 29 (Android 10), hvilket kan hjælpe med at forhindre, at din app transmitterer disse id'er.
  • De må ikke transmittere disse id'er fra børn eller fra brugere af ukendt alder eller bruge SDK'er, der transmitterer disse id'er fra børn eller fra brugere af ukendt alder.
  • De må ikke anmode om eller indhente telefonnummeret fra TelephonyManager API.

Sådan overholder du retningslinjerne for databehandling i forbindelse med Androids annoncerings-id i programmet For hele familien

Apps, der udelukkende er målrettet mod børn

Apps, der udelukkende er målrettet mod børn, kan overholde retningslinjerne for databehandling i forbindelse med Androids annoncerings-id i programmet For hele familien på to forskellige måder:

1. Hvis din app er opdateret til målretning mod API-niveau 33 (Android 13), skal du sørge for, at din app eller en samling i din app ikke angiver den nye tilladelse til Androids annoncerings-id, eller at Androids annoncerings-id er deaktiveret. Se denne artikel for at få flere oplysninger om denne tilladelse og se, hvordan du tilføjer eller deaktiverer Androids annoncerings-id. Hvis du opdaterer til målretning mod API-niveau 33 uden at inkludere tilladelsen, deaktiveres Androids annoncerings-id automatisk (angivet som en streng af nuller).

ELLER

1. Du skal sørge for, at din appkode og dine SDK-opkald er konfigureret korrekt, så Androids annoncerings-id ikke transmitteres. Dette kræver muligvis, at du gør mindst et af følgende:
    • Ændrer SDK-konfigurationsindstillingerne i din kode eller i din apps konfigurationsfil.
    • Ændrer individuelle kald til SDK'en, f.eks. ved at medtage et tag i en annonceanmodning, der angiver, at brugeren er under den digitale lavalder.
    • Opdaterer de globale appindstillinger på SDK-websitet eller konfigurationsportalen. Du kan f.eks. aktivere en global børnemålrettet indstilling på SDK-konfigurationsportalen.
    • Det er muligt, at visse SDK'er ikke kan fungere uden at transmittere Androids annoncerings-id. Hvis dette er tilfældet, skal du fjerne disse SDK'er fra din app.

Vær opmærksom på, at apps, der udelukkende er rettet mod børn, kun må bruge SDK'er, som ved selvklassificering har bekræftet, at de overholder Google Plays krav til programmet for annoncer til børn, til at vise annoncer, og de bør kun bruge SDK'er, der er godkendt til brug i tjenester, der er rettet mod børn.

Apps, der er målrettet mod børn og voksne

For at overholde retningslinjerne for databehandling i forbindelse med Androids annoncerings-id i programmet For hele familien skal apps, der er målrettet mod børn og voksne:

• Sikre, at Androids annoncerings-id kun transmitteres, når det er bekræftet, at brugeren ikke er et barn:
    • Sikre, at appkode og SDK'er som standard ikke transmitterer Androids anoncerings-id. Apps, hvor børn indgår i målgruppen, må f.eks. ikke transmittere Androids annoncerings-id, når appen åbnes første gang.
    • Først når det er fastslået, at brugeren ikke er et barn, skal du justere koden, indstillingerne for SDK og SDK-kald, så Androids annoncerings-id kan transmitteres. Når du f.eks. har fastslået, at brugeren er voksen, kan du fjerne et tag fra en annonceanmodning, der angiver, at brugeren er under den digitale lavalder.

Husk!