Pràctiques relacionades amb les dades en aplicacions per a famílies

Les aplicacions que inclouen els nens com a públic objectiu no han de transmetre la informació següent de nens o d'usuaris d'edats desconegudes:

• Identificador de publicitat d'Android (AAID)
  • Número de sèrie de la SIM
  • Número de compilació
  • BSSID
  • MAC
  • SSID
  • IMEI
  • IMSI

Les aplicacions orientades únicament a nens no han de transmetre en cap cas aquests identificadors. Les que estan orientades a nens i a grups d'edats superiors només poden transmetre aquests identificadors si provenen d'usuaris que se sàpiga que són adults.

Transmetre vol dir enviar dades per mitjà de la xarxa a qualsevol destinació fora del dispositiu, inclòs el servidor del desenvolupador, així com a destinacions que el desenvolupador no controla. A més, les aplicacions orientades a nens no han de sol·licitar el número de telèfon del dispositiu de l'API TelephonyManager.

Com a part de l'actualització de Serveis de Google Play el 2022, les aplicacions amb un nivell d'API objectiu definit com a 33 o superior poden utilitzar un nou permís de Serveis de Google Play per controlar l'accés a l'identificador de publicitat d'Android (AAID). Amb l'objectiu de complir les polítiques, els desenvolupadors amb aplicacions orientades únicament a nens poden utilitzar aquest mecanisme per garantir que es desactiva l'accés a l'AAID. Més avall, a la secció AAID en trobareu més informació.

Per fer analítiques, es recomana als desenvolupadors que utilitzin l'identificador de conjunt d'aplicacions.

Com es poden complir les pràctiques relacionades amb les dades en aplicacions per a famílies pel que fa al número de sèrie de la SIM, el número de compilació, el BSSID, el MAC, l'SSID, l'IMEI, l'IMSI i el número de telèfon

Per complir les pràctiques relacionades amb les dades en aplicacions per a famílies pel que fa al número de sèrie de la SIM, el número de compilació, el BSSID, el MAC, l'SSID, l'IMEI, l'IMSI i el número de telèfon, totes les aplicacions:

• Poden tenir un nivell d'API objectiu de 29 com a mínim (Android 10) per evitar que l'aplicació transmeti aquests identificadors.
  • No han de transmetre aquests identificadors de nens o d'usuaris d'edats desconegudes, ni utilitzar SDK que transmetin aquests identificadors de nens o d'usuaris d'edats desconegudes.
  • No han de sol·licitar ni recollir el número de telèfon de l'API TelephonyManager.

Com es poden complir les pràctiques relacionades amb les dades en aplicacions per a famílies pel que fa a l'identificador de publicitat d'Android (AAID)

Aplicacions orientades únicament al públic infantil

Les aplicacions orientades únicament al públic infantil poden complir les pràctiques relacionades amb les dades en aplicacions per a famílies pel que fa a l'AAID de dues maneres:

1. Si l'aplicació s'actualitza per orientar-se a un nivell d'API 33 (Android 13), assegura't que l'aplicació o una biblioteca inclosa a l'aplicació no declarin el nou permís d'AAID o que l'AAID estigui desactivat. Per obtenir més informació sobre aquest permís i sobre com pots incloure o desactivar l'AAID, consulta aquest article. En actualitzar-se per orientar-se a un nivell d'API 33 sense incloure-hi el permís, l'AAID es desactivarà automàticament (s'establirà en una cadena de zeros).

O

1. Has de configurar correctament el codi de l'aplicació i les crides de l'SDK perquè no transmetin l'AAID. És possible que calgui fer una o més de les accions següents:
    • Modificar les opcions de configuració de l'SDK dins del codi o del fitxer de configuració de l'aplicació.
    • Modificar crides individuals a l'SDK, com ara incloure una etiqueta en una sol·licitud d'anunci que indiqui que l'usuari encara no té l'edat de consentiment.
    • Actualitzar la configuració global de l'aplicació al portal de configuració o al lloc web de l'SDK. Per exemple, es pot activar una opció de configuració general dirigida a nens al portal de configuració de l'SDK.
    • És possible que certs SDK no puguin funcionar sense transmetre l'AAID. En aquest cas, has de suprimir aquests SDK de l'aplicació.

Et recordem que les aplicacions orientades únicament a nens han d'utilitzar només SDK que hagin autocertificat que compleixen els requisits del programa d'anuncis per a famílies de Google Play per mostrar anuncis, i han de fer servir només SDK que estiguin aprovats per utilitzar-los en serveis dirigits a nens.

Aplicacions orientades a nens i adults

Per complir les pràctiques relacionades amb les dades en aplicacions per a famílies pel que fa a l'AAID, les aplicacions orientades a nens i adults:

• Han de comprovar que l'AAID es transmeti només quan se sàpiga que l'usuari no és un nen:
    • Comprova que, de manera predeterminada, el codi de l'aplicació i els SDK no transmetin l'AAID. Per exemple, les aplicacions s'orienten al públic infantil com un dels seus públics objectius no han de transmetre l'AAID en iniciar l'aplicació.
    • Després d'haver determinat que l'usuari no és un nen, ajusta el codi, la configuració de l'SDK i les crides de l'SDK perquè es pugui transmetre l'AAID. Per exemple, quan hagis determinat que l'usuari és un adult, pots suprimir una etiqueta d'una sol·licitud d'anunci que indiqui que l'usuari encara no té l'edat de consentiment.

Recorda: