Millorar el temps de càrrega amb Android Performance Tuner

El temps de càrrega és un nou atribut de rendiment disponible a Android Performance Tuner que et pot ajudar a identificar problemes de rendiment relacionats amb els temps de càrrega del teu joc, i també a descobrir oportunitats de millorar-ne el rendiment. Això pot fer augmentar la retenció i la satisfacció dels usuaris.

Les mètriques d'impacte del temps de càrrega t'ajuden a identificar els problemes de rendiment més importants, i els problemes es classifiquen per ajudar-te a prendre mesures. La informació, tant al nivell de model de dispositiu com al nivell d'anotació del joc, et permet trobar la manera més efectiva de d'actuar.

Integració

En funció de la teva configuració, hi ha dues maneres d'integrar Android Performance Tuner amb els temps de càrrega: la integració estàndard o la integració amb el connector de Unity. Segueix les instruccions del lloc web per a desenvolupadors d'Android per completar la integració.

Un cop completada la integració, revisa la llista de comprovació de la postintegració que hi ha a continuació abans de penjar l'app bundle a Play Console per començar a recollir dades del temps de càrrega.

Llista de comprovació de la postintegració

Conceptes bàsics del temps de càrrega

Per poder utilitzar la pàgina Temps de càrrega (Qualitat > Android vitals > Rendiment > Temps de càrrega) amb eficàcia, és important definir i entendre uns quants conceptes generals relacionats amb el temps de càrrega.

Definir el temps de càrrega

El terme "temps de càrrega" pot significar coses diferents per a cada desenvolupador, i els diversos desenvolupadors i empreses mesuren l'èxit del temps de càrrega de diferents maneres. És important plantejar-se i definir què és el temps de càrrega en relació amb el teu joc.

El temps de càrrega pot ser l'estona durant la qual es mostra una pantalla en blanc quan un usuari toca una icona de l'aplicació, o l'estona que tarda a mostrar-se un menú interactiu. El temps de càrrega pot ser el temps que transcorre entre l'inici de l'aplicació i el de la partida, o pot ser una cosa totalment diferent.

Sabem que cada desenvolupador i cada empresa tindrà la seva pròpia mesura de l'èxit; amb Android Performance Tuner pots ser flexible a l'hora de definir el temps de càrrega. Si internament no tens una definició clara del significat del temps de càrrega, et recomanem que comencis per la creació del procés fins a la interacció de l'usuari (per exemple, quan es mostra un menú) o fins que comença la partida.

Tipus de temps de càrrega

Hi ha molts tipus de càrregues en funció de la situació (des de la primera càrrega fins a la càrrega entre nivells). En general, compartim les definicions d'Android vitals. Tanmateix, també hi ha algunes definicions addicionals centrades en el desenvolupament dels jocs:

• Càrrega en fred: l'inici en fred és l'inici des de zero d'una aplicació; el procés de l'aplicació no s'està executant en aquests moments. Els inicis en fred es poden produir, per exemple, quan un usuari inicia l'aplicació per primer cop després d'haver reiniciat el dispositiu. Aquest tipus d'inici és el que planteja el repte més gran pel que fa a la minimització del temps d'inici, perquè el sistema i l'aplicació han de fer més feina que en altres estats d'inici.
  • Primera càrrega: la primera càrrega és un cas especial de càrrega en fred que es produeix quan l'aplicació s'inicia per primera vegada en un dispositiu. És possible que tinguis tasques addicionals en execució, com ara baixades de fitxers des de xarxes de distribució de contingut (CDN), compilacions de shaders o extraccions de fitxers de l'APK. Les primeres càrregues poden tardar força més temps que les càrregues en fred posteriors.
  • Càrregues en tebi i en calent: les càrregues en tebi i en calent es produeixen quan el procés de l'aplicació ja existeix i es posa en relleu, però algunes o la majoria de les dades o de les necessitats de l'estat s'han de tornar a carregar o a crear.
  • Càrregues entre nivells: les càrregues entre nivells es produeixen quan un joc passa d'un nivell, d'una escena o d'un mapa a un altre, i és possible que s'hagin de carregar més continguts.

Dades d'abandonament i de buidatge

A diferència dels fotogrames per segon, en què la recerca sobre els usuaris i les funcions del telèfon proporcionen senyals importants sobre què és una "bona" freqüència de fotogrames per segon, els temps de càrrega no estan definits d'una manera tan coherent. No hi ha cap temps de càrrega categòricament bo o dolent. Per això, incloem dades sobre l'abandonament de sessions per contextualitzar els temps de càrrega i per ajudar-te a identificar en què t'hauries de centrar.

Un percentatge d'abandonaments baix no vol dir necessàriament que els usuaris estiguin contents. Fins i tot si un usuari no surt del joc, és possible que no estigui satisfet amb l'experiència de càrrega. Ara bé, un percentatge d'abandonaments alt durant la càrrega és un senyal negatiu que indica que el temps de càrrega probablement és massa llarg. Quan els usuaris surten del joc, tant el temps de joc com els ingressos es redueixen.

Com que hi ha tantes mètriques que estan vinculades a l'abandonament, al pas a segon pla i al pas a primer pla, et recomanem que configuris la integració per anotar i buidar les dades quan l'aplicació canviï d'estat, de manera que les sessions abandonades s'enregistrin, en comptes de centrar-te només en les sessions que s'acaben finalitzant.

Casos d'ús habituals per a les dades del temps de càrrega

En funció de les necessitats de la teva empresa, pots utilitzar les dades del temps de càrrega d'Android Performance Tuner de moltes maneres. Aquí tens alguns casos d'ús habituals:

• Determinar el temps de càrrega màxim acceptable.
  • Comparar el temps de càrrega actual amb el temps de càrrega objectiu.
  • Identificar àrees de càrrega inesperadament llargues.

Pots desplegar les seccions següents per veure instruccions corresponents a cada cas d'ús.

Determinar un temps de càrrega acceptable

Requisits previs

Abans de seguir les instruccions que hi ha a continuació, has de fer el següent:

• Integrar Android Performance Tuner al títol (ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android per obtenir més informació).
  • Llegir la secció Conceptes bàsics sobre el temps de càrrega de més amunt.
  • Integrar el temps de càrrega al títol, parant esment especialment als esdeveniments de registre d'inici i finalització (ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android per obtenir més informació).
  • Publicar l'aplicació (et recomanem que primer la publiquis en un canal de prova interna) i recollir unes quantes dades (no veuràs cap dada a la pàgina Temps de càrrega fins que no hagis superat un llindar mínim de recollida de dades).

Quan el teu joc hagi recollit prou dades, podràs determinar un temps de càrrega acceptable tal com t'indiquem a continuació:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Temps de càrrega (Qualitat > Android vitals > Rendiment > Temps de càrrega).
  2. Utilitza els filtres per seleccionar l'app bundle, l'APK i el període de temps pertinents.
  3. Consulta els gràfics de "Resultats de l'esdeveniment de càrrega per tipus de càrrega" de tots els tipus de càrrega, o d'un tipus de càrrega concret que t'interessi.
  4. Cerca un punt del gràfic en què els abandonaments siguin inacceptablement alts. Podria ser un punt d'inflexió clar o un punt en què els abandonaments per temps de càrrega interfereixin amb els teus objectius d'empresa (per exemple, al 10%). Aquest punt és el darrer temps de càrrega que és acceptable per a la majoria d'usuaris abans que comencin a abandonar, i hauries de procurar que la majoria d'esdeveniments de càrrega finalitzessin abans d'aquest punt.
Consell: pots establir el punt de l'últim temps de càrrega acceptable com el teu temps de càrrega objectiu (o potser una xifra més baixa amb una memòria intermèdia adequada per evitar els abandonaments).
Comparar el temps de càrrega amb els objectius

Requisits previs

Abans de seguir les instruccions que hi ha a continuació, has de fer el següent:

• Integrar Android Performance Tuner al títol (ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android per obtenir més informació).
  • Llegir la secció Conceptes bàsics sobre el temps de càrrega de més amunt.
  • Integrar el temps de càrrega al títol, parant esment especialment als esdeveniments de registre d'inici i finalització (ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android per obtenir més informació).
  • Publicar l'aplicació (et recomanem que primer la publiquis en un canal de prova interna) i recollir unes quantes dades (no veuràs cap dada a la pàgina Temps de càrrega fins que no hagis superat un llindar mínim de recollida de dades).

Quan el teu joc hagi recollit prou dades, podràs comparar el temps de càrrega amb els teus objectius tal com t'indiquem a continuació:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Temps de càrrega (Qualitat > Android vitals > Rendiment > Temps de càrrega).
  2. Utilitza els filtres per seleccionar l'app bundle, l'APK i el període de temps pertinents.
  3. Si encara no ho has fet, estableix el temps de càrrega objectiu en la xifra que hagis determinat que és un temps de càrrega acceptable.
  4. Consulta la secció de resum que hi ha a la part superior de la pàgina per fer-te una idea del teu rendiment general i per identificar les àrees en què t'hauries de centrar.
  5. Consulta el gràfic de cada tipus de càrrega i valora si el percentatge d'esdeveniments de càrrega que es carreguen en el temps de càrrega objectiu és satisfactori. Tingues en compte que la línia blava només puja fins al 95% (ja que pot haver-hi algunes sessions molt llargues). Si veus que menys del 90% dels esdeveniments de càrrega finalitzen en el temps de càrrega objectiu, planteja't quines accions pots dur a terme per millorar els temps de càrrega (tal com es descriu a continuació).

Identificar les àrees que tenen una càrrega especialment llarga

Requisits previs

Abans de seguir les instruccions que hi ha a continuació, has de fer el següent:

• Integrar Android Performance Tuner al títol (ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android per obtenir més informació).
  • Llegir la secció Conceptes bàsics sobre el temps de càrrega de més amunt.
  • Integrar el temps de càrrega al títol, parant esment especialment als esdeveniments de registre d'inici i finalització (ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android per obtenir més informació).
  • Publicar l'aplicació (et recomanem que primer la publiquis en un canal de prova interna) i recollir unes quantes dades (no veuràs cap dada a la pàgina Temps de càrrega fins que no hagis superat un llindar mínim de recollida de dades).
  • Decidir en quin tipus de càrrega et vols centrar i fer hipòtesis sobre quina pot ser la causa dels temps de càrrega llargs, per exemple:
    • El rendiment és lent en alguns dispositius populars.
    • Hi ha nivells o mapes concrets que tarden més a carregar-se que d'altres.
    • Cal dur a terme baixades grans mitjançant una xarxa de distribució de contingut (CDN).

Quan el teu joc hagi recollit prou dades, podràs identificar les àrees que tenen una càrrega especialment llarga tal com t'indiquem a continuació:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Temps de càrrega (Qualitat > Android vitals > Rendiment > Temps de càrrega).
  2. Utilitza els filtres per seleccionar l'app bundle, l'APK i el període de temps pertinents.
  3. Selecciona el tipus de càrrega que utilitzes.
  4. Analitza el desglossament de "Model de dispositiu" per veure si hi ha algun problema específic del dispositiu. Si és el cas, fes servir un analitzador de rendiment per determinar si la càrrega podria ser més eficient.
  5. Analitza el desglossament de les anotacions per veure si hi ha un problema concret en una de les àrees anotades. Si és el cas, la solució pot ser específica per al teu joc, i pot ser que t'hagis de plantejar fer algun canvi en un nivell o un mapa concrets, o en algun aspecte de la jugabilitat.