Verifiera kontaktuppgifterna i ditt utvecklarkonto

Du måste verifiera kontaktuppgifterna i ditt utvecklarkonto för att hålla Google Play säkert och skydda våra användare från otillåten användning.

Verifieringar är ett effektivt sätt att hindra spammare från att missbruka våra system, och verifierbara kontaktuppgifter säkerställer att vi har tillförlitliga sätt att kommunicera med ägare till utvecklarkonton.

Verifiera din e-postadress

Så här verifierar du din e-postadress när du anger dina kontaktuppgifter i registreringen för utvecklarkontot på Google Play och på sidan Kontoinformation i Play Console:

1. Ange din e-postadress.
  2. Klicka på Verifiera e-postadress. Du får ett e-postmeddelande med en sexsiffrig kod.
  3. Ange den sexsiffriga koden och klicka på Verifiera

Obs! Om e-postadressen du har angett som kontaktadress redan har verifierats i Google-kontot behöver du inte göra det igen och du kan hoppa över verifieringen av e-postadressen. Du måste emellertid slutföra verifieringen av e-postadressen varje gång du uppdaterar e-postadressen där vi kan kontakta dig.

Verifiera ditt telefonnummer

Så här verifierar du ditt telefonnummer när du anger dina kontaktuppgifte i registreringen för utvecklarkontot på Google Play och på sidan Kontoinformation i Play Console:

1. Ange ditt telefonnummer i internationellt format.

Telefonnummer i internationellt format börjar med ett plustecken (+) följt av landskod, riktnummer och telefonnummer:

+[landskod] [riktnummer] [telefonnummer]

Exempel: +14155552671, +461234567890

2. Välj om du vill få din verifieringskod via sms eller röstsamtal.
  3. Klicka på Verifiera telefonnummer. Du får ett sms eller röstsamtal med en sexsiffrig kod.
  4. Ange den sexsiffriga koden och klicka på Verifiera

Obs! Du måste slutföra verifieringen av telefonnumret varje gång du uppdaterar telefonnumret där vi kan kontakta dig.

Vanliga frågor

Fråga om e-postverifiering

Jag fick ingen verifieringskod via e-post. Vad ska jag göra?

Om du har försökt verifiera din e-postadress flera gånger och fortfarande inte har fått din verifieringskod föreslår vi följande:

• Titta i skräppostmappen om meddelandet har markerats som skräppost.
  • Verifiera din e-postadress vid en annan tidpunkt.
  • Använd en annan e-postadress.

Frågor om verifiering av telefonnummer

Hur anger jag mitt telefonnummer?

Ange ditt telefonnummer för verifiering i E.164-format.

Vad är kostnaden för sms eller samtal när jag verifierar mitt telefonnummer?

Beroende på i vilket land du befinner dig kan du debiteras för mottagna sms eller röstsamtal. Kostnaden för sms och röstmeddelanden varierar beroende på ditt abonnemang och din operatör, men är vanligtvis samma som standardavgiften. Kontakta mobiloperatören för mer information.

Sms-leveransen går långsamt. Vad ska jag göra?

Leveransen av sms:et kan fördröjas om du bor i ett tätbefolkat område eller om operatörens infrastruktur är i dåligt skick. Om du inte har fått något sms efter fem minuter kan du prova alternativet med röstsamtal.

Vilka mobiloperatörer stöds?

De flesta mobiloperatörer har stöd för sms från Google. Om din operatör inte stöder sms från Google kan du prova alternativet för röstsamtal eller använda ett annat telefonnummer.

Sms- eller samtalsverifiering fungerar inte. Vad ska jag göra?

Om du har provat både sms och röstsamtal flera gånger och fortfarande inte har fått din verifieringskod föreslår vi följande:

• Om du har använt en mobiltelefon, prova med en fast telefon eller tvärtom.
  • Kontrollera att du kan ta emot samtal eller sms från andra personer på telefonen.
  • Om du använder en mobiltelefon, se till att den har en stark signal när verifieringen görs. Om sms:et skickas när din mobil är utan täckning och sedan får täckning kan det ibland göra ett sms:et inte kommer fram.
  • Prova att verifiera ditt telefonnummer en annan dag. Eventuella fel i mobilnätet som orsakade problemet kanske då är åtgärdade.
  • Prova med en annan mobiloperatör som stöds.

Relaterat innehåll