Krav för Play Console

Google Play vill erbjuda användarna en säker och positiv appupplevelse samt ge alla våra utvecklare förutsättningar att lyckas. Vi vill att det ska vara så smidigt som möjligt att göra appen tillgänglig för användare.

Undvik överträdelser som kan göra att granskningen tar längre tid eller orsaka avslag genom att följa anvisningarna nedan när du skickar in uppgifter via Play Console.

Innan du skickar in appen ska du

• tillhandahålla all appinformation och metadata på ett korrekt sätt
  • se till att dina kontaktuppgifter är aktuella
  • ladda upp appens integritetspolicy och fylla i uppgifterna som krävs i avsnittet om datasäkerhet
  • tillhandahålla ett aktivt demokonto, inloggningsinformation och alla andra resurser som krävs för att granska appen (t.ex. inloggningsuppgifter, QR-kod osv.).

Du ska som vanligt se till att användarupplevelsen i appen är stabil, engagerande och följsam. Kontrollera att allt i appen, inklusive annonsnätverk, analystjänster och SDK:er från tredje part efterlever Google Plays programpolicy för utvecklare och om barn ingår i appens målgrupp ska du se till att efterleva familjepolicyn.

Kom ihåg att du ansvarar för att granska distributionsavtalet för utvecklare och alla programpolicyer för utvecklare för att se till att appen efterlever dessa.