Krav för Play Console

Google Play vill erbjuda användarna en säker och positiv appupplevelse samt ge alla våra utvecklare förutsättningar att lyckas. Vi vill att det ska vara så smidigt som möjligt att göra appen tillgänglig för användare.

För att undvika vanliga överträdelser ser du till att göra följande när du skickar in information via Play Console och eventuella profiler som är länkade till ditt utvecklarkonto i Play Console.

Innan du skickar in appen ska du

• tillhandahålla korrekta uppgifter om utvecklarkontot, inklusive följande:
    • juridiskt namn och juridisk adress
    • DUNS-nummer, om registreringen är för en organisation
    • e-postadress och telefonnummer för kontakt
    • utvecklarens e-postadress och telefonnummer som visas på Google Play, om tillämpligt
    • betalningsmetoder, om tillämpligt
    • Google-betalningsprofil som är länkat till ditt utvecklarkonto.
  • Om registreringen är för en organisation ska du se till att uppgifterna för utvecklarkontot är aktuella och stämmer överens med uppgifterna i Dun & Bradstreet-profilen.
  • tillhandahålla all appinformation och metadata på ett korrekt sätt
  • ladda upp appens integritetspolicy och fylla i uppgifterna som krävs i avsnittet om datasäkerhet
  • tillhandahålla ett aktivt demokonto, inloggningsinformation och alla andra resurser som krävs för att Google Play ska kunna granska appen (dvs. inloggningsuppgifter, QR-kod osv.).

Du ska som vanligt se till att användarupplevelsen i appen är stabil, engagerande och följsam. Kontrollera att allt i appen, inklusive annonsnätverk, analystjänster och SDK:er från tredje part efterlever Google Plays programpolicy för utvecklare och om barn ingår i appens målgrupp ska du se till att efterleva familjepolicyn.

Kom ihåg att du ansvarar för att granska distributionsavtalet för utvecklare och alla programpolicyer för utvecklare för att se till att appen efterlever dessa.