Vereisten voor de Play Console

Google Play wil gebruikers geweldige en beveiligde apps bieden en ontwikkelaars de kans geven om succesvol te zijn. We willen ervoor zorgen dat het proces om uw app beschikbaar te maken voor gebruikers zo soepel mogelijk verloopt.

Doe het volgende om veelvoorkomende schendingen te vermijden wanneer u informatie indient via de Play Console en profielen die zijn gekoppeld aan uw Play Console-ontwikkelaarsaccount.

Voordat u uw app indient:

• Verstrek nauwkeurige informatie voor uw ontwikkelaarsaccount, waaronder de volgende gegevens:
    • Officiële naam en officieel adres
    • D-U-N-S-nummer, indien u zich registreert als organisatie
    • E-mailadres en telefoonnummer voor contact
    • E-mailadres en telefoonnummer van ontwikkelaar die worden getoond op Google Play, waar van toepassing
    • Betaalmethoden, waar van toepassing
    • Het aan uw ontwikkelaarsaccount gekoppelde Google-betalingsprofiel
  • Als u zich registreert als organisatie, zorg er dan voor dat de gegevens voor uw ontwikkelaarsaccount up-to-date zijn en overeenkomen met de gegevens die zijn opgeslagen in uw Dun & Bradstreet-profiel.
  • Verstrek alle app-informatie en -metadata nauwkeurig
  • Upload het privacybeleid van uw app en vul de vereiste items in voor het gedeelte Veiligheid van gegevens
  • Verstrek een actief demo-account, inloggegevens en alle andere bronnen die nodig zijn voor Google Play om uw app te beoordelen (zoals inloggegevens, QR-code, enz.)

Zoals altijd moet u ervoor zorgen dat uw app een stabiele, aantrekkelijke en responsieve gebruikerservaring biedt. Controleer nogmaals of alles in uw app (waaronder advertentienetwerken, analyseservices en SDK's van derden) voldoet aan het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play. Als kinderen onder de doelgroep van uw app vallen, zorgt u ervoor dat uw app ook voldoet aan ons Gezinsbeleid.

Vergeet niet dat het uw verantwoordelijkheid is om de Distributieovereenkomst voor ontwikkelaars en het Programmabeleid voor ontwikkelaars na te lopen om te controleren of uw app hieraan voldoet.