Referansemålinger for grupper med lignende apper i Play-konsollen

Med Google Play-konsollen får du sammenligningsdata, slik at du kan se resultatene for appen din i riktig sammenheng og forstå dem. Disse dataene er hentet fra grupper med lignende apper, som er sett med apper som ligner på hverandre, for eksempel «tre like-spill», eller sett du har valgt. Grupper med lignende apper finnes på mange sider i Play-konsollen.

Grupper med lignende apper er laget spesielt med tanke på å gi nyttige sammenligninger som kan brukes for å treffe tiltak, men de er også utviklet for å beskytte utviklerdata og forhindre at andre utviklere får tilgang til sensitive beregninger for appen din.

Det finnes to hovedtyper av grupper med lignende apper: utvalgte og egendefinerte. Hvilken type som brukes, avhenger av hvor sensitive de genererte dataene er.

Utvalgte grupper med lignende apper

Når data anses som sensitive, virksomhetskritiske eller ikke-offentlige, bruker Play-konsollen grupper med lignende apper som genereres av Google Play. For å beskytte utviklerdataene publiserer vi ikke informasjon om den nøyaktige sammensetningen av slike grupper.

Slike grupper med lignende apper brukes for driftsberegninger, for eksempel frekvenser for brukeranskaffelse, gjennomsnittlig inntekt per daglig aktive bruker, daglig aktive brukere (DAU), månedlig aktive brukere (MAU) og vekstfrekvenser.

Her er noen viktige ting du bør vite om utvalgte grupper med lignende apper:

• De genereres av de samme kvalitetssystemene for merking i evalueringsteam som Play Butikk-opplevelsen er bygget på.
  • For å sikre at sammenligningene er nyttige, utelates apper som har dårlige resultater eller ikke oppdateres lenger.
  • Sammenligningene kan filtreres. Du kan for eksempel se resultater for en gruppe med lignende apper for et bestemt land. Dette gjør det mulig å få nyttige sammenligninger for spesifikke markeder.
  • For å sikre at utviklerne er anonyme, samt for å forhindre at det er mulig å identifisere dataene for enkeltapper, bruker hver sammenligning minst 100 apper, og dataene oppgis bare samlet (median eller 25., 50. og 75. persentil).

På disse sidene kan du finne utvalgte grupper med lignende apper og sammenligningsdataene for dem:

Tilpassede grupper med lignende apper

For data som ikke er driftssensitive, og som kan genereres eksternt, bruker Play-konsollen tilpassbare grupper med lignende apper. Disse egendefinerte gruppene deles av alle brukerne av utviklerkontoen din, så alt du endrer, forandres for alle på teamet.

Det finnes to typer egendefinerte grupper med lignende apper, og hvilken som brukes, avhengig av datatypen:

1. Samlede appdata

For data som ikke er fullstendig offentlige, oppgir vi bare median- og persentilverdier for appene i egendefinerte grupper med lignende apper, slik at det ikke er mulig å utlede appdataene for spesifikke apper. I tillegg er det noe begrenset hvor mye du kan tilpasse slike grupper med lignende apper:

• Gruppene må inneholde mellom åtte og tolv apper.
  • Du kan endre egendefinerte grupper med lignende apper opptil tre ganger i måneden.

Hvis du er administrator, kan du velge å ikke være med i slike grupper. Hvis du gjør det, har du heller ikke tilgang til dem lenger.

Eksempler på grupper med lignende apper med samlede data:

2. Ikke-samlede appdata

For data som er fullstendig offentlige, viser vi dataene enkeltvis for alle valgte apper.

Eksempler på grupper med lignende apper med ikke-samlede data:

I dette tilfellet finnes det ingen begrensninger for hvor mange apper som kan være med i eller endringer som kan gjøres i egendefinerte grupper med lignende apper.