Grups de comparativa d'aplicacions semblants a Play Console

Google Play Console proporciona dades comparatives perquè puguis contextualitzar i entendre el rendiment de la teva aplicació. Aquestes dades es creen a partir de grups d'aplicacions semblants, que són conjunts d'aplicacions similars, com ara "Jocs de combinar peces", o conjunts que hagis seleccionat. Els grups d'aplicacions semblants estan presents en moltes pàgines de Play Console

Els grups d'aplicacions semblants es creen explícitament per proporcionar comparacions útils i pràctiques, però també es dissenyen per protegir les dades de desenvolupador i evitar que altres desenvolupadors accedeixin a les mètriques sensibles de l'aplicació.

Hi ha dos tipus principals de grups d'aplicacions semblants: els seleccionats i els personalitzats. El tipus utilitzat depèn de la sensibilitat de les dades que es generen.

Grups seleccionats d'aplicacions semblants

Quan es considera que les dades són sensibles o fonamentals per a l'empresa, o no són públiques, Play Console utilitza grups d'aplicacions semblants que Google Play genera. No publiquem la composició exacte d'aquests grups per protegir les dades de desenvolupador.

Aquests grups d'aplicacions semblants s'utilitzen per a mètriques empresarials, com ara els percentatges d'adquisició d'usuaris, els ingressos mitjans per usuari actiu diari, els usuaris actius diaris (UAD), els usuaris actius mensuals (UAM) i els percentatges de creixement.

A continuació t'oferim informació important sobre els grups seleccionats d'aplicacions semblants:

• Es generen a partir dels mateixos sistemes d'etiquetatge d'equips de ressenyes d'alta qualitat que impulsen l'experiència de Play Store.
  • Per garantir la utilitat de les comparacions, exclouen les aplicacions amb rendiment baix i abandonades.
  • Es poden filtrar. Per exemple, pots veure el rendiment d'un grup d'aplicacions semblants per a un país concret. Això permet fer comparacions útils al mercat.
  • Per protegir l'anonimat dels desenvolupadors i evitar que es puguin identificar les dades d'una sola aplicació, utilitzen 100 aplicacions com a mínim i només es proporcionen dades agregades (mediana o bé els percentils 25è, 50è i 75è).

Pots trobar grups seleccionats d'aplicacions semblants i les seves dades comparatives a les pàgines següents:

Grups d'aplicacions semblants personalitzats

Pel que fa a les dades que no siguin sensibles per a la empresa, i que es puguin generar externament, Play Console utilitza grups d'aplicacions semblants que pots personalitzar. Tots els usuaris del teu compte de desenvolupador comparteixen aquests grups personalitzats, de manera que els canvis s'apliquen a tots els membres del teu equip.

Segons el tipus de dades, hi ha dos tipus diferents de grups personalitzats d'aplicacions semblants:

1. Dades d'aplicacions semblants agregades

En el cas de les dades que no siguin del tot públiques, només proporcionem valors de mediana i percentils dels títols del grup personalitzat d'aplicacions semblants, de manera que no es poden deduir les dades de l'aplicació en concret. A més, hi ha alguns límits en la capacitat de personalitzar el grup d'aplicacions semblants:

• Han d'incloure vuit aplicacions com a mínim i no més de 12.
  • Pots editar el grup personalitzat d'aplicacions semblants fins a tres vegades al mes.

Si ets administrador, pots desactivar la inclusió en aquests grups. Tanmateix, si ho fas, no podràs accedir-hi.

Exemples de grups d'aplicacions semblants amb dades agregades:

2. Dades d'aplicacions semblants no agregades

En el cas de les dades que siguin totalment públiques, mostrem les dades individuals de totes les aplicacions semblants seleccionades.

Exemples de grups d'aplicacions semblants amb dades no agregades:

En aquest cas, no hi ha cap restricció en el nombre d'aplicacions que pots incloure o dels canvis que pots fer als grups personalitzats d'aplicacions semblants.