Veure i entendre la qualitat i l'abast d'una aplicació

Mitjançant la pàgina Informació general de l'abast i els dispositius (Versió > Abast i dispositius > Informació general) de Play Console, pots accedir a la informació sobre la distribució dels usuaris i els problemes de la teva aplicació. Això et pot ajudar a prendre decisions més encertades sobre quines especificacions dels dispositius has de tenir en compte a l'hora de crear l'aplicació, a quines àrees geogràfiques s'ha d'orientar i quines proves i optimitzacions s'han de planificar. També pots explorar atributs concrets amb més detall a la pàgina Detalls dels atributs.

Les dues pàgines d'aquest article expliquen com es poden utilitzar els diferents filtres i inclouen definicions de les mètriques disponibles.

Informació general de l'abast i els dispositius

La pàgina Informació general de l'abast i els dispositius (Versió > Abast i dispositius > Informació general) et permet seleccionar i comparar dues mètriques d'usuari o de problemes (qualitat). Ves a la secció Definicions de les mètriques de més avall per veure la llista actual de les mètriques disponibles i les definicions corresponents.

Els resultats de la part superior de la pàgina mostren el valor agregat d'aquestes mètriques per a la teva aplicació; les mètriques d'usuari i de problemes (qualitat) s'ajusten a les dades d'Estadístiques i Android vitals respectivament, i pots navegar fins a aquestes pàgines de Play Console des dels resultats.

El cos de la pàgina mostra un desglossament de les mètriques seleccionades per atribut de dispositiu i l'evolució de les tendències, juntament amb les dades de la mediana de les aplicacions semblants per aportar context, quan estan disponibles. De manera predeterminada, la pàgina mostra els tres atributs principals de l'aplicació. Per exemple: nombre d'instal·lacions i percentatge de bloquejos de les tres versions principals d'Android; percentatge de bloquejos i d'errors ANR (l'aplicació no respon) dels tres valors principals de RAM, etc.

Personalitzar la informació general

A continuació t'indiquem les diferents maneres de personalitzar el contingut que es mostra a la pàgina Informació general de l'abast i els dispositius:

1. Revisa i actualitza les mètriques

Utilitza els filtres per canviar les mètriques. Veure les mètriques d'usuari i de qualitat alhora pot ser útil per prendre decisions sobre les inversions en depuració i optimització.

2. Aplica filtres de país o regió

Pots filtrar per les ubicacions que t'interessen amb la barra de filtres de la part superior de la pàgina. Els filtres que triïs s'aplicaran a tots els gràfics i les dades de la pàgina.

3. Selecciona o canvia el grup d'aplicacions semblants

Pots triar un grup de referència d'aplicacions de què vols que es mostrin les dades d'usuari i de qualitat, per donar context a les teves dades o per planificar un títol que encara no s'hagi llançat.

• Nota: les dades d'aplicacions semblants només estan disponibles per a un país cada vegada. Si selecciones dos països o més, les comparacions d'aplicacions semblants no estaran disponibles. Per obtenir més informació, ves a la secció Comparatives amb aplicacions semblants de més avall.

4. Desplega o amaga els atributs d'interès

Fes clic a la fletxa amunt o la fletxa avall de la part dreta de la pàgina per desplegar o replegar qualsevol atribut.

La pàgina Informació general de l'abast i els dispositius només et mostra els tres valors principals de qualsevol atribut. Per obtenir filtres i visualitzacions addicionals, fes clic a Explora a fi d'obrir la pàgina Detalls dels atributs per a l'atribut seleccionat.

Gràfic del nombre d'instal·lacions

El gràfic "Nombre d'instal·lacions" mostra els tres valors més grans de cada atribut per nombre d'instal·lacions de l'aplicació. També mostra els valors corresponents al grup d'aplicacions semblants seleccionades.

Pots passar el cursor per sobre d'una barra perquè es mostri la distribució del nombre d'instal·lacions de la teva aplicació i de les aplicacions semblants, així com el nombre absolut d'instal·lacions de la teva aplicació.

Evolució del nombre d'instal·lacions

El gràfic "Evolució del nombre d'instal·lacions" mostra els tres valors més grans de cada atribut per nombre d'instal·lacions de l'aplicació, així com l'evolució del seu historial durant el període de temps seleccionat.

Pots passar el cursor per sobre del gràfic perquè es mostri la distribució del nombre d'instal·lacions de l'aplicació, així com el nombre d'instal·lacions acumulatives dels atributs, excepte en el cas de les interfícies binàries de l'aplicació (ABI).

Gràfic de qualitat (percentatge de problemes)

El gràfic "Qualitat (percentatge de problemes)" mostra els tres valors més grans de cada atribut per percentatge de bloquejos o d'ANR de l'aplicació. També mostra els valors corresponents al grup d'aplicacions semblants seleccionat. El percentatge de problemes es calcula per al període de temps que has seleccionat (fins a un màxim de 90 dies). Per obtenir més informació, ves a la secció Definicions de les mètriques de més avall.

Pots passar el cursor per sobre d'una barra per veure el percentatge de problemes de la teva aplicació i de les aplicacions semblants.

Evolució de la qualitat (percentatge de problemes)

El gràfic "Evolució de la qualitat (percentatge de problemes)" mostra els tres valors més grans de cada atribut per percentatge de bloquejos o d'ANR de l'aplicació, així com el seu historial durant el període de temps seleccionat. També mostra el percentatge mitjà de problemes de l'aplicació perquè puguis comparar els teus atributs principals. Tingues en compte que el percentatge de problemes només està disponible durant 90 dies (com a Android vitals).

Pots passar el cursor per sobre d'una barra per veure el percentatge de problemes de l'aplicació relacionats amb els atributs seleccionats, així com el percentatge total de problemes.

Detalls dels atributs

Si fas clic a Explora, al costat d'un dels atributs de la pàgina Informació general de l'abast i els dispositius, s'obrirà la pàgina Detalls dels atributs per a l'atribut seleccionat. La pàgina Detalls dels atributs ofereix funcions addicionals per obtenir informació més detallada sobre els problemes d'abast. Pots canviar l'atribut que estiguis analitzant amb el commutador de la part superior de la pantalla, sense haver de tornar a la pàgina Informació general de l'abast i els dispositius.

Personalitzar la pàgina Detalls dels atributs

A diferència de la pàgina Informació general de l'abast i els dispositius, que mostra els tres valors principals de les mètriques seleccionades per a tots els atributs, la pàgina Detalls dels atributs se centra en un sol atribut cada vegada. Pots triar quin atribut vols que es mostri mitjançant el selector d'atributs de la part superior de la pàgina ("Nombre d'instal·lacions" i "Percentatge de bloquejos" estan seleccionats de manera predeterminada); el selector inclou els valors de les mètriques seleccionades per a cada atribut, en columnes que es poden ordenar per ajudar-te amb la selecció.

Les seleccions s'apliquen a tota la pàgina Detalls dels atributs. Si surts de la pàgina de detalls, les seleccions es restabliran.

Veure el recompte total i el percentatge de problemes

Si tries les mètriques de problemes, el gràfic de la pàgina Detalls dels atributs representarà el nombre total de sessions amb problemes a l'eix Y dret. Això et mostrarà el volum absolut de problemes dels usuaris, tenint en compte no només el percentatge de problemes, sinó també la base d'usuaris actual.

Taula de dades

La taula de dades mostra els atributs que has seleccionat al grup superior, i els altres valors disponibles a la secció inferior. Es pot ordenar per qualsevol columna: en ordenar-la, canviarà l'ordre de les dades de cada secció.

Consultar gràfics acumulatius o discrets

Pots veure els gràfics que mostren l'evolució de les dades d'instal·lació de dues maneres: amb una visualització acumulativa o amb una visualització discreta. La visualització discreta representa cada valor per separat. La visualització acumulativa mostra l'evolució agregada de les dades d'instal·lació, de manera que és útil per prendre decisions relacionades amb les especificacions dels dispositius.

Si només vols veure les dades de la teva aplicació, pots amagar les comparacions als gràfics. Això pot ser útil si vols centrar-te en la tendència de les dades de la teva aplicació.

Exportar

Pots exportar les dades de la sèrie temporal de cada mètrica com a fitxer CSV fent clic a Exporta.

Entendre les dades d'abast i dispositius

Definicions de les mètriques

Mètriques d'usuari (mediana de l'aplicació i de les aplicacions semblants, i Google Play)

Nombre d'instal·lacions:

• Aplicació o aplicació semblant: nombre de dispositius actius en què s'ha instal·lat l'aplicació. Per considerar que un dispositiu està actiu, s'ha d'haver activat almenys una vegada durant els 30 dies anteriors. Es mostren les dades del dia més recent. Les dades s'actualitzen diàriament.
  • Google Play (només disponible per a alguns partners de Play): nombre de dispositius de Google Play que s'han activat almenys una vegada durant els 28 darrers dies. Aquestes dades inclouen totes les aplicacions de Google Play i no són específiques de l'aplicació. Es mostren les dades del dia més recent. Les dades s'actualitzen cada 28 dies.

Quan facis referència a les dades de Google Play, tingues en compte que, en alguns casos, no és possible proporcionar xifres exactes. En aquest cas, les dades es mostraran d'una d'aquestes dues maneres:

• Com a interval
  • com a nivell d'un (el més baix) a cinc (el més alt), en què cada nivell té la mateixa "amplada". Per exemple, els sistemes monoxip (SOC) de nivell cinc tindrien un nombre d'instal·lacions més alt que els SOC de nivell dos. Les dades estratificades no es poden comparar directament amb valors de percentatges, de manera que es representen en un eix Y secundari comparant-les amb les dades de la teva aplicació o d'aplicacions semblants.

Mètriques de problemes (mediana de l'aplicació i de les aplicacions semblants):

Nota: el filtre de temps canvia les mètriques de problemes, però no les mètriques d'usuari. També afecta les mètriques del tipus "en comparació amb el període anterior" dels resultats, i els gràfics de les sèries temporals.

Entendre què representen els gràfics

Mètrica Eix Y del gràfic Descripció emergent del gràfic
Mètriques d'usuari
Nombre d'instal·lacions Nombre d'instal·lacions (%): calculat com a percentatge del nombre total d'instal·lacions.
  • Nombre d'instal·lacions (%) corresponent a la mediana de l'aplicació i de les aplicacions semblants, i Google Play.
  • Nombre d'instal·lacions (#) de l'aplicació.
Mètriques de problemes
Percentatge de bloquejos
  • Eix esquerre: percentatge de bloquejos (%) corresponent a la mediana de l'aplicació i de les aplicacions semblants.
  • Eix dret (a Detalls dels atributs): sessions amb bloquejos (#) de l'aplicació.
  • Percentatge de bloquejos (%) corresponent a la mediana de l'aplicació i de les aplicacions semblants.
  • Sessions amb bloquejos (#) de l'aplicació.
Percentatge d'ANR
  • Eix esquerre: percentatge d'ANR (%) corresponent a la mediana de l'aplicació i de les aplicacions semblants.
  • Eix dret (a Detalls dels atributs): sessions amb ANR (#) de l'aplicació.
  • Percentatge d'ANR (%) corresponent a la mediana de l'aplicació i de les aplicacions semblants.
  • Sessions amb ANR (#) de l'aplicació.

Atributs i filtres

Les dimensions següents s'utilitzen a la pàgina Informació general de l'abast i els dispositius i a la pàgina Detalls dels atributs. Algunes estan disponibles com a filtres, altres com a atributs, i algunes com a ambdues coses.

• País o regió: la ubicació on s'ha detectat el dispositiu. Pot ser diferent del país del compte de Google Play de l'usuari. Tingues present que és el país del compte de Google Play, no la ubicació del dispositiu, el que determina si un usuari pot instal·lar la teva aplicació i quina versió tindrà.
  • Versió d'Android: la versió actual d'Android indicada pel dispositiu.
  • RAM: la memòria total del dispositiu. Per als intervals de RAM, el valor més baix és inclusiu i el valor més alt és exclusiu. Més informació
  • Sistema monoxip: un circuit integrat de components que inclou la CPU i la GPU del dispositiu. L'indica el dispositiu.
  • CPU: la unitat central de processament.
  • GPU: la unitat de processament gràfic.
  • Versió OpenGL ES: una API de gràfics multiplataforma per a gràfics en 2D i 3D. S'indica la versió més recent admesa. Tingues en compte que un dispositiu pot admetre tant OpenGL ES com Vulkan. Més informació
  • Versió Vulkan: una API multiplataforma per a gràfics en 3D. La versió més recent admesa. Un dispositiu pot admetre tant OpenGL ES com Vulkan. Més informació
  • ABI: l'abreviatura d'"interfície binària de l'aplicació" (ABI). Defineix quins conjunts d'instruccions admet la CPU del dispositiu. Un dispositiu pot admetre més d'una ABI. Més informació
  • Mida de la pantalla: mesurada en píxels independents de la densitat per a l'amplada més petita de la pantalla, i convertida en un valor comprès entre xsmall i xlarge. Més informació
  • Densitat de la pantalla (ppp): el nombre de píxels dins una àrea física de la pantalla. S'anomenen "ppp" (punts per polzada). És diferent de la resolució, que és el nombre total de píxels d'una pantalla. Més informació

Notes:

• Tret de l'ABI, totes les dimensions anteriors tenen un valor únic: un model de dispositiu només pot tenir un valor d'aquestes dimensions alhora.
  • Tot i que els atributs poden canviar amb el temps, la versió que s'indica a les dades sempre és la més recent.

Canviar l'interval de dates seleccionat

Canviar l'interval seleccionat al filtre desplegable de temps afecta els valors següents:

• El període de temps durant el qual es calculen les mètriques de problemes.
  • Les mètriques del tipus "en comparació amb el període anterior" dels resultats.
  • El període de temps que es mostra als gràfics de les sèries temporals.
    • Les mètriques d'usuari estan disponibles durant tot el temps de vida de l'aplicació.
    • Les mètriques de problemes només estan disponibles durant els 90 darrers dies (com a Android vitals).

Comparatives amb aplicacions semblants

Obtén més informació sobre les comparacions dels grups d'aplicacions semblants i altres comparatives a Play Console.