Innstillinger for avgifter og overholdelse av regler for apper som koster penger, abonnementer og produkter i apper

Hvis du distribuerer apper som koster penger, eller hvis appene tilbyr abonnementer eller produkter i apper, kan det hende du må oppgi informasjon om produktet du distribuerer, i henhold til forbrukerlovgivning eller for skatteformål.

Du kan oppgi denne informasjonen i «Avgifter og overholdelse av regler»-delen når du angir prisene på appene dine i Play-konsollen, og når du administrerer priser for abonnementer eller produkter i apper.

Oppgi informasjon om avgifter og overholdelse av regler i Play-konsollen

Du kan angi og administrere priser på følgende sider i Play-konsollen:

• Priser for apper (Inntektsgenerering > Produkter > Priser for apper)
  • Produkter i apper (Inntektsgenerering > Produkter > Produkter i apper > Opprett et produkt eller Se produktet i appen)
  • Abonnementer (Inntektsgenerering > Produkter > Abonnementer > Opprett et abonnement eller Se abonnementet > Endre abonnementsinformasjon)

Når du angir app-priser og administrerer priser for abonnementer eller produkter i apper, er alternativene nedenfor tilgjengelige i «Avgifter og overholdelse av regler»-delen. Eventuelle endringer du gjør i avgiftskategoriseringen og den tilknyttede avgiftsbehandlingen for produktene dine, gjelder bare for fremtidige transaksjoner.

Klassifisering som digitalt innhold eller tjeneste

Hvis appen din kan distribueres til brukere i EØS (Det europeiske økonomiske samarbeidsområde), må du gi oss beskjed om produktet ditt er digitalt innhold eller en tjeneste.

Du må sjekke direktiv 2011/83/EU fra Europaparlamentet og Europarådet og direktiv (EU) 2019/770 fra Europaparlamentet og Europarådet for å se om produktet skal klassifiseres som «tjeneste» eller «digitalt innhold». Hvis du er i tvil om produktet ditt er digitalt innhold eller en tjeneste, klassifiserer du det som tjeneste.

Merk: Hvilket angrerettssystem som gjelder i henhold til EØS-forbrukerlovgivningen, er avhengig av denne klassifiseringen. Angreretten gjelder ikke for produkter som er klassifisert som digitalt innhold. Produkter som er klassifisert som «tjeneste», er kvalifisert for refusjon innen 14 dager etter kjøpet.

Reduserte mva.-satser

Utviklere som selger digitale nyheter, tidsskrifter, aviser, bøker, videoer, musikk, lyd eller lydbøker i ulike land/regioner, kan være kvalifisert for reduserte mva.-satser. Det er ditt ansvar å evaluere lokale forskrifter for å finne ut om du er kvalifisert.

Når du har funnet eventuelle reduserte satser du er kvalifisert for, kan du velge de riktige satsene for de relevante landene eller regionene.

Viktig: Appen din må være i riktig kategori (for eksempel «Musikk og lyd» eller «Videospillere») for at du skal kunne se og velge eventuelle reduserte satser du er kvalifisert for.

Avgifter for telekommunikasjon og underholdning i USA

Hvis du vil samle inn gjeldende delstatlige kommunikasjons- og underholdningsavgifter i USA via Play-konsollen, må du spesifisere at appen eller produktet er et strømmeprodukt, og velge den riktige strømmekategorien. Du finner mer informasjon om hvilke delstater du kan kreve inn kommunikasjons- og underholdningsavgifter for, under Sjekk eller endre satsene for salgsavgifter.

Relatert innhold