Kolmansien osapuolten SDK:iden käyttö sovelluksessa

Sovellukseen sisäänrakennetut kolmansien osapuolten SDK:t voivat vaikuttaa merkittävästi sen yhteensopivuuteen, toimintaan, turvallisuuteen, tietosuojaan ja laatuun.

Kolmansien osapuolten SDK:ihin liittyvät muutokset

Jotta voit varmistaa, että sovelluksesi käyttämät kolmansien osapuolten ohjelmistot noudattavat Google Playn kehittäjien ohjelmakäytäntöjä ja vaikuttavat myönteisesti käyttäjäkokemukseesi, Google Play alkaa ilmoittaa suosittujen SDK:iden tunnetuista ongelmista Play Consolessa.

Selvitämme sovelluksesi käyttämän SDK:n sovelluksessa olevan riippuvuustiedoston avulla. Tiedostossa näkyvät kaikki kirjastoversiot, joista sovellus on riippuvainen. Android App Bundle ‑tiedostoa käyttävissä sovelluksissa on riippuvuustiedosto oletuksena. Ennen elokuuta 2021 julkaistut sovellukset, jotka on julkaistu APK:illa, sisältävät riippuvuustiedoston Android Gradle Plugin 4.0:sta eteenpäin.

Ongelmat sovelluksen kolmansien osapuolten SDK:issa

Jos mahdollista, sovelluksesi käyttämien SDK-versioiden ongelmat näkyvät Play Consolessa Tuotanto-sivun yläreunassa tai Julkaisun yhteenveto ‑sivulla.

Jos sovelluksesi käyttää SDK-versiota, jonka vuoksi se ei välttämättä noudata Google Playn kehittäjien ohjelmakäytäntöjä, kyseistä SDK-versiota käyttävät uudet sovellusjulkaisut voidaan hylätä. Rikkomustyypistä riippuen sinut ohjataan varmistamaan, että käyttämäsi SDK noudattaa käyttäjädatan käytäntöjämme, vaihtamaan SDK toimittajan suosittelemaan versioon tai poistamaan SDK.

Jos sovelluksesi käyttämä SDK-versio on vanhentunut tai siinä on kriittisiä ongelmia, näet varoituksen, joka voi edellyttää toimenpiteitä. Jos esimerkiksi SDK:n tarjoaja on ilmoittanut meille, että sovelluksesi käyttämä SDK-versio on vanhentunut, voit julkaista sovelluksesi. Et kuitenkaan voi julkaista siitä toista versiota SDK:n vanhalla versiolla, vaan sinun on tässä tapauksessa vaihdettava päivitettyyn SDK-versioon. Jos SDK:n tarjoaja on ilmoittanut, että sovelluksesi käyttämässä SDK-versiossa on kriittisiä ongelmia, näet varoituksen, josta käy ilmi SDK:n tarjoajan ilmoittama ongelmatyyppi.

Jos sinulla on kysyttävää SDK-versiosta, joka on vanhentunut tai jossa on kriittisiä ongelmia, sinun kannattaa ottaa yhteyttä SDK:n tarjoajaan.