Vanliga frågor om nya Play Console

Nyligen lanserade vi nya Google Play Console. Mycket har förändrats. Vi har till exempel gjort om många verktyg och funktioner, lagt till några helt nya och förbättrat navigeringen så att relaterade funktioner ska finnas på samma ställe.

Vi är övertygade om att du med tiden kommer att kunna hantera och distribuera appar mer effektivt i den nya versionen. Vi förstår också att det kan ta lite tid att vänja sig vid några av förändringarna. I den här artikeln hittar du svar på några av de vanligaste frågorna från utvecklare som gått över till nya Play Console.

Vanliga frågor

Komprimera alla Utöka alla

Var laddar jag upp mappningsfiler för deobfuskering/ReTrace och felsökningssymbolfiler?

Mappningsfiler för deobfuskering och ReTrace som bifogas i AAB-arkivet med gradle kopplas till projektet och används för att deobfuskera stackspårningar utan att du behöver göra något. Om du vill eller måste ladda upp sådana filer manuellt har du följande alternativ:

• Ladda upp filer medan du förbereder en version: Välj Lägg till ReTrace-mappningsfil i menyn med fler menyalternativ för en artefakt i tabellen.
  • Ladda upp filer för en befintlig version:
    • i artefakttabellen med information om en version
    • eller på sidanUtforskare för AAB-arkiv: Välj fliken Nedladdningar. Klicka på uppladdningsikonen för den önskade filen till höger under Tillgångar.

Du kan läsa mer om obfuskering och symbolifiering av stackspårningar vid krascher i den här artikeln.

Var anger jag länken till min integritetspolicy?

Du kan ange var integritetspolicyn finns på sidan Appinnehåll under Integritetspolicy. Appinnehåll är sidan där du redogör för vad appen innehåller så att den följer Google Plays policy.

I den här artikeln kan du läsa mer om hur du förbereder appen för granskning.

Var hittar jag fördröjd publicering i nya Play Console?

Vi har förbättrat den här funktionen och du hittar den nu som Hanterad publicering under Publiceringsöversikt högst upp i navigeringspanelen till vänster. Du kan läsa mer om Hanterad publicering i vårt blogginlägg och på Play Academy och sätta dig in i vad som skiljer mellan fördröjd publicering och hanterad publicering.

Hur blir jag aviserad på nya Play Console? På gamla Play Console fanns en klocka med en röd prick uppe till höger på skärmen.

Den gamla aviseringsfunktionen har ersatts av inkorgen högst upp i navigeringspanelen till vänster. En blå prick visar att det finns olästa meddelanden. Du kan ställa in hur du vill bli aviserad på sidan Aviseringar (Konfigurera > Aviseringar).

Hur ändrar jag visningsspråk på Play Console?

Du kan ändra gränssnittsspråk på Play Console via webbadressen med en GET-parameter. Parametern gäller tills du återställer den. Till exempel kan du ändra så att Play Console visas med spanskt användargränssnitt genom att lägga till hl=es i webbadressen: https://play.google.com/console?hl=es.

Var kopierar jag viktig information från den tidigare versionen nu?

Klicka på Kopiera från en tidigare version ovanför fältet Viktig information i avsnittet med samma namn när du förbereder en version.

Var laddar jag ned den universella APK-filen som signerats av Google eller AAB-arkivet/APK-filen som jag laddat upp?

Du hittar båda dessa, jämte AAB-arkiv eller APK-filer för enhetsspecifika konfigurationer, på fliken Nedladdningar i utforskaren för AAB-arkiv.

Läs den här artikeln om du vill veta mer om utforskaren för AAB-arkiv.

Var tar jag bort publicerade appar från Google Play?

Du kan ändra appens tillgänglighet på fliken Appens tillgänglighet på sidan Avancerade inställningar (Version > Konfiguration > Avancerade inställningar).

Var ändrar jag information om min app?

Du kan redigera information om appen (till exempel beskrivning, skärmdumpar och reklamvideo) på sidan Primära butiksuppgifter (Ökning > Butiksvisning > Primära butiksuppgifter). Kontaktuppgifterna finns nu på sidan Butiksinställningar.

Var ställer jag in målländerna?

Du kan ändra tillgängligheten i olika länder på fliken Länder/regioner för varje lanseringskanal.

Vart tog operatörsalternativen vägen?

Nu kan du aktivera eller inaktivera inriktning på mobiloperatör på fliken Inriktning på mobiloperatör på sidan Avancerade inställningar (Konfiguration > Avancerade inställningar). När alternativet är aktiverat hittar du knappen Operatörsinställningar på fliken Länder/regioner för produktionskanalen.