Esikatselu: Pakettien (sovellusten) laajan näkyvyyden (QUERY_ALL_PACKAGES) -lupa

Voimaantulo kesä- ja syyskuun 2021 välillä

Tämä artikkeli on ennakkokatsaus Kehittäjien ohjelmakäytäntöjen muutoksiin, jotka tulevat voimaan kesä- ja syyskuun 2021 välillä.

Voimaantulopäivä 1.3.2022

COVID-19-tilanteen vuoksi sovellusten, joiden kohde on Android 11 (API-taso 30) ja pyynnön kohde QUERY_ALL_PACKAGES, täytäntöönpanoa ei aloiteta ennen 1.3.2022.

Google Play rajoittaa riskialttiita ja arkaluontoisia lupia, myös QUERY_ALL_PACKAGES‑lupaa, jolla voidaan nähdä laitteelle asennetut sovellukset. Play pitää kysyttyä tietoa käyttäjän laitteelle asennetuista sovelluksista henkilökohtaisena ja arkaluontoisena tietona, ja kyseisen luvan käyttö on sallittua vain, kun laitteelle asennettujen sovellusten laaja näkeminen on tarpeen sovelluksen käyttäjälle näkyvän ydintoiminnon tai ‑tarkoituksen kannalta.

Jos sovelluksesi ei täytä alla olevia hyväksytyn käytön vaatimuksia, sinun on poistettava käyttöoikeus sovelluksesi teknisistä tiedoista, jotta se olisi Playn käytäntöjen mukainen. Alla on myös muita toteutusvaihtoehtoja, jotka ovat käytäntöjen mukaisia.

Jos sovellus täyttää QUERY_ALL_PACKAGES-luvan hyväksytyn käytön käytäntövaatimukset, sinun on ilmoitettava tästä ja kaikista muista riskialttiista luvista Play Consolen lupaselvityslomakkeella.

Sovellukset, jotka eivät täytä käytäntövaatimuksia tai joista ei ole lähetetty lupaselvityslomaketta, saatetaan poistaa Google Playsta.

Tärkeää: Jos muutat sovelluksesi rajoitettujen lupien käyttöä, sinun on lisättävä lupaselvitykseen päivitetyt ja tarkat tiedot. Näiden käyttöoikeuksien petolliset ja ilmoittamattomat käyttötavat voivat johtaa sovelluksesi jäädyttämiseen ja/tai kehittäjätilisi lopettamiseen.

Milloin voit pyytää QUERY_ALL_PACKAGES‑lupaa?

QUERY_ALL_PACKAGES-lupa on voimassa vain silloin, kun sovelluksesi on kohdistettu Android API-tasolle 30 tai korkeammalle laitteella, jossa on Android 11 tai uudempi.

Jos haluat tämän luvan, sovelluksesi täytyy olla alla mainittujen sallittujen käyttötarkoitusten mukainen, ja sen ydintarkoituksen tulee olla kaikkien laitteella olevien sovellusten hakeminen. Sinun on pystyttävä perustelemaan riittävästi, miksi lievempi sovelluksen näkyvyystapa ei riitä sovelluksesi käytäntöjen mukaisen, käyttäjille näkyvän ydintoiminnon toteuttamiseen.

Ydintoiminto tarkoittaa sovelluksen pääkäyttötapaa. Sovellus on "rikki" tai käyttökelvoton ilman tätä ydintoimintoa (tässä tapauksessa laitteen kaikkien sovellusten hakemista). Ydintoiminto sekä siihen kuuluvat ydinominaisuudet on kaikki dokumentoitava ja mainittava näkyvästi sovelluksen kuvauksessa.

Tiivistä kaikki Laajenna kaikki

QUERY_ALL_PACKAGES‑luvan sallitut käyttötarkoitukset

Käyttö on sallittua, jos sovelluksen on löydettävä kaikki laitteelle asennetut sovellukset havaitsemista tai yhteentoimivuutta varten. Näille sovelluksille voidaan myöntää lupa. Sallittuihin käyttötarkoituksiin kuuluvat esim. laitehaku, virustorjuntasovellukset, tiedostonhallintaohjelmat ja selaimet.

Sovellusten, joille myönnetään tämä lupa, on noudatettava käyttäjädatan käytäntöjä sekä näkyvän ilmoituksen ja suostumuksen vaatimusta. Sovellukset eivät voi laajentaa käyttöoikeuden käyttöä tarkoituksiin, joista ei ole ilmoitettu, tai vääriin käyttötapoihin.

Poikkeukset

Google Play voi myöntää tilapäisen poikkeuksen seuraaville sovelluksille, jotka eivät täytä sallittujen käyttötarkoitusten vaatimuksia.

Sovellukset, joiden todennettavaan ydintarkoitukseen liittyy maksutapahtumatoiminto (esim. pankki- tai digitaalinen lompakko ‑toiminto), voivat saada laajan näkyvyyden asennettuihin sovelluksiin turvallisuussyistä.

Väärät käyttötavat

Alla on käyttötapauksia, joissa QUERY_ALL_PACKAGES-lupaa ei saa pyytää:

• Lupa ei liity suoraan sovelluksen ydintarkoitukseen.
    • Tämä koskee myös vertaisyhteydellä (P2P) jakamista. P2P:n on oltava sovelluksen ydintarkoitus, jotta se voidaan sallia.
  • Data on hankittu myymistä varten.
  • Kyseinen tehtävä voidaan hoitaa näkyvyystavalla, joka ei ole yhtä laaja.

Huom. Tämä ei ole kattava lista. Katso tarkempaa tietoa vaihtoehdoista ja parhaista käytännöistä paketin näkyvyyden suodattamisesta Android-laitteilla.