Pakettien (sovellusten) laajan näkyvyyden (QUERY_ALL_PACKAGES) -lupa

Google Play rajoittaa riskialttiita ja arkaluontoisia lupia, myös QUERY_ALL_PACKAGES‑lupaa, jolla voidaan nähdä laitteelle asennetut sovellukset. Play pitää tietoa käyttäjän laitteelle asennetuista sovelluksista henkilökohtaisena ja arkaluontoisena tietona, ja kyseisen luvan käyttö on sallittua vain, jos laitteelle asennettujen sovellusten laaja näkeminen on tarpeen sovelluksen käyttäjälle tarkoitetun ydintoiminnon tai ‑tarkoituksen kannalta.

Jos sovelluksesi ei täytä alla olevia hyväksytyn käytön vaatimuksia, sinun on poistettava käyttöoikeus sovelluksesi teknisistä tiedoista, jotta se olisi Playn käytäntöjen mukainen. Alla on myös muita toteutusvaihtoehtoja, jotka ovat käytäntöjen mukaisia.

Jos sovellus täyttää QUERY_ALL_PACKAGES-luvan hyväksytyn käytön käytäntövaatimukset, sinun on ilmoitettava tästä ja kaikista muista riskialttiista luvista Play Consolen lupaselvityslomakkeella.

Sovellukset, jotka eivät täytä käytäntövaatimuksia tai joista ei ole lähetetty lupaselvityslomaketta, saatetaan poistaa Google Playsta.

Tärkeää: Jos muutat sovelluksesi rajoitettujen lupien käyttöä, sinun on lisättävä lupaselvitykseen päivitetyt ja tarkat tiedot. Näiden käyttöoikeuksien petolliset ja ilmoittamattomat käyttötavat voivat johtaa sovelluksesi jäädyttämiseen ja/tai kehittäjätilisi lopettamiseen.

Milloin voit pyytää QUERY_ALL_PACKAGES‑lupaa?

QUERY_ALL_PACKAGES-lupa on voimassa vain silloin, kun sovelluksesi on kohdistettu Android API-tasolle 30 tai korkeammalle laitteella, jossa on Android 11 tai uudempi.

Jos haluat tämän luvan, sovelluksesi täytyy olla alla mainittujen sallittujen käyttötarkoitusten mukainen, ja sen ydintarkoituksen tulee olla kaikkien laitteella olevien sovellusten hakeminen. Sinun on pystyttävä perustelemaan riittävästi, miksi lievempi sovelluksen näkyvyystapa ei riitä sovelluksesi käytäntöjen mukaisen, käyttäjille näkyvän ydintoiminnon toteuttamiseen.

Ydintoiminto tarkoittaa sovelluksen pääkäyttötapaa. Ilman ydintoimintoa (tässä tapauksessa laitteen kaikkien sovellusten hakemista) sovellus on "rikki" tai käyttökelvoton. Ydintoiminto sekä siihen kuuluvat ydinominaisuudet on kaikki dokumentoitava ja mainittava näkyvästi sovelluksen kuvauksessa.

Tiivistä kaikki Laajenna kaikki

QUERY_ALL_PACKAGES‑luvan sallitut käyttötarkoitukset

Käyttö on sallittua, jos sovelluksen on löydettävä kaikki laitteelle asennetut sovellukset havaitsemista tai yhteentoimivuutta varten. Näille sovelluksille voidaan myöntää lupa. Sallittuihin käyttötarkoituksiin kuuluvat esim. laitehaku, virustorjuntasovellukset, tiedostonhallintaohjelmat ja selaimet.

Sovellusten, joille myönnetään tämä lupa, on noudatettava käyttäjädatakäytäntöjä sekä näkyvää ilmoitusta ja suostumusta koskevaa vaatimusta. Sovellukset eivät voi laajentaa käyttöoikeuden käyttöä tarkoituksiin, joista ei ole ilmoitettu, tai vääriin käyttötapoihin.

Poikkeukset

Google Play voi myöntää tilapäisen poikkeuksen seuraaville sovelluksille, jotka eivät täytä sallittujen käyttötarkoitusten vaatimuksia.

• Rahapelitoimintasovellukset, joiden päätarkoitus on rahapelitoiminta ja jos sovellus edellyttää laajaa paketin näkyvyyttä, jotta se noudattaa aluerajauksia koskevien teknisten standardien vaatimuksia.
  • Sovellukset, joiden todennettavan ydintarkoitus on mahdollistaa maksutapahtumia, joita koskevat säädellyt talousvälineet (esimerkiksi pankki- ja digitaalinen lompakko ‑sovellukset), voivat saada laajan näkyvyyden asennettuihin sovelluksiin turvallisuussyistä.

Henkilökohtaisia lainoja koskevan käytännön mukaisesti käyttö henkilökohtaisiin lainapalveluihin, luotonantoon tai henkilökohtaisten lainojen mahdollistamiseen ei täytä poikkeuksen ehtoja.

Kehittäjien kannattaa ottaa ennakoivasti käyttöön vaihtoehtoisia suojaukseen tai petosten ehkäisyyn tarkoitettuja ratkaisuja, jotka eivät käytä QUERY_ALL_PACKAGES-lupaa.

Väärät käyttötavat

Alla on käyttötapauksia, joissa QUERY_ALL_PACKAGES-lupaa ei saa pyytää:

• Lupa ei liity suoraan sovelluksen ydintarkoitukseen.
    • Tämä koskee myös vertaisyhteydellä (P2P) jakamista. P2P:n on oltava sovelluksen ydintarkoitus, jotta se voidaan sallia.
  • Data on hankittu myymistä varten.
  • Playssa jaetuista sovelluksista haettua sovellustietodataa on tarkoitus myydä tai jakaa analytiikkaa tai mainosten rahallistamista varten.
  • Kyseinen tehtävä voidaan hoitaa näkyvyystavalla, joka ei ole yhtä laaja.

Huom. Tämä ei ole kattava lista. Katso tarkempaa tietoa vaihtoehdoista ja parhaista käytännöistä paketin näkyvyyden suodattamisesta Android-laitteilla.