Anvendelse af tilladelsen Bred pakkesynlighed (apps) (QUERY_ALL_PACKAGES)

Google Play begrænser anvendelsen af risikable tilladelser eller tilladelser, som giver adgang til følsomme oplysninger, bl.a. tilladelsen QUERY_ALL_PACKAGES, der giver adgang til beholdningen af installerede apps på en given enhed. Play anser beholdningen af installerede apps, der anmodes om via en brugers enhed, som personlige og følsomme oplysninger, og det er kun tilladt at anvende tilladelsen, når din apps brugerrettede kernefunktion eller -formål kræver bred adgang til at se installerede apps på brugerens enhed.

Hvis din app ikke overholder nedenstående krav for acceptabel brug, skal du fjerne tilladelsen fra din apps manifest for at overholde Play-politikken. Nedenfor kan du også se forslag til alternative implementeringer, der overholder politikkerne.

Hvis din app overholder politikkravene for acceptabel brug i forbindelse med tilladelsen QUERY_ALL_PACKAGES, skal du angive denne og eventuelle andre risikable tilladelser ved hjælp af formularen Erklæring om tilladelser i Play Console.

Hvis din app ikke overholder politikkravene, eller du ikke har indsendt formularen Erklæring om tilladelser, kan din app blive fjernet fra Google Play.

Vigtigt! Hvis du ændrer, hvordan din app anvender disse begrænsede tilladelser, skal du opdatere din erklæring med nye og nøjagtige oplysninger. Vildledende og ikke-angiven anvendelse af disse tilladelser kan medføre suspendering af din app og/eller lukning af din udviklerkonto.

Hvornår skal du anmode om tilladelsen QUERY_ALL_PACKAGES?

Tilladelsen QUERY_ALL_PACKAGES træder kun i kraft, når din app er målrettet mod Android API-niveau 30 eller nyere på enheder med Android 11 eller nyere.

For at anvende denne tilladelse skal din app overholde nedenstående krav for tilladt anvendelse og have som hovedformål at søge efter alle apps på enheden. Du skal kunne retfærdiggøre, hvorfor en mindre påtrængende metode for appsynlighed ikke i tilstrækkelig grad muliggør din apps brugerrettede kernefunktionalitet, der overholder politikkerne.

Kernefunktionen defineres som hovedformålet med appen. Uden denne grundlæggende mulighed for at søge efter alle apps på enheden er appen "defekt" eller ubrugelig. Kernefunktionaliteten og andre primære funktioner, der udgør denne kernefunktionalitet, skal alle tydeligt dokumenteres og fremhæves i appens beskrivelse.

Skjul alle Udvid alle

Tilladt anvendelse af tilladelsen QUERY_ALL_PACKAGES

Den tilladte anvendelse omfatter apps, der skal registrere alle apps, som er installeret på enheden, med henblik på levering af kontekst og interoperabilitet. Den tilladte anvendelse omfatter søgning efter enheder og brug af antivirusapps, filhåndtering og browsere.

Apps, der tildeles denne tilladelse, skal overholde politikkerne for brugerdata, herunder kravet om tydelig erklæring og samtykke, og disse apps må ikke benytte tilladelsen til andre ikke-angivne eller ugyldige formål.

Undtagelser

Google Play kan gøre en midlertidig undtagelse for følgende apps, der ikke opfylder kravene til tilladt anvendelse som angivet ovenfor.

• Apps til gambling med rigtige penge, hvor appens hovedformålet er gambling med rigtige penge, og hvor appen kræver bred pakkesynlighed for at overholde de tekniske standarder, der er påkrævet i henhold til allerede gældende regler for geografisk afgrænsning.
  • Apps, hvis verificerbare hovedformål er at facilitere finansielle transaktioner, der involverer regulerede finansielle instrumenter (f.eks. brug af bank eller digitale punge), kan få bred adgang til at se installerede apps, når formålet udelukkende er sikkerhedsrelateret.

I henhold til vores politik om privatlån er brug til privatlån, kredit eller årsager, der vedrører facilitering af adgang til privatlån, ikke kvalificeret til denne undtagelse.

Udviklere opfordres til proaktivt at implementere alternative løsninger til sikkerhed eller forebyggelse af svig, der ikke er afhængige af tilladelsen QUERY_ALL_PACKAGES.

Ugyldig anvendelse

Nedenfor kan du se en liste over eksempler på brug, hvor der ikke kan anmodes om tilladelsen QUERY_ALL_PACKAGES:

• Når anvendelsen af tilladelsen ikke er direkte relateret til appens hovedformål.
    • Dette omfatter P2P-deling. For at kunne kvalificeres som tilladt brug skal appens hovedformål være P2P.
  • Når data indsamles med henblik på salg.
  • Når hensigten med data om appbeholdningen, der anmodes om fra Play-distribuerede apps, er at sælge eller dele disse data med henblik på analyse eller indtægtsgenerering fra annoncer.
  • Når den pågældende opgave kan udføres med en mindre omfattende metode for appsynlighed.

Bemærk! Listen er ikke udtømmende. Du kan få detaljeret vejledning i alternative muligheder og optimale løsninger under Filtrering af pakkesynlighed på Android.