Ús del permís QUERY_ALL_PACKAGES, de visibilitat àmplia del paquet (aplicació)

Google Play restringeix l'ús dels permisos sensibles o d'alt risc, com ara el permís QUERY_ALL_PACKAGES, que permet veure l'inventari de les aplicacions instal·lades en un dispositiu determinat. Play considera que l'inventari de les aplicacions instal·lades consultat des del dispositiu d'un usuari és informació personal i sensible, i només es permet l'ús del permís quan la funcionalitat o la finalitat principals (orientades a l'usuari) de l'aplicació requereixen una visibilitat àmplia de les aplicacions instal·lades al dispositiu de l'usuari.

Si la teva aplicació no compleix els requisits d'ús acceptable que s'esmenten a continuació, l'has de suprimir del manifest de l'aplicació per complir la política de Play. A continuació també s'indiquen suggeriments d'implementacions alternatives que compleixen la política.

Si l'aplicació compleix els requisits de la política per a l'ús acceptable del permís QUERY_ALL_PACKAGES, hauràs de declarar aquest i tots els permisos d'alt risc mitjançant el formulari de declaració de permisos que hi ha a Play Console.

És possible que se suprimeixin de Google Play les aplicacions que no compleixin els requisits de la política o les aplicacions per a les quals no s'hagi enviat el formulari de declaració de permisos.

Important: si canvies la manera com l'aplicació fa servir aquests permisos restringits, has de revisar la declaració i incloure-hi la informació actualitzada i correcta. Els usos enganyosos o no declarats d'aquests permisos poden comportar la suspensió de l'aplicació o la cancel·lació del compte de desenvolupador.

Quan has de sol·licitar el permís QUERY_ALL_PACKAGES?

El permís QUERY_ALL_PACKAGES només té efecte quan l'aplicació s'orienta al nivell d'API 30 d'Android o a un nivell posterior en dispositius amb Android 11 o amb una versió posterior.

Per utilitzar aquest permís, l'ús que faci la teva l'aplicació ha d'estar entre els usos permesos que s'esmenten a continuació i la seva finalitat principal ha de ser cercar totes les aplicacions del dispositiu. Has de poder justificar adequadament per què un mètode menys intrusiu de visibilitat d'aplicacions no serà suficient per activar la funcionalitat principal orientada a l'usuari de l'aplicació de conformitat amb la política.

La funcionalitat principal es defineix com la finalitat principal de l'aplicació. Sense aquesta capacitat bàsica de cercar totes les aplicacions al dispositiu, l'aplicació no funciona o queda inservible. Tant la funcionalitat principal com totes les funcions principals que la conformin s'han de promocionar i documentar de manera destacada a la descripció de l'aplicació.

Replega-ho tot Desplega-ho tot

Usos permesos del permís QUERY_ALL_PACKAGES

Les aplicacions que han de detectar totes les aplicacions instal·lades al dispositiu amb finalitats de coneixement o d'interoperabilitat poden ser aptes per utilitzar aquest permís. Els usos permesos inclouen la cerca de dispositius, les aplicacions antivirus, els gestors de fitxers i els navegadors.

Les aplicacions amb accés a aquest permís han de complir les polítiques de dades d'usuari, inclòs el requisit de comunicació destacada i consentiment, i no poden ampliar el seu ús per a finalitats no comunicades o no vàlides.

Excepcions

Google Play pot proporcionar una excepció temporal a les aplicacions següents que no compleixin els requisits d'usos permesos designats anteriorment.

• Les aplicacions d'apostes amb diners reals en què la finalitat principal són les apostes amb diners reals i que, a més, requereixen una visibilitat àmplia del paquet per complir els estàndards tècnics que exigeix la normativa aplicable de geotanques.
  • Les aplicacions que tenen una finalitat principal verificable per facilitar transaccions financeres amb instruments financers regulats (per exemple, banca o carteres digitals dedicades) poden obtenir una visibilitat àmplia de les aplicacions instal·lades només per motius de seguretat.

D'acord amb la nostra política de préstecs personals, l'ús amb la finalitat de qualsevol préstec personal, crèdit o motiu que proporcioni accés a préstecs personals no és apte per a aquesta excepció.

Recomanem als desenvolupadors que implementin de manera proactiva solucions alternatives de seguretat o de prevenció de fraus que no depenguin del permís QUERY_ALL_PACKAGES.

Usos no vàlids

A continuació trobaràs una llista de casos d'ús que no podran sol·licitar el permís QUERY_ALL_PACKAGES:

• L'ús del permís no està relacionat directament amb la finalitat principal de l'aplicació.
    • Això inclou la compartició d'igual a igual (P2P). P2P ha de ser la finalitat principal de l'aplicació per tal que es pugui considerar un ús permès.
  • Les dades s'adquireixen amb la finalitat de vendre-les.
  • Hi ha la intenció de vendre o compartir les dades de l'inventari d'aplicacions que es consulten des d'aplicacions distribuïdes per Play amb finalitats d'analítica o de monetització d'anuncis.
  • La tasca requerida es pot dur a terme amb un mètode de visibilitat de les aplicacions menys ampli.

Nota: aquesta llista no és exhaustiva. Per obtenir indicacions detallades sobre les opcions alternatives i les pràctiques recomanades, consulta la secció Filtratge de visibilitat de paquets a Android.