For assistance with Fitbit health and fitness features on your Google Pixel Watch, including heart rate and heart health, exercise, and sleep, visit help.fitbit.com

Dela användnings- och diagnostikinformation för Pixel med Google

Du kan hjälpa oss att förbättra Pixel och det övergripande Android-ekosystemet genom att låta Pixel-enheten skicka information till oss om hur du använder den. Informationen om Pixel-enheten som skickas till Google hjälper oss att förbättra våra produkter och tjänster för användarna.

Informationen kan lagras i kontot om du har aktiverat annan webb- och appaktivitet. Du kan hitta och radera den via Min aktivitet. Vi använder informationen till att anpassa dina Google-tjänster och att förbättra våra produkter och tjänster för alla.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Vilka uppgifter delas med Google?

Om du aktiverar Användning och diagnostik skickar Pixel-enheten information kopplad till enhetens unika identifierare (till exempel serienumret) om hur enheten fungerar till Google. Enheten kan skicka uppgifter som

• batteriprestanda och enhetstemperatur
  • sensorprestanda
  • komponenternas prestanda (till exempel högtalare, kamera, skärm, lagring med mera)
  • programvarustabilitet
  • hur ofta appar används
  • kvalitet och längd på nätverksanslutningar (till exempel mobilnätverk, wifi och Bluetooth).

Aktivera eller inaktivera användning och diagnostik

Viktigt! Enheten får fortfarande viktiga tjänster, till exempel nya versioner av Android, om du inaktiverar användning och diagnostik. Att inaktivera användning och diagnostik påverkar inte informationen som samlas in av appar.

Så här väljer du om användnings- och diagnostikinformation ska skickas till Google:

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Inställningar följt av Säkerhet och integritet följt av Fler integritetsinställningar följt av Användning och diagnostik.
  3. Aktivera eller inaktivera Användning och diagnostik.

Tips! Om du använder en delad enhet kan andra användarprofiler ändra den här inställningen.

Så använder Google uppgifterna

Google använder användnings- och diagnostikinformationen till att förbättra produkter och tjänster, till exempel Google-appar, Pixel och ekosystemet för Android-enheter. All information används i enlighet med Googles integritetspolicy.

Google kan till exempel använda användnings- och diagnostikinformationen till följande:

• Batteritid: Google kan använda information om vad som kräver mest batteri på enheten för att minska batteriförbrukningen för funktioner som används ofta och förbättra batteriernas slitstyrka.
  • Krascher eller låsningar på enheter: Google kan använda information om när appar kraschar och låses på enheten för att göra operativsystemet Android mer tillförlitligt.
  • Enhetens livslängd: Google kan använda tillhandahållen data för att göra så att enheterna håller längre och ge långsiktig programvarusupport.

En del sammanställd information kan även hjälpa våra partners, till exempel Android-utvecklare, att förbättra sina appar och produkter.