For assistance with Fitbit health and fitness features on your Google Pixel Watch, including heart rate and heart health, exercise, and sleep, visit help.fitbit.com

Gebruiks- en diagnostische gegevens delen met Google

Als je ons wilt helpen de Pixel, andere Google-apparaten en het hele Android-ecosysteem te verbeteren, sta je toe dat je apparaat ons informatie stuurt over hoe je het apparaat gebruikt. Met de apparaatgegevens die naar Google worden gestuurd, kunnen we onze producten en services voor gebruikers verbeteren.

Als je aanvullende opties voor Web- en app-activiteit hebt aangezet, wordt deze informatie misschien opgeslagen in je account. In dit geval kun je deze informatie bekijken en verwijderen via Mijn activiteit. We gebruiken deze informatie om je Google-services nog meer te personaliseren en onze producten en services voor iedereen te verbeteren.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Welke informatie wordt gedeeld met Google

Als je Gebruiks- en diagnostische gegevens aanzet, stuurt je apparaat informatie naar Google over hoe je apparaat werkt. Deze informatie is gekoppeld aan de unieke ID van je apparaat, zoals het serienummer. Je apparaat kan bijvoorbeeld de volgende informatie sturen:

• Batterij- en thermische prestaties
  • Sensorprestaties
  • Prestaties van componenten (zoals speakers, camera, scherm, opslag en andere)
  • Softwarestabiliteit
  • Hoe vaak je je apps gebruikt
  • De kwaliteit en duur van je netwerkverbindingen (zoals mobiel, wifi en bluetooth)

Gebruiks- en diagnostische gegevens aan- of uitzetten

Belangrijk: Als je Gebruiks- en diagnostische gegevens uitzet, krijgt je apparaat nog steeds essentiële services, zoals een nieuwe versie van Android. Dit heeft ook geen invloed op de informatie die apps misschien verzamelen.

Zo geef je aan of je gebruiks- en diagnostische gegevens naar Google wilt sturen:

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Instellingen en dan Beveiliging en privacy en dan Meer privacyinstellingen en dan Gebruiks- en diagnostische gegevens.
  3. Zet Gebruiks- en diagnostische gegevens aan of uit.

Tip: Als je een gedeeld apparaat gebruikt, kunnen andere gebruikersprofielen deze instelling wijzigen.

Hoe Google deze informatie gebruikt

Google gebruikt gebruiks- en diagnostische gegevens om producten en services te verbeteren, zoals Google-apps, de Pixel en andere Google-apparaten, en het hele ecosysteem van Android-apparaten. Alle informatie wordt gebruikt in overeenstemming met het Privacybeleid van Google.

Google kan gebruiks- en diagnostische gegevens bijvoorbeeld gebruiken om het volgende te verbeteren:

• Batterijduur: Google gebruikt informatie over functies die de meeste batterijlading op je apparaat verbruiken misschien om te zorgen dat de meest gebruikte functies minder batterij verbruiken en te zorgen dat batterijen langer meegaan.
  • Crashes of vastlopen op apparaten: Google gebruikt informatie over wanneer apps op je apparaat crashen of vastlopen misschien om het Android OS betrouwbaarder te maken.
  • Softwaresupport: Google gebruikt de verstrekte gegevens misschien om verplichtingen inzake software-updates na te komen.

Op basis van bepaalde verzamelde informatie kunnen ook partners (zoals Android-ontwikkelaars) hun apps en producten verbeteren.