For assistance with Fitbit health and fitness features on your Google Pixel Watch, including heart rate and heart health, exercise, and sleep, visit help.fitbit.com

Energie besparen en de batterijduur van de Google Pixel Watch verlengen

Batterijduur

Als de functie Scherm dat altijd actief is aanstaat, gaat de Pixel Watch 2 met een volledig opgeladen batterij tot 24 uur mee.1

Als de functie Scherm dat altijd actief is uitstaat, gaat de Pixel Watch met een volledig opgeladen batterij tot 24 uur mee.

De batterijduur kan variëren afhankelijk van bijvoorbeeld je gebruik, mobiele netwerk en signaalsterkte.

Batterijduur en intensief gebruik

Sommige activiteiten verbruiken meer batterijlading dan andere. Hieronder vind je hoelang een volledig opgeladen batterij meegaat als je de volgende activiteiten uitvoert:

Telefoongesprekken

• 2 uur gesprekstijd via LTE

Training

• 18 uur registratie van binnentraining
  • 10 uur registratie van buitentraining met gps
  • 9 uur registratie van buitentraining met gps en LTE
  • 3 uur registratie van buitentraining met gps en LTE terwijl je naar gedownloade YouTube Music-nummers luistert

Muziek afspelen

• 6 uur luisteren naar gedownloade YouTube Music-nummers
  • 5 uur YouTube Music streamen via LTE

Energie besparen en de batterijduur verlengen

Zet instellingen die veel energie verbruiken UIT

Scherm dat altijd actief is

De functie Scherm dat altijd actief is voorkomt dat het scherm uitgaat, ook als je je smartwatch niet gebruikt. Zet deze functie uit om de batterijduur van de Pixel Watch te verlengen (alleen 1e generatie).

Opmerking: Op de Pixel Watch staat de instelling Scherm dat altijd actief is standaard uit.

1. Swipe omlaag op de Google Pixel Watch en dan tik op Instellingen .
  2. Tik op Scherm en dan zet Scherm dat altijd actief is uit.

Kantelen om te activeren

Met de instelling Kantelen om te activeren wordt het scherm van je smartwatch geactiveerd als je je pols optilt om de smartwatch te checken. Zet deze functie uit om de batterijduur van de smartwatch te verlengen.

Opmerking: Op de Pixel Watch staat de instelling Kantelen om te activeren standaard uit.

1. Swipe omlaag op de Google Pixel Watch en dan tik op Instellingen .
  2. Tik op Gebaren en dan zet Kantelen om te activeren uit.

Mobiele modus (alleen voor mobiele LTE-verbindingen)

Als de batterij van je smartwatch te snel leegraakt wanneer het apparaat verbonden is met een mobiel netwerk, kun je de batterijduur verlengen door de mobiele modus in te stellen op Automatisch (maakt alleen verbinding met de mobiele radio wanneer er geen bluetooth- of wifi-verbinding is) of Uit (mobiele radio volledig uit).

1. Swipe omlaag op de Google Pixel Watch en dan tik op Instellingen .
  2. Tik op Connectiviteiten dan Mobielen dan Mobiel.
  3. Tik op Automatisch of Uit.

Opmerking: Als je telefoon offline is en de mobiele modus uitstaat, kun je bepaalde functies niet gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld niet bellen.

Zet instellingen die de batterij sparen AAN

Batterijbesparing

Opmerking: Als Batterijbesparing aanstaat, worden de instellingen Scherm dat altijd actief is en Kantelen om te activeren uitgezet.

1. Swipe omlaag op de Google Pixel Watch en dan tik op Instellingen .
  2. Tik op Batterij .
  3. Zet Batterijbesparing aan.
  4. Tik op OK.

Sluimerstand

Deze functie is niet beschikbaar voor de Pixel Watch LTE met een geactiveerd mobiel Verizon-abonnement.

Als de sluimerstand aanstaat, worden het scherm van de Pixel Watch en alle modemradio's (LTE, wifi, bluetooth) in de volgende gevallen automatisch uitgezet:

• Je draagt de smartwatch niet
  • De smartwatch wordt niet opgeladen
  • De smartwatch is al 10 minuten inactief

Opmerking: Als de sluimerstand aanstaat, werken netwerktoegang en functies zoals Vind mijn apparaat niet en krijgen ze geen updates.

Bedtijdstand

Zet Bedtijdstand aan om overmatig batterijverbruik te verminderen en meldingen en andere onderbrekingen op stil te zetten terwijl je slaapt. In de Bedtijdstand wordt de connectiviteit beperkt.

Gps

1. Swipe op de Pixel Watch omlaag en dan tik op Instellingen .
  2. Tik op Locatie en dan Google-locatienauwkeurigheid en dan zet Locatienauwkeurigheid verbeteren aan.

Opmerking: De Pixel Watch en de Pixel Watch 2 hebben bij doorlopend gps-gebruik een batterijduur van 8 tot 10 uur.

Andere tips om de batterijduur te maximaliseren

De time-outperiode voor het scherm verkorten

Spaar de batterijduur door een time-outperiode voor het scherm in te stellen, waarbij het scherm van je smartwatch na een bepaalde tijd of inactiviteit in de slaapstand gaat. Stel een kortere time-outperiode in zodat de slaapstand van de smartwatch vaker wordt geactiveerd wanneer je de smartwatch niet gebruikt.

1. Swipe op je Google Pixel Watch omlaag en dan tik op Instellingen .
  2. Tik op Scherm en dan Time-out voor scherm.
  3. Selecteer een snellere time-out.
    1. Selecteer bijvoorbeeld 10 seconden in plaats van 30 seconden (15 seconden voor de Pixel Watch 2).

Muziek downloaden

Als je muziek streamt, loopt de batterij sneller leeg. Download je muziek op de Google Pixel Watch in plaats van je muziek te streamen.
1

De maximale batterijduur is een schatting en is gebaseerd op tests die halverwege 2023 in Californië zijn uitgevoerd op pre-productiehardware en -software. Hierbij zijn de standaardinstellingen en het batterijgebruiksprofiel van een gemiddelde Pixel-gebruiker gebruikt bij een combinatie van gesprekken, data, stand-by en gebruik van andere functies. De batterijduur is afhankelijk van de actieve functies, het gebruik, de omgeving en veel andere factoren. Het gebruik van bepaalde functies vermindert de batterijduur. De werkelijke batterijduur kan korter zijn.