For assistance with Fitbit health and fitness features on your Google Pixel Watch, including heart rate and heart health, exercise, and sleep, visit help.fitbit.com

Ställa in alarm och hantera aviseringar på Google Pixel Watch

Lär dig hur du ställer in och redigerar alarm, hanterar aviseringar och ställer in aviseringslägen med var och en av deras ikoner.

Anvisningar om hur du ändrar andra inställningar för Pixel Watch, till exempel hur du anpassar urtavlan, finns i Ändra urtavlan, bakgrunden och andra inställningar på Pixel Watch

Hantera alarm och aviseringar

Ställa in ett alarm

1. Tryck på sidoknappen bredvid kronan på Google Pixel Watch.
  2. Svep uppåt för att visa alla appar.
  3. Tryck på Alarm.
  4. Tryck på Lägg till .
  5. Ange en tid följt av tryck på Bekräfta .

När alarmet har skapats visas det på larmskärmen.

Redigera ett alarm

Redigera ett alarm för att:

• ändra alarmtiden
  • ändra hur ofta alarmet aktiveras
  • aktivera eller inaktivera alarmvibration
  • aktivera eller inaktivera startljud
  • ta bort alarmet helt.
  1. Tryck på sidoknappen bredvid kronan på Google Pixel Watch.
  2. Svep uppåt för att visa alla appar.
  3. Tryck på Alarm.
  4. Tryck på alarmet du vill ändra. Här kan du ändra alarminställningarna.

Synkronisera alarm

Kopiera dina alarm på telefonen genom att synkronisera dem med Pixel Watch 2. Genom att synkronisera telefonen med Pixel Watch 2 kan båda enheterna varna dig vid varje alarm.

1. Öppna Klocka Klocka på telefonen.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar.
  3. Aktivera Synkronisera alarm.
  4. Välj din klocka och tryck på Synkronisera.

Tryck på Alarmsignal på och välj Anpassad alarmsignal eller Klocka och telefon.

Åtgärda problem med synkronisering av alarm

Om alarmen på din klocka och telefon inte synkroniseras korrekt kan du kontrollera att operativsystemet på båda enheterna har uppdaterats till den senaste versionen och att appen Klocka också är uppdaterad.

Konfigurera aviseringar

Ställ in vilka app- och telefonaviseringar du vill få på Pixel Watch.

Aktivera aviseringar

1. Öppna Google Pixel Watch-appen Google Pixel Watch på telefonen.
  2. Tryck på Aviseringar under Inställningar.
  3. Tryck på en klocka eller telefonapp i listan för att aktivera eller inaktivera aviseringar.

Aktivera eller inaktivera aviseringsljud

1. Öppna Google Pixel Watch-appen Google Pixel Watch på telefonen.
  2. Tryck på Aviseringar under Inställningar.
  3. Tryck på Ignorera aviseringar.
  4. Tryck på en inställning för ljud av i listan för att aktivera eller inaktivera ljud eller vibration.

Aviseringsproblem och hur du åtgärdar dem

Kontrollera inställningarna

Inställningar på din Android-telefon

Inställning och beskrivning Åtgärda
Telefonaviseringar för Pixel Watch-appen är inaktiverade. Aktivera aviseringar för Pixel Watch-appen i telefonens inställningar.
Telefonaviseringar för Pixel Watch-appen är inställda på ljudlöst. Inaktivera tyst läge i Pixel Watch-appen i telefonens inställningar.

Inställningar i Google Pixel Watch-appen Google Pixel Watch på telefonen

Inställning och beskrivning Åtgärda
Aviseringar från Pixel Watch-appen har inte aktiverats i inställningarna. Öppna Aviseringar följt av Dölj aviseringar i Pixel Watch-appen. Kontrollera att inställningen Dölj tysta aviseringar är inaktiverad.
Aviseringar för Pixel Watch-appen är inställda på ljudlöst på telefonen, och tysta aviseringar döljs i Pixel Watch-appen. Öppna Inställningar för klockan följt av Ljud och vibration i Pixel Watch-appen. Kontrollera att inställningen Dölj tysta aviseringar är inaktiverad.

Aviseringar som du får medan du använder telefonen visas inte på klockan om de är inställda på Ljud av.

Öppna Aviseringar i Pixel Watch-appen följt av Dölj aviseringar och kontrollera att du aktiverat Ljud av.

Inställningen Aviseringar under Klocka är inaktiverad.

Inställningar på Google Pixel Watch

Inställning och beskrivning Åtgärda

Aviseringar är inställda på tysta när du inte har klockan på dig.

Öppna Inställningar på Pixel Watch följt av Vibration följt av Stäng av ljudet på klockan när du tar av den och se till att inställningen är avstängd.

Följande lägen är aktiverade och därför inaktiveras aviseringar:

• Läggdags
  • Aktivera funktionen Stör ej.
  • Bioläge

Svep nedåt på urtavlan på din Pixel Watch följt av kontrollera att ikonerna för Läggdags, Stör ej och Bioläge är inaktiverade.

Obs! Inaktiverade ikoner har mörk bakgrund.

Kontrollera anslutningen

Om du inte får aviseringar kontrollerar du att Pixel Watch är ansluten till Bluetooth, wifi eller att du har en klocka med LTE.
Obs! Telefonen som är parkopplad med klockan måste vara aktiverad för att du ska få aviseringar.
Kontrollera att du är ansluten till Bluetooth och wifi:
  1. Svep nedåt på Google Pixel Watch följt av tryck på Inställningar .
  2. Tryck på Anslutning följt av Bluetooth följt av aktivera Bluetooth.
  3. Svep åt höger för att återgå till en meny och tryck på Wifi följt av aktivera Wifi.

Om det visas ett felmeddelande om nätverksanslutning kan du åtgärda problem med att ansluta till wifi.

Om du inte använder Bluetooth eller wifi kontrollerar du att klockan har ett abonnemang med LTE:

1. Svep nedåt på Google Pixel Watch och följt av tryck på Inställningar .
  2. Tryck på Anslutning följt av Mobil.

Ställa in aviseringslägen

Välj ett aviseringsläge för att tillfälligt pausa flera aviseringar samtidigt. Svep nedåt från skärmens överkant på Google Pixel Watch och tryck på en ikon för att snabbt byta till

Flygplansläge

Stänger av alla radior på din klocka: Bluetooth, wifi, LTE, GPS/GNSS. Du kan aktivera var och en av dessa separat.

Bioläge

Stänger av skärmen tillfälligt och döljer aviseringar och inkommande samtal.

Stör ej

Stänger av alla aviseringar och tystar inkommande samtal. Håll nedtryckt för att anpassa undantag för prioriterade och upprepade samtal, alarm och medieljud.

Obs! Håll den här ikonen nedtryckt för att anpassa undantag för prioriterade och upprepade samtal, alarm och medieljud.

Batterisparläge

Inaktiverar inställningarna Alltid aktiv skärm och Väck genom att luta.

Pekskärmslås

Inaktiverar möjligheten att navigera på skärmen med tryck.

Läggdagsläget

Stänger av alla aviseringar utom alarm, prioriterade samtal och upprepade samtal. Pixel Watch 2 begränsar dataanslutning när du sover.