For assistance with Fitbit health and fitness features on your Google Pixel Watch, including heart rate and heart health, exercise, and sleep, visit help.fitbit.com

Så här bär du Pixel Watch och justerar armbandets storlek

How to Get the Right Fit and Change Bands on your Google Pixel Watch

Justera storleken på armbandet på Google Pixel Watch så att det sitter bekvämt och ta bort eller byt armband utifrån din stil.

Tips för att bära Pixel Watch

Läs dessa rekommendationer om hur du bär klockan för extra bekvämlighet och prestanda. Om du bär Google Pixel Watch med rätt passform blir den bekvämare och sensorerna kan samla in data korrekt.

• Bär inte armbandet för hårt åtdraget. Bär bandet tillräckligt löst så att det kan röra sig fram och tillbaka på din handled.
    • Under träning ska du försöka flytta bandet högre upp på handleden (2–3 fingerbredder över handleden) för att få en säkrare men inte för stram passform. Flytta ned och lossa bandet efter träning.
  • Bär Google Pixel Watch ovanpå handleden för optimal datainsamling.
  • Ta av klockan i en timme eller så efter långvarig användning, till exempel när du ska duscha. Även om det går bra att duscha med våra vattentåliga produkter minskar risken för exponering av tvålar, schampon och balsam som kan orsaka långsiktiga skador på enheten om du avstår.
  • Om du har eksem, allergier, astma eller hudkänslighet är risken större att du upplever hudirritation från en smart accessoar.
  • Lossa eller ta av klockan om du upplever hudirritation eller annat obehag på handleden eller i handen, till exempel rodnad, ömhet, stickningar, domningar, en brännande känsla eller stelhet.
  • Läs tips om hur du rengör och tar hand om Google Pixel Watch.

Mät din handled

Använd millimeter för bästa noggrannhet. Välj en storlek mindre om du är mellan storlekarna.

Om du har ett måttband

Mät genom att vira det runt handleden.

Om du inte har något måttband

Leta reda på ett snöre, tandtråd eller kanske en USB-sladd. Linda det runt handleden och lägg det sedan på en linjal för att hitta din storlek.

Endast elastiskt armband: Om du har ett sportarmband till Pixel Watch.

Sätt sportarmbandet runt handleden så att det sitter bekvämt. Notera vilket hål du använde och hitta sedan bandets storlek med hjälp av diagrammet nedan.

Elastiskt armband

Storlek

Bästa passning

(mm)

Handledsstorlek

(mm)

Handledsstorlek

(tum)

Extra small

130–149

130–150

5,11–5,90

Small

150–159

140–160

5,51–6,29

Medium

160–174

155–175

6,10–6,88

Large

175–199

170–200

6,69–7,87

Extra large

200–210

190–210

7,48–8,26

Välj handledsorientering

Välj handledsorientering utifrån vilken hand du bär klockan på.

På Google Pixel Watch

1. På Google Pixel Watch trycker du på Inställningarföljt av Visningsformatföljt av Riktning på handleden.
  2. Välj handleden som du bär klockan på.
  3. Scrolla ned och välj kronans plats.
  4. Scrolla ned och tryck på bockmarkeringen för att spara inställningarna.

I Google Pixel Watch-appen

1. Öppna Google Pixel Watch-appen Google Pixel Watch på telefonen.
  2. Tryck på Klockinställningarföljt av Klockans riktning.
  3. Välj vilken handled din klocka sitter på och kronans placering.

Fästa ett armband på klockan

1. Vänd på Google Pixel Watch.
  2. Tryck med armbandet på knappen för att byta klockarmband och dra sedan armbandet på plats.
  3. Gör samma sak på andra sidan.

Ta av ett armband från klockan

1. Vänd på Google Pixel Watch.
  2. Tryck på knappen för att lossa armbandet. För sedan armbandet över knappen för att lossa armbandet samtidigt som du drar bort det från klockan.
  3. Gör samma sak på andra sidan.

Sätta fast Pixel Watch på handleden

Obs! För sportarmband (ingår med Google Pixel Watch1) och perforerat sportarmband. Anvisningarna för hur du sätter på andra armband varierar.

1. Trä armbandet genom den yttre öglan.
  2. Tryck in metallpinnen i ett hål.
  3. Stoppa in bandet. Om det är för långt kan du prova med det lilla bandet.

Under träning flyttar du bandet högre upp på handleden (2–3 fingerbredder ovanför handleden) för en bättre passform. Våra pulssensorer fungerar bäst med hudkontakt. Flytta ned och lossa bandet efter träning.

Ta av Pixel Watch från handleden

1. Lossa armbandet.
  2. Böj armbandet bakåt för att lossa stiftet.

Ta av smalt metallarmband (endast Pixel Watch 2)

1. Håll spännet på båda sidor om bandet med pekfingret och tummen.
  2. Dra bort från handleden för att lossa spännet.

Klockarmband i metall

Tillbehör till kedjearmband i metall

• Kedjearmband i metall
  • Extra länkar (fyra standard, två långa)
  • Storleksverktyg

Tillbehör till smalt metallarmband

• Smalt metallarmband
  • Tio extra justerbara länkar
  • Dubbelsidigt storleksjusteringsverktyg

Rekommenderade länkar efter handledsstorlek

Den här guiden är en bra utgångspunkt för att justera armbandsstorleken. Använd ditt handledsmått för att avgöra hur många länkar du behöver lägga till eller ta bort från armbandet. Justera sedan tills du hittar rätt passform. Det smala metallarmbandet har åtta justerbara länkar för storleksanpassning. Nedan är rekommendationer för antalet länkar som du bör ta bort eller lägga till i ditt band baserat på din handledsstorlek:

Handledsstorlek

(mm)

Rekommenderad länkjustering

(justerbara länkar har en avlång symbol)

<130

Ta bort sex till åtta länkar

130–140

Ta bort fyra till sex länkar

141–150

Ta bort en till tre länkar

151–160

Lägg till eller ta bort noll till en länk

161–170

Lägg till en till två länkar

171–180

Lägg till två till fyra länkar

181–190

Lägg till fyra till sex länkar

191–200

Lägg till sex till åtta länkar

>200

Lägg till åtta till tio länkar

Lägga till eller ta bort länkar på metallarmband

Du kan lägga till eller ta bort länkar (ingår i köpet) från metallarmbandet så att de passar din handled.

Obs! Användning av ett armband i metallmesh eller ett smalt metallarmband med Pixel Watch är inte kompatibelt med EKG-appen. Alla armband fungerar för EKG-avläsningar på Pixel Watch 2.

Så här fäster du länkar på kedjearmband i metall

Tryck in de extra länkarna så att stiften är i linje med stifthålen.

Så här tar du bort länkar från kedjearmband i metall

1. Tryck in stiften i länkens motsvarande hål med hjälp av storleksjusteringsverktyget (ingår i armbandsköpet).
  2. Dra nedåt för att ta bort de extra länkarna.

Viktigt! Endast länkar med präglade hål kan tas bort.

Så här fäster du länkar på smalt metallarmband

1. Lägg armbandet på en plan yta och leta reda på delen med länken som stiften ska sitta i. Kila in de extra länkarna med stiften i delen som ligger platt.
  2. Sätt i ett stift i länken bredvid. Låt det andra stiftet synas.
  3. Tryck in det andra stiftet med den platta sidan av storleksjusteringsverktyget.
  4. När stiftet har satts in trycker du länken på plats.

Så här tar du bort länkar från smalt metallarmband

1. Tryck in fjäderstiftet på sidan med hjälp av stiftsidan av storleksjusteringsverktyget och med länkarnas insida uppåt.
  2. Vrid försiktigt av länken från armbandet. Upprepa detta för de länkar som du vill ta bort.
  3. Sätt tillbaka spännet med stegen i Fästa smala metallänkar.

Viktigt! Endast länkar med etsade streck kan tas bort.

Armband från tredje part

Armband från tredje part

Armband från tredjepartsföretag kanske inte passar korrekt.

Dessa armband kan innehålla material som kan påverka personer med hudkänslighet eller andra problem. Du får bäst resultat om du bara använder armband med Googles varumärke eller som godkänts av Google.

1 Armbandsalternativ kan variera beroende på region och återförsäljare. Armband säljs separat.