For assistance with Fitbit health and fitness features on your Google Pixel Watch, including heart rate and heart health, exercise, and sleep, visit help.fitbit.com

De Pixel Watch dragen en de maat van het bandje aanpassen

How to Get the Right Fit and Change Bands on your Google Pixel Watch

Pas de maat van je Google Pixel Watch Band aan, zodat je smartwatch comfortabel zit en verwissel het bandje voor een ander dat bij je stijl past.

Tips voor hoe je de Pixel Watch draagt

Neem deze aanbevelingen door om je smartwatch comfortabel te dragen en beter te laten presteren. Als je de Google Pixel Watch met de juiste pasvorm draagt, zit deze comfortabel en kunnen de sensoren correct gegevens verzamelen.

• Trek het bandje niet te strak. Draag het los genoeg zodat het op en neer kan bewegen aan je pols.
    • Plaats het bandje tijdens het trainen iets hoger (2-3 vingerbreedtes boven je pols) zodat het stevig, maar niet te strak zit. Na je training kun je het bandje weer losser maken en lager op je pols dragen.
  • Draag je Google Pixel Watch boven op je pols om optimaal gegevens te verzamelen.
  • Laat de smartwatch ongeveer een uur lang af nadat je deze langere tijd hebt gedragen. Een goed moment om dit te doen is als je gaat douchen. Je kunt met onze waterbestendige producten douchen, maar we raden dat af. Zo verklein je de kans op blootstelling aan zeep, shampoos en conditioners, wat op lange termijn het apparaat kan beschadigen.
  • Als je eczeem, allergieën, astma of een gevoelige huid hebt, is de kans groter dat je last krijgt van huidirritatie door een wearable.
  • Maak je smartwatch los of verwijder deze als je last krijgt van huidirritatie of ander ongemak op je pols of in je hand, zoals roodheid, pijn, tintelingen, gevoelloosheid, branderigheid of stijfheid.
  • Hier vind je tips over hoe je de Google Pixel Watch schoonmaakt en onderhoudt.

Je maat bepalen

Gebruik millimeters voor de grootste nauwkeurigheid. Kies een kleinere maat als je tussen 2 maten uitkomt.

Als je een meetlint hebt

Wikkel het om je pols om de omtrek te meten.

Als je geen meetlint hebt

Gebruik bijvoorbeeld een touwtje, flossdraad of zelfs een USB-kabel. Wikkel die om je pols en leg daarna langs een liniaal om de lengte te meten.

Alleen Elastisch bandje: als je een Sportbandje voor de Pixel Watch hebt

Verstel het Sportbandje zodat het comfortabel om je pols zit. Check in welk gaatje de sluiting zit en zoek de maat van je bandje in het diagram hieronder.

Elastisch bandje

Maat

Best passend

(mm)

Polsomtrek

(mm)

Polsomtrek

(in)

Extra Small

130-149

130-150

5,11-5,90

Small

150-159

140-160

5,51-6,29

Medium

160-174

155-175

6,10-6,88

Large

175-199

170-200

6,69-7,87

Extra Large

200-210

190-210

7,48-8,26

De richting van de wijzerplaat op de pols instellen

Stel de richting van de wijzerplaat op de pols in op basis van de hand waaraan je je smartwatch draagt.

Op de Google Pixel Watch

1. Tik op de Google Pixel Watch op Instellingen en dan Scherm en dan Richting van wijzerplaat op pols.
  2. Selecteer de pols waaraan je je smartwatch draagt.
  3. Scroll omlaag en selecteer de locatie van de kroon.
  4. Scroll omlaag en tik op het vinkje om je instellingen op te slaan.

In de Google Pixel Watch-app

1. Open de Google Pixel Watch-app Google Pixel Watch op je telefoon.
  2. Tik op Voorkeuren smartwatch en dan Stand van smartwatch.
  3. Selecteer om welke pols je de smartwatch draagt en wat de locatie van de kroon is.

Een bandje aan je smartwatch vastmaken

1. Draai je Google Pixel Watch om.
  2. Gebruik het bandje om de wisselknop in te drukken en schuif het bandje op de juiste plaats.
  3. Herhaal dit aan de andere kant.

Een bandje losmaken van je smartwatch

1. Draai je Google Pixel Watch om.
  2. Druk op de wisselknop voor het bandje en schuif het bandje over de wisselknop terwijl je het weg van de smartwatch trekt.
  3. Herhaal dit aan de andere kant.

De Pixel Watch omdoen

Opmerking: Voor het Sportbandje (inbegrepen bij de Google Pixel Watch1) en het Actiesportbandje. De instructies voor het omdoen van andere bandjes kunnen anders zijn.

1. Schuif het bandje door de buitenste lus.
  2. Druk de metalen pin in een gaatje.
  3. Zet het bandje vast. Als het te lang is, probeer je het bandje in de maat Small.

Plaats het bandje tijdens het trainen hoger op je pols (2-3 vingerbreedtes boven je pols) voor een betere pasvorm. Onze hartslagsensoren werken het beste als ze contact maken met de huid. Na je training kun je het bandje weer losser maken en lager op je pols dragen.

De Pixel Watch afdoen

1. Trek het bandje los.
  2. Buig het bandje naar achteren om de pin los te maken.

Een Smal metalen bandje afdoen (alleen Pixel Watch 2)

1. Houd de gesp aan beide kanten van het bandje vast met je wijsvinger en duim.
  2. Trek van je pols af om de gesp los te maken.

Metalen bandjes

Accessoires voor het Metalen schakelbandje

• Metalen schakelbandje
  • Extra schakels (4 standaard, 2 lang)
  • Verstel-tool

Accessoires voor een Smal metalen bandje

• Smal metalen bandje
  • 10 extra aanpasbare schakels
  • Dubbelzijdige verstel-tool

Aanbevolen aantal schakels voor jouw polsomtrek

Deze tabel helpt je om de lengte van je bandje aan te passen. Meet je polsomtrek om te bepalen hoeveel schakels je moet toevoegen of verwijderen en pas het bandje aan tot het de juiste pasvorm heeft. Elk Smal metalen bandje wordt geleverd met 8 verstelbare schakels om de maat te bepalen. Hieronder vind je aanbevelingen voor het aantal schakels dat je kunt verwijderen of aan je bandje kunt toevoegen op basis van de omvang van je pols:

Polsomtrek

(mm)

Aanbevolen aanpassing

(verstelbare schakels hebben een pilvormige markering)

<130

6-8 schakels verwijderen

130-140

4-6 schakels verwijderen

141-150

1-3 schakels verwijderen

151-160

0-1 schakel(s) toevoegen of verwijderen

161-170

1-2 schakel(s) toevoegen

171-180

2-4 schakels toevoegen

181-190

4-6 schakels toevoegen

191-200

6-8 schakels toevoegen

>200

8-10 schakels toevoegen

Schakels toevoegen aan of verwijderen van een metalen bandje

Bij het metalen bandje worden extra schakels meegeleverd. Zo kun je schakels toevoegen of verwijderen tot het bandje goed om je pols past.

Opmerking: Als je de Pixel Watch met een Milanees bandje of een smal metalen bandje draagt, werkt de ECG-app niet. Bij de Pixel Watch 2 zijn alle bandjes geschikt voor ECG-lezingen.

Schakels bevestigen aan een Metalen schakelbandje

Klik de extra schakels zo in het bandje dat de pinnen op een lijn staan met de pingaten.

Schakels verwijderen van een Metalen schakelbandje

1. Druk de pinnen van de verstel-tool (bij het bandje geleverd) in de pingaten van de schakel.
  2. Trek omlaag om de extra schakels te verwijderen.

Belangrijk: Alleen schakels met gaatjes voor de verstel-tool kunnen worden verwijderd.

Schakels bevestigen aan een Smal metalen bandje

1. Leg het bandje op een vlakke ondergrond en zoek het gedeelte met de schakel waar de pinnen in moeten. Zet de extra schakel(s) met pinnen vast in het platliggende gedeelte.
  2. Steek een pin in de schakel ernaast, maar laat de andere pin bloot.
  3. Gebruik de platte kant van de verstel-tool om de andere pin naar binnen te duwen.
  4. Nu de pin in het pingat zit, kun je de schakel op de juiste plaats duwen.

Schakels verwijderen van een Smal metalen bandje

1. Zorg dat de binnenkant van de schakels naar boven is gericht en gebruik de pin van de verstel-tool om het veerpinnetje aan de zijkant in te drukken.
  2. Draai de schakel voorzichtig van het bandje af. Herhaal dit voor alle schakels die je wilt verwijderen.
  3. Maak de sluiting weer vast volgens de stappen onder Schakels aan een Smal metalen bandje bevestigen.

Belangrijk: Alleen schakels met gegraveerde streepjes kunnen worden verwijderd.

Bandjes van derden

Bandjes van derden

Bandjes van derden passen mogelijk niet goed.

Deze bandjes kunnen materialen bevatten die irritatie veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid of andere problemen. Voor de beste resultaten gebruik je alleen bandjes van het merk Google of bandjes die door Google zijn goedgekeurd.

1 Opties voor bandjes kunnen per regio en verkoper verschillen. Bandjes zijn los verkrijgbaar.