For assistance with Fitbit health and fitness features on your Google Pixel Watch, including heart rate and heart health, exercise, and sleep, visit help.fitbit.com

Spraakopdrachten voor de Google Assistent op de Google Pixel Watch

How to Use Google Assistant on your Google Pixel Watch

De Google Assistent instellen

De Google Assistent kan je proactief helpen via je Google Pixel Watch. Gebruik je stem om snel wekkers in te stellen, berichten te sturen, je gezondheid en fitness bij te houden en nuttige informatie te krijgen. De Google Assistent wordt op je Pixel Watch 2 aangezet tijdens het instelproces van je smartwatch.

De Google Assistent gebruiken

Je kunt de Google Assistent op verschillende manieren activeren op de Google Pixel Watch.1

• Zijknop: Houd de zijknop naast de kroon van de Google Pixel Watch ingedrukt.
  • Hotword: Zeg 'Hey Google'. De Google Pixel Watch moet actief zijn om naar je hotword te luisteren. Activeer je smartwatch door op het scherm te tikken, op een knop te drukken of door de smartwatch te kantelen om te activeren.
    • Als je tijdens het instellen van de smartwatch geen toestemming hebt gegeven voor Hey Google, zet je dit aan.
      1. Tik op de Google Pixel Watch op Instellingen  en dan  Google en dan Assistent.
      2. Zet Hey Google aan.
      3. Volg de instructies om het toestemmingsproces af te ronden.
  • Complicatie: Als je de Assistent als complicatie op de wijzerplaat hebt gezet, tik je op Assistent Assistent.
  • Tegel: Swipe 3 keer naar rechts op de wijzerplaat en tik op de Assistent-tegel.
  • Routine: Automatiseer dagelijkse routines en taken met de Google Assistent. Beschikbaar voor Wear OS 3.5 of hoger.

Voorbeelden van wat je kunt vragen

Vraag 'Wat kun je allemaal?' om ideeën te krijgen. De Assistent kan je helpen met het volgende:

In contact blijven

• Gesprekken: Bel David.
  • Berichten: Stuur een bericht naar Emma.

Je plannen beheren

• Planning: Wanneer is mijn volgende vergadering?
  • Wekkers: Zet een wekker om 7 uur 's morgens.
  • Lijst: Voeg aardbeien toe aan mijn boodschappenlijstje.

Routes en antwoorden opvragen

• Navigatie: Navigeer naar de dichtstbijzijnde koffiebar.2
  • Weer: Wat voor weer wordt het morgen?

Muziek bedienen

• Muziek: Speel de playlist voor mijn training af.
  • Volume: Volume omhoog.

Google Home gebruiken

• Lampen: Doe de lampen uit.3
  • Sloten: Doe de voordeur op slot.3

Conditie bijhouden

• Training: Begin met hardlopen.
  • Live statistieken: Wat is mijn hartslag in rust?
  • Historische statistieken: Hoe ver heb ik vorige week hardgelopen?

De Assistent-tegel gebruiken

Via de Assistent-tegel krijg je makkelijk toegang tot de acties die je vaak gebruikt.

Opmerking: Als de Assistent-tegel nog niet in je tegelcarrousel staat, kun je deze toevoegen.

1. Swipe op de wijzerplaat van de Google Pixel Watch naar rechts om naar de Assistent-tegel te gaan.
  2. Tik op de tegel om een actie toe te voegen.
  3. Zeg of typ je vraag of opdracht. Tik op Bevestigen .
  4. Tik op de actie om deze te gebruiken.

Stel nog een vraag of geef nog een opdracht door op Toevoegen te tikken.

Smarthome-apparaten bedienen

Met de Google Pixel Watch kun je smarthome-apparaten zoals lampen en thermostaten bedienen via de Google Assistent.Bedien smarthome-apparaten met de Google Assistent.

Hotword uitzetten

1. Swipe omlaag op de Google Pixel Watch om naar Snelle instellingen te gaan.
  2. Tik op Instellingen  en dan Google en dan Assistent Assistent.
  3. Zet Hey Google uit.

Problemen met de Google Assistent oplossen

Zorg dat je op je smartwatch en de Google Pixel Watch-app op je telefoon inlogt met hetzelfde Google-account.

Als je geen verbinding kunt maken met de Google Assistent of geen berichten kunt sturen op de Google Pixel Watch, volg je de stappen in Problemen met de Google Assistent op je smartwatch oplossen.

1 Als je de Assistent op je smartwatch wilt gebruiken, zorg je dat je smartwatch is verbonden met de telefoon. Als je de smartwatch als zelfstandig apparaat gebruikt, moet LTE zijn geactiveerd of moet de smartwatch verbonden zijn met internet.

2 Voor navigatie moet de smartwatch via bluetooth met de gekoppelde telefoon zijn verbonden.

3 Je hebt een internetverbinding nodig. Voor de bediening van bepaalde apparaten en functies in je huis zijn compatibele smartapparaten vereist.