Ändra telefonnummer

Du kan kontrollera vilket telefonnummer Google-assistenten använder när den utför uppgifter åt dig.

Det här numret används till exempel när Google-assistenten bokar bord på en restaurang.

Om du ändrar det här numret ändras inte det nummer som används till att ringa samtal på högtalare och Smart Display-enheter. Läs mer om hur du ändrar nummer för utgående samtal eller de telefonnummer som är kopplade till Google-kontot.

Google Assistent på mobila enheter

1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Grundläggande information under Populära inställningar följt av Telefonnummer följt av ditt telefonnummer.
  3. Ange det telefonnummer som du vill att Google-assistenten ska använda.
  4. När du får ett sms med en kod, ange koden.
  5. Tryck på Verifiera.

Google Assistent för högtalare och Smart Display-enheter

1. Öppna Google Home-appen Google Home på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Assistent-inställningar.
  3. Tryck på Kommunikation följt av Samtalsleverantörer.
  4. Tryck på Redigera bredvid telefonnumret följt av Lägg till eller byt telefonnummer.
  5. Ange det telefonnummer som du vill att Google-assistenten ska använda.
  6. När du får ett sms med en kod anger du koden.
  7. Tryck på Verifiera.