Standaard-apps instellen of wissen op je Pixel Tablet

Als je meerdere apps hebt die hetzelfde doen, kun je kiezen welke app je standaard wilt gebruiken.  Als je bijvoorbeeld meerdere apps voor fotobewerking hebt, kun je kiezen welke app je wilt gebruiken om een foto te openen.

Standaard-apps instellen op je Pixel Tablet

Kiezen wanneer dit wordt gevraagd
  1. Als je telefoon of tablet vraagt welke app je wilt gebruiken, tik je op de gewenste app.
  2. Kies hoe vaak je de app voor deze actie wilt gebruiken: Altijd of Eén keer.
Op elk gewenst moment kiezen
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en dan Standaard-apps.
  3. Tik op de standaardinstelling die je wilt wijzigen.
  4. Tik op de app die je standaard wilt gebruiken.

De standaardinstellingen van een app wissen op je Pixel Tablet

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps.
  3. Tik op de app die je niet meer als standaard-app wilt gebruiken. Als deze niet wordt weergegeven, tik je eerst op Alle apps bekijken of App-info.
  4. Tik op Standaard openen.
  5. Zet Ondersteunde links openen uit.

Nadat je de standaard-app hebt gewist, vraagt je apparaat je welke app je wilt gebruiken wanneer je die actie opnieuw uitvoert.