Hitta, öppna och stänga appar på Pixel Tablet

Du hittar några appar på startskärmarna på Pixel Tablet, men alla finns i Alla appar. Du kan öppna, stänga och växla mellan appar.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 14 eller senare. Läs om hur du uppdaterar din Android-version.

Hitta och öppna appar

Hitta och öppna appar på startskärmen

1. Svep uppåt från mitten av skärmen till dess överkant.
  2. Scrolla eller sök efter en app.
  3. Tryck på appen som du vill öppna.

Tips! Om du använder ett Google-konto på jobbet eller i skolan hittar du dina appar på fliken Jobb.

Hitta och öppna appar var du än är

1. Du öppnar översikten genom att svepa uppåt från skärmens nederkant, hålla kvar och sedan släppa.
    • Navigering med tre knappar: Tryck på Senaste apparna .
  2. Scrolla för att hitta en öppen app eller välj en från aktivitetsfältet.
  3. Tryck på appen som du vill öppna.

Obs! Det är bara appar som redan är öppna som visas i översikten.

Tips! Du kan även lägga till en genväg på startskärmen så att du kommer åt innehållet i apparna snabbare. Läs mer om hur du lägger till en genväg.

Välj ett bildformat för dina appar

Vissa appar är inte utformade för att passa enhetens skärm. Du kan ändra bildformatet för att få en app att passa bättre på skärmen. Det går bara att ändra bildformatet för en app i taget.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Appar följt av Bildformat (experimentell).
  3. Tryck på Föreslagna appar följt av Alla appar om du vill se alla appar på enheten.
  4. Tryck på appen som du vill ändra bildformatet för.
  5. Välj ett bildformat:
    • Appens standardstorlek: öppna appen i standardstorleken.
    • Helskärm: dra ut appen så att den fyller skärmen.
    • Halvskärm: appen tar bara upp halva skärmen.
    • 16:9: ändra appens mått till bildformatet 16:9.
Tips! Appen startas om när du ändrar bildformatet, så var noga med att spara ändringarna först. Vissa appar kanske inte är optimerade för vissa bildformat.

Byta mellan appar

Växla mellan öppna appar i översikten

1. Svep uppåt från skärmens nederkant, håll kvar och släpp sedan.

• Navigering med tre knappar: Tryck på Senaste apparna .
  2. Scrolla för att hitta en öppen app eller välj en från aktivitetsfältet.

3. Tryck på appen som du vill öppna.

Växla mellan appar i aktivitetsfältet

1. När en app är öppen sveper du långsamt uppåt från skärmens nederkant för att öppna aktivitetsfältet.

2. Välj en app i aktivitetsfältet eller tryck på Alla appar Alla appar om du vill bläddra bland alla dina appar.

Tips! Du kan fästa appar i aktivitetsfältet när du redigerar startskärmen. Om du inte fäster några appar visas förslag på appar i aktivitetsfältet.

Stänga appar

Viktigt! Vissa appar, till exempel Google Play-tjänster och systemappar, kan inte stoppas. Läs mer om Google Play-tjänster.

• Stänga en app: Svep uppåt från skärmens nederkant, håll kvar och släpp sedan. Därefter sveper du uppåt på appen.

• Stänga alla appar: Svep uppåt från skärmens nederkant, håll kvar och släpp sedan. Därefter sveper du hela vägen åt vänster och tryck på Rensa alla.

• Hitta startskärmen: Svep uppåt från skärmens nederkant.

• Navigering med tre knappar: Tryck på hemknappen Startsida.

• Stoppa appar som körs i bakgrunden:

• Öppna snabbinställningarna genom att svepa nedåt från skärmens överkant.

• Tryck på # aktiva appar om du vill kontrollera hur många aktiva appar som körs i bakgrunden.

• Tryck på Stoppa för att stänga varje aktiv app.

Tips! Minnet och batteriet hanteras automatiskt i Android och tar därför inte slut även om du inte stänger appar manuellt.

Ladda ned nya appar

Du hittar fler appar i Play Butik-appen Google Play. Läs mer om hur du laddar ned appar.