Apps zoeken, openen en sluiten op je Pixel Tablet

Er staan bepaalde apps op het startscherm van de Pixel Tablet. Op het scherm Alle apps staan al je apps bij elkaar. Je kunt apps openen, sluiten en schakelen tussen apps.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 14 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie updatet

Apps zoeken en openen

Apps zoeken en openen op het startscherm

1. Swipe omhoog vanaf het midden van het scherm tot de bovenkant.
  2. Scroll of zoek naar een app.
  3. Tik op de app die je wilt openen.

Tip: Als je een Google-account voor je werk of school gebruikt, vind je je apps op het tabblad Werk.

Apps zoeken en openen, waar je ook bent

1. Als je het overzicht wilt openen, swipe je omhoog vanaf de onderkant van het scherm, houd je het scherm vast en laat je het los.
    • Navigatie met 3 knoppen: Tik op Recente apps .
  2. Scroll om een geopende app te vinden of kies een app in de taakbalk.
  3. Tik op de app die je wilt openen.

Opmerking: In Overzicht staan alleen apps die al zijn geopend.

Tip: Je kunt ook een snelkoppeling aan je startscherm toevoegen voor snellere toegang tot content in apps. Meer informatie over hoe je een snelkoppeling toevoegt

Een beeldverhouding kiezen voor je apps

Sommige apps zijn niet ontworpen om op het scherm van je apparaat te passen. Als je een app beter op je scherm wilt laten passen, kun je de beeldverhouding wijzigen. Je kunt de beeldverhouding van maar één app tegelijk wijzigen.

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en dan Beeldverhouding (experimenteel).
  3. Tik op Voorgestelde apps en dan Alle apps om alle apps op je apparaat te bekijken.
  4. Tik op de app waarvoor je de beeldverhouding wilt wijzigen.
  5. Kies een beeldverhouding:
    • App-standaard: De app openen met de standaardgrootte.
    • Volledig scherm: De app uitrekken zodat deze je scherm vult.
    • Half scherm: De app neemt maar de helft van het scherm in beslag.
    • 16:9: De afmetingen van de app wijzigen in de beeldverhouding 16:9.
Tip: De app wordt opnieuw opgestart als je de beeldverhouding wijzigt. Sla dus eerst eventuele wijzigingen op. Sommige apps zijn misschien niet geoptimaliseerd voor bepaalde beeldverhoudingen.

Schakelen tussen apps

Schakelen tussen geopende apps in Overzicht

1. Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm, houd even vast en haal daarna je vinger van het scherm.

• Navigatie met 3 knoppen: Tik op Recente apps .
  2. Scroll om een geopende app te vinden of kies een app in de taakbalk.

3. Tik op de app die je wilt openen.

Schakelen tussen apps op de taakbalk

1. Open een app en swipe langzaam omhoog vanaf de onderkant van het scherm om de taakbalk te openen.

2. Kies een app op de taakbalk of tik op Alle apps Alle apps om door al je apps te browsen.

Tip: Je kunt apps vastzetten op de taakbalk wanneer je je startscherm bewerkt. Als je geen apps vastzet, toont de taakbalk voorgestelde apps.

Apps sluiten

Belangrijk: Sommige apps, zoals Google Play-services of systeem-apps, kunnen niet worden gestopt. Meer informatie over Google Play-services

• Eén app sluiten: Swipe omhoog vanaf de onderkant, houd even vast en haal dan je vinger van het scherm. Swipe daarna omhoog op de app.

• Alle apps sluiten: Swipe omhoog vanaf de onderkant, houd even vast en haal daarna je vinger van het scherm. Swipe helemaal naar links en tik op Alles wissen.

• Je startscherm vinden: Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm.

• Navigatie met 3 knoppen: Tik op Start Home.

• Voorkomen je dat apps op de achtergrond werken:

• Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om Snelle instellingen te openen.

• Als je wilt nagaan hoeveel actieve apps op de achtergrond worden uitgevoerd, tik je op # actieve apps.

• Tik op Stoppen om elke actieve app te sluiten.

Tip: Ook als je geen apps sluit, kom je niet zonder geheugen of batterijlading te zitten. Android beheert deze automatisch.

Nieuwe apps downloaden

Meer apps vind je in de Play Store-app Google Play. Meer informatie over het downloaden van apps