Meerdere apparaten reageren op 'Hey Google'

Als je in de buurt bent van je Google Nest- of Google Home-apparaat en Pixel Tablet of Pixel-telefoon, moet maar één van deze apparaten reageren op 'Hey Google'. Er kunnen meerdere apparaten worden geactiveerd, maar slechts één mag reageren.

Google kiest het beste apparaat om te reageren op basis van verschillende factoren, zoals onder andere de nabijheid van het apparaat, soort verzoek en de mogelijkheden van het apparaat.

Stap 1: Update je versie van de Google-app

1. Open de Google-app Google-app van je telefoon of tablet.
  2. Tik op je profiel en dan Instellingen Instellingen en dan Over.
  3. Check het versienummer.
  4. Ga naar de pagina van de Google-app en dan tik op Updaten als je versienummer lager is dan 6.5.

Stap 2: Voeg op alle apparaten hetzelfde account toe

Als je meerdere Google-accounts hebt, voeg je het account dat je hebt gebruikt tijdens de installatie van Google Home toe aan je apparaat.

Belangrijk: Als het apparaat dat reageert niet van jou is, lossen deze stappen het probleem niet op.

Stap 1: Check welk account je gebruikt voor Google Home

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Apparaten en dan tik op je Google Nest- of Google Home-apparaat.
  3. Tik op Instellingen en dan Herkenning en delen en dan Gekoppelde account(s).
  4. Check de Google Accounts die aan je apparaat zijn gekoppeld.

Stap 2: Voeg het account toe aan je apparaat

1. Tik op het startscherm van je Pixel-apparaat op je profiel en dan tik op Toevoegen.
  2. Volg de instructies op het scherm. Je hoeft niet ingelogd te blijven nadat je het account hebt toegevoegd.

Meer hulp krijgen of feedback sturen

Je kunt contact met ons opnemen via de supportpagina, het communityform, de app Instellingen van het apparaat of de Google Home-app Google Home-app.

Opmerking: Als je feedback stuurt, helpt dit ons het probleem op te lossen, maar we sturen je niet rechtstreeks een antwoord.

Contact opnemen via het Helpcentrum

1. Ga naar het Helpcentrum voor de Google Pixel Tablet.
  2. Tik op Contact opnemen.
  3. Kies op welke manier je contact met ons wilt opnemen.

Contact met ons opnemen via je apparaat

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Tips en support.
  3. Volg de instructies op het scherm om ons te bellen, online met ons te chatten of feedback te sturen.

In de Google Home-app

1. Open de app Instellingen Google-app op je apparaat.
  2. Tik op je profiel en dan Hulp en feedback en dan Feedback sturen.
  3. Volg de instructies op het scherm om ons over het probleem te vertellen en dan tik op Sturen Verzenden.