Je Pixel Tablet verbinden met een hotspot

Je kunt de mobiele data van je telefoon gebruiken om je Pixel Tablet met internet te verbinden als je geen toegang hebt tot een wifi-netwerk. Als je op deze manier een verbinding deelt, heet dit tetheren/tethering of een hotspot gebruiken.

Sommige providers van mobiele data beperken het datagebruik of brengen extra kosten in rekening voor tethering met andere apparaten. We raden je aan dit bij je provider te checken voordat je deze functies activeert.

Je Pixel tablet verbinden met de hotspot van je telefoon

1. Zet de mobiele hotspot op je Android-telefoon aan. Volg de instructies die bij je telefoon zijn geleverd.
  2. Op je Pixel Tablet:
    1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
    2. Tik op Internet en dan de naam van de hotspot.

Je telefoon tetheren aan je Android-telefoon met bluetooth

1. Zet bluetooth aan

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op de Pixel Tablet.
  2. Tik op Verbonden apparaten en dan Verbindingsvoorkeuren en dan Bluetooth.
  3. Zet Bluetooth gebruiken aan.

2. Zet Bluetooth-tethering aan

1. Op je Android-telefoon:
    1. Open de bluetooth-instellingen en koppel de telefoon aan je Pixel Tablet. Je tablet is zichtbaar als 'Pixel Tablet'. Opmerking: Als je op een van de apparaten een prompt krijgt, tik je hierop om de koppeling af te ronden.
    2. Stel bluetooth-tethering in. Volg de instructies die bij je telefoon zijn geleverd.

Tetheren met een USB-kabel

1. Gebruik een USB-kabel om je Pixel Tablet te verbinden met je Android-telefoon.
  2. Open de app Instellingen Instellingen-app op de Pixel Tablet.
  3. Tik op Netwerk en internet en dan Tethering en dan zet USB-tethering aan.
Belangrijk: Deze instelling is alleen beschikbaar als je je tablet via een USB-kabel verbindt met een ander apparaat.

De internetverbinding van je Pixel Tablet delen met een ander apparaat

Als je Pixel Tablet is verbonden met internet, kun je bluetooth gebruiken om de draadloze internetverbinding te delen met andere bluetooth-apparaten in de buurt.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op de Pixel Tablet.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Tethering en dan zet Bluetooth-tetheringaan.
  3. Koppel je Pixel Tablet met een ander apparaat via bluetooth. Je tablet is zichtbaar als 'Pixel Tablet'.
  4. Stel het andere apparaat in om de netwerkverbinding via bluetooth te krijgen. Volg de instructies die bij het apparaat zijn geleverd.