Batterijbescherming op je Pixel Tablet

Als je een Oplaaddock met speaker hebt, verschijnt er een bericht op je scherm als je tablet is gedockt en de batterij voor 90% is opgeladen. Dit bericht betekent dat het opladen van je batterij is onderbroken om de levensduur te verlengen.

Opmerking: Sommige functies zijn niet in alle landen of talen beschikbaar.

Waarom stopt de batterij van mijn Pixel Tablet met laden op 90% als deze is gedockt?

Je tablet heeft een ingebouwde batterijbeschermingsfunctie die voorkomt dat de batterij tot 100% wordt opgeladen als de tablet is aangesloten op het oplaaddock met speaker. Deze functie zorgt dat de batterij van je tablet langer meegaat. Als je de tablet wilt opladen tot 100% als deze is gedockt, kun je deze beveiliging tijdelijk overschrijven in de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat of de tablet opladen met een USB-C-kabel.

Wat betekent het schild op het batterij-icoon?

Als je tablet is gedockt, verschijnt er een schild op het batterij-icoon als de batterij bijna vol is. Dit betekent dat het opladen is onderbroken om de levensduur van de batterij te verlengen.

Batterijbescherming tijdelijk overschrijven

Je kunt de batterijbescherming tijdelijk overschrijven als je tablet is gedockt. Je kunt bijvoorbeeld je tablet tot 100% opladen voordat je op reis gaat.

Zo overschrijf je tijdelijk de batterijbescherming:

1. Sluit je Pixel Tablet aan op het oplaaddock met speaker.
  2. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  3. Tik op Batterij en dan Opladen tot vol.
Batterijbescherming wordt automatisch weer aangezet als je je tablet ontkoppelt en opnieuw dockt. Je kunt de batterijbescherming zo vaak overschrijven als nodig is.

Andere functies voor batterijbescherming

Optimaliseren voor batterijduur

De Pixel Tablet beperkt het opladen onder bepaalde omstandigheden automatisch tot ongeveer 70-80% om de batterijduur te verlengen, bijvoorbeeld als de tablet:

• langer dan een paar uur oplaadt bij hoge temperaturen,
  • meerdere dagen onafgebroken oplaadt.

Als deze functie wordt geactiveerd, krijg je de melding De batterij beschermen. Het bericht 'Opladen geoptimaliseerd om de batterij te beschermen' wordt ook weergegeven in het gedeelte Batterij van de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.

Deze functie gaat automatisch uit als de tablet niet meer aan de bovenstaande voorwaarden voldoet. Je weet dat de functie niet meer actief is als de tablet weer tot 100% wordt opgeladen.

Optimaliseren voor batterijduur niet meer gebruiken

1. Tik op Opladen tot vol in de melding De batterij beschermen of start je tablet opnieuw op.
  2. Als de functie uitstaat, verdwijnt de melding en kan de tablet weer tot 100% opladen.
    • Tip: Zodra je tablet aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, gaat de functie automatisch weer aan.