Kopiera data från en iPhone eller Android-enhet till en Pixel Tablet

Med bara några steg steg kan du kopiera data från en tidigare enhet, t.ex en iPhone, iPad eller Android-telefon, till Pixel Tablet.

Kopiera från en Android-enhet till en Pixel Tablet

Kopiera data från din Android-enhet till din nya Pixel Tablet med bara några steg. Du kan kopiera data som foton och musik från din gamla enhet till din nya Pixel Tablet. Du kan direkt börja använda Google-apparna du använder oftast, som Gmail och Chrome.

Steg 1. Förbered konfigureringen av din nya Pixel Tablet

Du behöver

• en fulladdad Android-enhet med den senaste programvaran och dess laddningskabel
  • en ny, laddad Pixel Tablet
  • en bra wifi-anslutning.

Obs! Du måste ha ett Google-konto för att ladda ned appar. En del innehåll kopieras inte till Pixel Tablet utan ett konto.

Steg 2. Påbörja konfigureringen av Pixel Tablet

Nu kan du konfigurera din nya surfplatta:

1. Sätt på Pixel Tablet följt av tryck på Kom igång.
  2. Följ anvisningarna på skärmen. Anslut till ett wifi-nätverk när du uppmanas att göra det.

Obs! Du måste vara ansluten till ett nätverk för att data ska kopieras från den gamla enheten.

Steg 3. Anslut enheterna

1. Under Konfigurera Pixel Tablet trycker du på Nästa när du uppmanas att kopiera appar och data.
  2. Sätt på och lås upp den gamla enheten.
  3. Anslut de två enheterna med en USB-kabel.
    • Om du inte har någon kabel trycker du på Har du ingen kabel? följt av följ anvisningarna på skärmen.
  4. Bekräfta anslutningen på den gamla enheten.
  5. Logga in på Google-kontot på Pixel Tablet.

När du kopierar data med en kabel kopieras videor, kontakter, kalendrar och musik till den nya enheten. Följande kopieras inte:

• konton som inte är Google-konton, och tillhörande data
  • nedladdningar, t.ex. PDF-filer
  • foton, videor och musik som har lagrats i dolda mappar
  • appar som inte kommer från Google Play Butik
  • data från appar som inte använder Android-säkerhetskopiering
  • kontakter och kalendrar som synkroniseras med andra tjänster än Google.

Steg 4. Kopiera din data

Kopieringen av data kan ta från några minuter till över en timme. Medan du väntar kan du hantera andra inställningar, till exempel fingeravtryckslås eller Google Assistent. Om du vill konfigurera dem senare trycker du på Hoppa över.

1. Avmarkera rutorna bredvid datakategorierna som du inte vill kopiera följt av tryck på Kopiera följt av Fortsätt.
  2. När din data har kopierats till Pixel Tablet trycker du på Klar för tillfället.

Tips! Om någon av dina appar inte går att kopiera kan du ladda ned den från Google Play Butik.

Få mer hjälp

Om du behöver mer hjälp när du konfigurerar Pixel Tablet öppnar du Tips för Pixel:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Tips och support.

Om du behöver mer hjälp kan du besöka hjälpcentret för Pixel Tablet eller kontakta oss. Vi hjälper gärna till.

iPhone, iPad och iCloud är varumärken som tillhör Apple Inc.
SPOTIFY är ett varumärke som tillhör Spotify Technology S.A., som är registrerat i USA och andra länder.
WHATSAPP är ett varumärke som tillhör WHATSAPP LLC.