Gegevens kopiëren vanaf een iPhone- of Android-apparaat naar een Pixel Tablet

Je kunt al in een paar stappen je gegevens van een eerder apparaat, zoals een iPhone, iPad of Android-telefoon, kopiëren naar je Pixel Tablet.

Kopiëren vanaf een Android-apparaat naar een Pixel Tablet

Kopieer in een paar stappen gegevens vanaf je Android-apparaat naar je nieuwe Pixel Tablet. Je kunt gegevens zoals foto's en muziek kopiëren van je vorige apparaat naar je nieuwe Pixel Tablet. De Google-apps die je elke dag gebruikt, zoals Gmail en Chrome, zijn klaar voor de overstap.

Stap 1: Bereid het instelproces van je nieuwe Pixel Tablet voor

Zorg dat je het volgende hebt:

• Een volledig opgeladen Android-apparaat met de nieuwste software en de laadkabel
  • Een nieuwe, opgeladen Pixel Tablet
  • Goede wifi-verbinding

Belangrijk: Je hebt een Google-account nodig om apps te downloaden en bepaalde content wordt niet gekopieerd naar je Pixel Tablet zonder een account.

Stap 2: Start de installatie van je Pixel Tablet

Je bent klaar om je nieuwe tablet in te stellen:

1. Zet je Pixel Tablet aan en dan tik op Aan de slag.
  2. Volg de instructies op het scherm. Maak verbinding met een wifi-netwerk als hierom wordt gevraagd.

Belangrijk: Je hebt verbinding met een netwerk nodig voordat je gegevens kunt kopiëren van je oude apparaat.

Stap 3: Koppel je apparaten

1. Tik tijdens de installatie van de Pixel Tablet op Volgende als je wordt gevraagd je apps en gegevens te kopiëren.
  2. Zet je oude apparaat aan en ontgrendel het.
  3. Gebruik een USB-kabel om de 2 apparaten te verbinden.
    • Als je geen kabel hebt, tik je op Geen kabel? en dan volg de instructies op het scherm.
  4. Bevestig de verbinding op je oude apparaat.
  5. Log op je Pixel Tablet in op je Google-account.

Als je gegevens kopieert met een kabel, worden je video's, contacten, agenda en muziek gekopieerd naar het nieuwe apparaat. Het volgende wordt niet gekopieerd:

• Andere accounts dan Google-accounts (en de bijbehorende gegevens)
  • Downloads, zoals pdf-bestanden
  • Foto's, video's en muziek in verborgen mappen
  • Apps die niet uit de Google Play Store komen
  • Gegevens van apps die geen gebruik maken van Android-back-ups
  • Contacten en agenda's die zijn gesynchroniseerd met andere services dan Google

Stap 4: Kopieer je gegevens

Het kan een paar minuten tot meer dan een uur duren voordat de gegevens zijn gekopieerd. Terwijl je wacht, kun je andere instellingen beheren, zoals Ontgrendelen met vingerafdruk of de Google Assistent. Als je deze later wilt instellen, tik je op Overslaan.

1. Vink de selectievakjes uit naast de gegevenscategorieën die je niet wilt kopiëren en dan tik op Kopiëren en dan Doorgaan.
  2. Nadat je gegevens zijn gekopieerd naar de Pixel Tablet, tik je op Voorlopig klaar.

Tip: Als een van je apps niet is gekopieerd, kun je deze downloaden via de Google Play Store.

Vind meer tips en support

Open Pixel-tips voor meer hulp bij het instellen van je Pixel Tablet:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Tips en support.

Ga naar het Helpcentrum voor de Pixel Tablet of neem contact met ons op. We helpen je graag.

IPHONE, iPAD en ICLOUD zijn handelsmerken van Apple Inc.
SPOTIFY is een handelsmerk van Spotify Technology SA, gedeponeerd in de VS en andere landen.
WHATSAPP is een handelsmerk van WHATSAPP LLC.