Säkerhets- och integritetsinställningar på Pixel Tablet

Läs om hur du kontrollerar och justerar säkerhets- och integritetsinställningarna på Pixel Tablet. Öppna integritetsöversikten, ändra integritetsinställningarna, sök efter problem på enheten, uppdatera enheten, aktivera säkerhetsfunktioner med mera.

Följande inställningar är tillgängliga:

• hur apparna får åtkomst till din data
  • åtkomst till kameran eller mikrofonen
  • hur lösenord visas
  • kontroll eller rensning av platshistoriken
  • justering av aviseringar och media på låsskärmen.

Kontrollera säkerhets- och integritetsinställningarna

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Säkerhet och integritet.
  3. Tryck på inställningen du vill kontrollera eller ändra.

Tips! Om surfplattan har en jobbprofil kan du behöva ange vilken profil du vill söka med innan du väljer ett säkerhetsalternativ.

Säkerhets- och integritetsfunktioner

Välj ett av följande alternativ:

Genomsöka enheten

Sök efter säkerhets- eller integritetsproblem på surfplattan.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  1. Tryck på Säkerhet och integritet följt av Genomsök enhet.

Appsäkerhet

Sök efter säkerhetsproblem i appar på surfplattan.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Säkerhet och integritet följt av Appsäkerhet.
  3. Tryck på Google Play Protect.
    • Om du har ett jobbkonto trycker du på Google Play Protect för jobbet.
  4. Tryck på Genomsök när ett nytt fönster öppnas.

Läs mer om Google Play Protect.

Enhetsupplåsning

Ställ in en ny pinkod eller ett nytt mönster, lösenord eller fingeravtryck.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Säkerhet och integritet följt av Enhetsupplåsning följt av tryck på ett alternativ:
    1. Skärmlås: Ange en pinkod, ett mönster eller ett lösenord, eller ändra det befintliga.
    2. Fingeravtryckslås: Ställ in ett nytt fingeravtryck, ändra det befintliga eller lägg till ett nytt.

Läs mer om hur du ställer in fingeravtryck, pinkod, mönster och lösenord.

Kontosäkerhet

Gör en säkerhetskontroll i Google-kontot.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Säkerhet och integritet följt av Kontosäkerhet.
  3. Tryck på Googles säkerhetskontroll.
    • Om du har ett jobbkonto trycker du på Googles säkerhetskontroll i jobbprofilen.
  4. Granska rekommenderade åtgärder.

Hitta enheter

Aktivera funktionen för att hitta din Android-enhet om du tappar bort den.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Säkerhet och integritet följt av Hitta enheter följt av Hitta min enhet följt av aktivera Använda Hitta min enhet.

Läs mer om Hitta min enhet på Android.

System och uppdateringar

Sök efter och installera uppdateringar för Pixel Tablet. Om inga uppdateringar behövs visas ett meddelande om att systemet eller enheten har uppdaterats. Om en uppdatering krävs uppmanas du att starta om surfplattan.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Säkerhet och integritet följt av System och uppdateringar följt av välj ett alternativ.
    • Säkerhetsuppdatering: Sök efter och installera eventuella säkerhetsuppdateringar.
    • Systemuppdatering via Google Play: Sök efter och installera uppdateringar för Google Play.
    • Säkerhetskopiering: Säkerhetskopiera enheten och hantera lagringsutrymmet.

Integritet

Justera integritetsinställningarna om du vill ändra appbehörigheter eller ändra hur appar får åtkomst till din data:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Säkerhet och integritet följt av Integritet följt av tryck på ett alternativ:
    • Behörighetshantering: Styr hur appar på surfplattan får åtkomst till din data.
    • Integritetsöversikt: Visa vilka appar på surfplattan som nyligen har använt behörigheter.
    • Annonser: Hantera enhetsdata som används till att visa annonser för dig.
    • Health Connect: Hantera appens åtkomst till din hälsodata.
    • Inställningar: Styr enhetens åtkomst till mikrofonen, kameran med mera.

Fler säkerhets- och integritetsinställningar

Så här kontrollerar eller ändrar du ytterligare säkerhets- och integritetsinställningar:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Säkerhet och integritet.
  3. Tryck på Mer säkerhet och integritet under Andra inställningar.

Information om jobbprincipen

Om surfplattan hanteras av en IT-administratör trycker du här för att kontrollera jobbprinciperna och vilken data de har åtkomst till.

Mer säkerhet och integritet

Tryck på en integritets- eller säkerhetsinställning för att fortsätta. Följande inställningar är tillgängliga:

• Aviseringar på låsskärmen: Visa eller dölj aviseringar på låsskärmen och välj hur mycket information som visas.
  • Visa media på låsskärmen: Välj om mediespelaren ska vara öppen på låsskärmen, så att du snabbt kan återuppta uppspelningen.
  • Anpassa med appdata: Tillåt att innehåll skickas från appar till Android-systemet.
  • Android System Intelligence: Få förslag utifrån de personer, appar och det innehåll du interagerar med.
  • Autofylltjänst från Google: Välj om dina personliga uppgifter, till exempel adresser, betalningsmetoder eller lösenord, ska sparas i ditt konto.
  • Användning och diagnostik: Välj om du vill skicka användnings- och diagnostikinformation till Google.
  • Håll olåst: Håll surfplattan upplåst när du har den med dig, på specifika betrodda platser eller i närheten av dina andra anslutna enheter.
  • Fästa appar: Med den här funktionen kan du fästa en app på startskärmen tills du väljer att lossa den.