Beveiligings- en privacyinstellingen op je Pixel Tablet

Krijg meer informatie over hoe je de beveiligings- en privacyinstellingen op je Pixel Tablet checkt en aanpast. Je kunt onder andere het privacydashboard openen, je privacyinstellingen wijzigen, je apparaat scannen op problemen, je apparaat updaten en beveiligingsfuncties aanzetten.

Beschikbare instellingen zijn:

• Hoe apps toegang krijgen tot je gegevens
  • Toegang tot je camera of microfoon
  • Hoe wachtwoorden worden getoond
  • Je locatiegeschiedenis checken of wissen
  • Meldingen en media op vergrendelscherm aanpassen

Je beveiligings- en privacyinstellingen checken

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en privacy.
  3. Tik op de instelling die je wilt checken of wijzigen.

Tip: Als je tablet een werkprofiel heeft, moet je misschien aangeven met welk profiel je wilt scannen voordat je een beveiligingsoptie kiest.

Beveiligings- en privacyfuncties

Kies uit de volgende opties:

Apparaat scannen

Scan je tablet op problemen met beveiliging of privacy.

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  1. Tik op Beveiliging en privacy en dan Apparaat scannen.

App-beveiliging

Scan de apps op je tablet op beveiligingsproblemen.

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en privacy en dan App-beveiliging.
  3. Tik op Google Play Protect.
    • Als je een werkprofiel hebt, tik je op Google Play Protect voor werk.
  4. Tik op Scannen als er een nieuw venster wordt geopend.

Meer informatie over Google Play Protect

Apparaatontgrendeling

Stel nieuwe pincodes, patronen, wachtwoorden of vingerafdrukken in.

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en privacy en dan Apparaatontgrendeling en dan tik op een optie:
    1. Schermvergrendeling: Stel een pincode, patroon of wachtwoord in of wijzig je huidige pincode, patroon of wachtwoord.
    2. Ontgrendelen met vingerafdruk: Stel een nieuwe vingerafdruk in, wijzig je huidige of voeg een nieuwe toe.

Meer informatie over hoe je een vingerafdruk, pincode, patroon en wachtwoord instelt

Accountbeveiliging

Voer een beveiligingscheck uit voor je Google-account.

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en privacy en dan Accountbeveiliging.
  3. Tik op Beveiligingscheck van Google.
    • Als je een werkaccount hebt, tik je op Beveiligingscheck van Google voor werk.
  4. Check je aanbevolen acties.

Apparaatzoekfuncties

Zet de optie aan om je Android-apparaat te vinden voor het geval je het kwijtraakt.

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en privacy en dan Apparaatzoekfuncties en dan Vind mijn apparaat en dan zet Vind mijn apparaat gebruiken aan.

Meer informatie over Vind mijn apparaat op Android

Systeem en updates

Check op updates voor de Pixel Tablet en installeer deze. Als er geen updates zijn vereist, krijg je een prompt dat je systeem of apparaat up-to-date is. Als er een update is vereist, wordt je gevraagd de tablet opnieuw op te starten.

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en privacy en dan Systeem en updates en dan kies een optie.
    • Beveiligingsupdate: Check of er beveiligingsupdates zijn en installeer deze.
    • Google Play-systeemupdate: Check of er updates voor Google Play zijn en installeer deze.
    • Back-up: Maak een back-up van je apparaat en beheer je opslag.

Privacy

Pas de privacyopties aan om de app-rechten te wijzigen of te wijzigen hoe apps toegang tot je gegevens krijgen:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en privacy en dan Privacy en dan tik op een optie:
    • Rechtenbeheer: Bepaal hoe apps op je tablet toegang krijgen tot je gegevens.
    • Privacydashboard: Toon welke apps op je tablet recent rechten hebben gebruikt.
    • Advertenties: Beheer apparaatgegevens die worden gebruikt om advertenties te tonen.
    • Health Connect: Beheer de toegang van apps tot gezondheidsgegevens.
    • Bedieningselementen: Beheer de apparaattoegang tot onder andere je microfoon en camera.

Meer beveiligings- en privacyinstellingen

Zo check of wijzig je aanvullende beveiligings- en privacyinstellingen:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en privacy.
  3. Tik onder Andere instellingen op Meer beveiliging en privacy.

Informatie over je werkbeleid

Als je tablet wordt beheerd door een IT-beheerder, tik je hierop om het werkbeleid en de gegevens te checken waartoe de tablet toegang heeft.

Meer beveiligings- en privacyinstellingen

Tik op een privacy- of beveiligingsinstelling om door te gaan. Beschikbare instellingen zijn:

• Meldingen op vergrendelscherm: Toon of verberg meldingen op het vergrendelscherm en kies hoeveel informatie er wordt getoond.
  • Media tonen op vergrendelscherm: Kies of de mediaspeler open blijft op het vergrendelscherm om het afspelen snel te hervatten.
  • Personaliseren met app-gegevens: Sta toe dat apps content naar het Android-systeem sturen.
  • Android System Intelligence: Krijg suggesties op basis van de mensen, apps en content waarmee je interactie hebt
  • Google-service voor automatisch invullen: Kies of je persoonlijke informatie in je account wordt opgeslagen (bijvoorbeeld adressen, betaalmethoden of wachtwoorden).
  • Gebruiks- en diagnostische gegevens: Kies of je gebruiks- en diagnostische gegevens naar Google wilt sturen.
  • Ontgrendelen verlengen: Houd je tablet ontgrendeld als deze bij je in de buurt is, op specifieke plaatsen die je vertrouwt of in de buurt van je andere verbonden apparaten.
  • App vastzetten: Hiermee zet je een app vast op je startscherm totdat je deze losmaakt.