Video-, muziek-, radio- en podcastservices koppelen op je Pixel Tablet

Je kunt je favoriete video- of muziekstreamingservices koppelen aan je Pixel Tablet. Omdat deze services gekoppeld zijn aan de Google Assistent, kun je handsfree naar een tv-programma kijken of naar muziek luisteren. Je kunt ook de standaardservices kiezen die de Google Assistent gebruikt als je bijvoorbeeld 'Hey Google, speel wat muziek af' zegt.

• Als je de Pixel Tablet wilt docken en de Hub-modus wilt gebruiken, heb je een Oplaaddock met speaker nodig.
  • Je moet de tablet misschien ontgrendelen voordat je Google Assistent-spraakopdrachten kunt gebruiken om nieuws, radio, podcasts of andere media van bepaalde apps en services af te spelen.

Video-, muziek-, radio- en podcastservices koppelen

Koppel je favoriete muziek- en videoservices zodat je er makkelijk toegang toe hebt via de Google Assistent, zelfs als je tablet is vergrendeld en in de Hub-modus is gedockt.

Tip: Als je de Assistent-instellingen handsfree wilt openen nadat je de Google Assistent hebt ingesteld, zeg je 'Hey Google, open mijn Assistent-instellingen'.

Videoservices koppelen
  1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Hub-modus en dan Assistent en dan Video.
  3. Kies onder Een service toevoegen de videoservice die je wilt koppelen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking: Je hebt ook toegang tot deze instellingen in de Google Home-app:

1. Open de Google Home-app Google Home op je apparaat.
  2. Tik op Instellingen en dan Video of Live tv.
Muziekservices koppelen
  1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Hub-modus en dan Assistent en dan Muziek.
  3. Tik onder Meer muziekservices op de muziekservice die je wilt koppelen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking: Je hebt ook toegang tot deze instellingen in de Google Home-app:

1. Open de Google Home-app Google Home op je apparaat.
  2. Tik op Instellingen en dan Muziek.
Radioservices koppelen
  1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Hub-modus en dan Assistent en dan Alle Assistent-instellingen bekijken.
  3. Tik op Radio en dan tik op de radioservice die je wilt koppelen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking: Je hebt ook toegang tot deze instellingen in de Google Home-app:

1. Open de Google Home-app Google Home op je apparaat.
  2. Tik op Instellingen en dan Radio.
Podcast-services koppelen
  1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Hub-modus en dan Assistent en dan Alle Assistent-instellingen bekijken.
  3. Tik op Podcasts en dan tik op de podcastservice die je wilt koppelen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking: Je hebt ook toegang tot deze instellingen in de Google Home-app:

1. Open de Google Home-app Google Home op je apparaat.
  2. Tik op Instellingen en dan Podcasts.

Je standaard muziek- en podcast-services kiezen

Als je meer dan 1 mediaservice aan je Pixel Tablet koppelt, bijvoorbeeld 2 verschillende muziekstreaming-services, dan kun je kiezen welke er standaard wordt afgespeeld. Als je de Google Assistent vraagt een nummer af te spelen en geen service opgeeft, wordt de standaardservice geopend.

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Hub-modus en dan Assistent.
  3. Tik op een instelling.
    • Muziek: Tik onder Je muziekservices op de service die je als standaard wilt instellen.
    • Video: Tik onder Standaardservices op de service die je als standaard wilt instellen.

Tip: Als je je andere mediaservices (bijvoorbeeld radioservices) wilt beheren, open je de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat en dan tik op Hub-modus en dan Assistent en dan Alle Assistent-instellingen bekijken en dan tik op de service die je wilt beheren (bijvoorbeeld Radio).

Opmerking: Je hebt ook toegang tot deze instellingen in de Google Home-app:

1. Open de Google Home-app Google Home op je apparaat.
  2. Tik op Instellingen en dan tik onder Services op een servicetype en dan tik op de service die je wilt koppelen, beheren of als standaard wilt instellen.