De instellingen van de Hub-modus beheren op je Pixel Tablet

Als je een Oplaaddock met speaker hebt, kun je je Pixel Tablet docken om deze in de Hub-modus te zetten. Je kunt de instellingen van de Hub-modus aanpassen voor onder andere de screensaver, de Google Assistent en de soorten meldingen die je op je vergrendelscherm krijgt.

Zo kies je je instellingen voor de Hub-modus:

• De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat en dan tik op Hub-modus.
  • Tik op de instelling die je wilt wijzigen.

Opmerking: Sommige functies zijn niet in alle landen of talen beschikbaar.

• Als je de Pixel Tablet wilt docken en de Hub-modus wilt gebruiken, heb je een Oplaaddock met speaker nodig.
  • Je moet de tablet misschien ontgrendelen voordat je Google Assistent-spraakopdrachten kunt gebruiken om nieuws, radio, podcasts of andere media van bepaalde apps en services af te spelen.

Je instellingen voor de Hub-modus wijzigen

Tik in het menu Hub-modus op een instelling om die te wijzigen.

Snel overzicht

Krijg belangrijke informatie en snelkoppelingen met Snel overzicht-functies op je vergrendel- en startscherm. Je kunt bijvoorbeeld lokale weerswaarschuwingen en timers krijgen. Zo ga je naar de Snel overzicht-instellingen:

Zo zet je Snel overzicht aan of uit:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Hub-modus en dan Snel overzicht.
  3. Tik op Snel overzicht en dan Aanzetten of Uitzetten.

Zo pas je je instellingen voor het startscherm aan:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Hub-modus en dan Snel overzicht.
  3. Tik naast Snel overzicht op Instellingen Instellingen.
  4. Tik op de instelling die je wilt wijzigen:
    • Gevoelige content op het vergrendelscherm: Kies of gevoelige content wordt getoond als je apparaat is vergrendeld.
    • Personaliseren via app-gegevens: Sta toe dat apps informatie naar Snel overzicht sturen.
    • Meer functies: Je kunt meer functies aan- of uitzetten, zoals of je wel of niet deurbel- of meldingen over pakketbezorging, timermeldingen en de status van smarthome-apparaten op je vergrendelscherm krijgt.

Het vergrendelscherm aanpassen

Wijzig wat op je vergrendelscherm verschijnt als je in de Hub-modus bent:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Scherm en dan Vergrendelscherm.
  3. Kies een instelling:
    • Privacy: Wijzig welke meldingen worden getoond op het vergrendelscherm.
    • Gebruikers toevoegen vanaf vergrendelscherm: Voeg direct vanaf het vergrendelscherm meer gebruikersprofielen toe.
    • Tekst toevoegen op vergrendelscherm: Voeg een regel tekst toe aan het vergrendelscherm.
    • Apparaatbediening tonen: Toon bediening voor externe apparaten op het vergrendelscherm. Meer informatie over hoe je het Home-deelvenster gebruikt
    • Apparaatbediening gebruiken: Bedien externe apparaten zonder je telefoon of tablet te ontgrendelen, indien toegestaan door de app voor apparaatbediening.
    • Dynamische klok: Kies of je een klok met 2 regels of 1 regel op het vergrendelscherm wilt tonen.
    • Now Playing: Herken snel nummers die in de buurt worden afgespeeld.
    • Tikken om tablet te checken: Bekijk bepaalde informatie door 2 keer op het scherm te tikken.
    • Oppakken om tablet te checken: Bekijk je meldingen als je de tablet oppakt.
    • Scherm activeren voor meldingen: Het scherm van je tablet wordt geactiveerd als er nieuwe meldingen binnenkomen.
    • Als werkprofiel is vergrendeld: Als je een beheerd apparaat hebt, kun je gevoelige werkcontent tonen of verbergen.

Wijzigen wie de Google Assistent kan gebruiken in de Hub-modus

Laat de Assistent op iedereen reageren als je tablet vergrendeld en gedockt is. Zo kan iedereen 'Hey Google' zeggen, ook gasten en kinderen. Ze kunnen onder andere de Assistent vragen stellen, muziek laten afspelen en smarthome-apparaten bedienen.

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Hub-modus en dan Assistent en dan Iedereen met de Assistent laten praten in de Hub-modus.
  3. Tik opnieuw op de instelling om deze uit te zetten.

Belangrijk: De Google Assistent reageert misschien op 'Hey Google', zelfs als deze instelling uitstaat. Als je bediening met de aan/uit-knop van de Assistent aanzet, kan iedereen de Assistent activeren door de aan/uit-knop ingedrukt te houden.

Meer informatie over hoe je de Google Assistent in de Hub-modus gebruikt

Films, muziek en andere content streamen in de Hub-modus

Als je Google Assistent wilt gebruiken om films en muziek te streamen in Hub-modus, zet je deze instelling aan:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Hub-modus en dan Assistent en dan zet De Assistent gebruiken om muziek, films en andere media op te zetten wanneer je tablet vergrendeld is aan.
Tip: Als je muziek wilt afspelen terwijl je tablet in de Hub-modus staat, zeg je 'Hey Google, speel wat muziek af'.
Als je deze instelling en Iedereen met de Assistent laten praten in de Hub-modus aanzet, kan iedereen 'Hey Google' zeggen als de tablet is vergrendeld om mediaservices af te spelen die je aan je Pixel Tablet koppelt. Niet alle mediaservices staan het afspelen van media in de Hub-modus toe.

Media delen en casten vanaf of naar je tablet

In de Hub-modus kun je media overzetten en delen naar een apparaat dat je hebt ingesteld in de Google Home-app Thuis of kun je media vanaf je Pixel Tablet casten naar een ander apparaat met Chromecast ingebouwd. De Pixel Tablet heeft ook Chromecast ingebouwd. Je kunt media dus vanaf een ander apparaat naar het scherm van je gedockte tablet casten.

De instellingen van je dockstation wijzigen

Als je een Oplaaddock met speaker hebt, kun je de status en het versienummer checken en kiezen of je de software-updates voor het dockstation wilt aanzetten:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Hub-modus en dan Instellingen voor dockstation.
  3. Vink een instelling aan of tik erop.

Je weergave-instellingen van de Hub-modus wijzigen

Je kunt automatische helderheids- en kleurfuncties aanzetten, zodat je scherm in de Hub-modus makkelijker te zien is in verschillende lichtomstandigheden en op verschillende tijdstippen.

Aanpasbare helderheid aanzetten

Aanpasbare helderheid verandert de helderheid van je scherm automatisch op basis van het omgevingslicht.

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Scherm en dan zet Aanpasbare helderheid aan.

Aanpasbare tint aanzetten

Aanpasbare tint past de weergave van je scherm dynamisch aan naar warmere of koelere tinten op basis van het omgevingslicht.

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Scherm en dan zet Aanpasbare tint aan.

Nachtverlichting aanzetten

Nachtverlichting wijzigt je scherm in een amberkleur zodat je ogen zich soepeler kunnen aanpassen aan nachtzicht. Je kunt ook plannen wanneer Nachtverlichting wordt aangezet.

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Scherm en dan Nachtverlichting en dan zet Nachtverlichting gebruiken aan.
  3. Als je wilt plannen wanneer Nachtverlichting wordt aan- en uitgezet, tik je op Plannen.